Home » Dardan Sejdiu: Ky është vendimi i fundit i Grupit të ri parlamentar për demarkacionin

Dardan Sejdiu: Ky është vendimi i fundit i Grupit të ri parlamentar për demarkacionin

Shefi i Grupit Parlamentar Deputetëve Pavarur, Dardan Sejdiu, ka thënë se nuk mund mos mendohet mundësia për formimin e një partie re, meqë sot vendosën formojnë grup ri parlamentar.

Info Magazine Klan Kosovës, ai ka deklaruar se kjo gjë nuk del jashtë logjikës gjërave, pasi dymbëdhjetë deputetët pjesë e grupit kanë mendësi dhe vizion ngjajshëm për republikën.

Është rrjedhë normale e gjërave kemi një grup pavarur deputetësh kanë një mendësi ngjashme për temat cilat prekin republikën. Është parë për një kohë gjatë vend se flitet për zgjidhje, neve na përsëriten temat. Kemi nevojë këtë grup njerëzve kanë mendësi progresive ta kemi organizuar një grup parlamentar”.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Është parë Saga e Lëvizjes Vetëvendosje dhe e temave lidhen me . Mendoj kjo është mënyra e mirë për ofruar zgjidhje. Ne kemi ardhur një situatë kur duhet organizohemi si grup, për këtë qasje progresive ndaj temave. Kemi nevojë Kuvendin e Kosovës këtëta drejtojmë drejt temave me rëndësi”.

Ne grupin e kemi formalizuar me 12 deputetë. I ftojmë gjithë ata kanë këtë mendësi – socialdemokrate na bashkohen. Ne nuk kemi kohë as mundësi ndalemi e flasim për gjëra kota, por duhet organizohemi punojmë për gjëra e prekin jetën e qytetarit”.

Kësaj republike i mungon zhvillimi, e ai nuk mund arrihet duke u marrë me njëri-tjetrin, por duke shtyrë përpara agjenda rregullojnë jetën e qytetarit. Ne e kemi bërë qartë pozicionin tonë për demarkacionin. Po kishte ndryshim qëndrimi, ai do sillej qyshkur kuvend”.

“Përderisa sot e kemi marrë vendimin për formimin e grupit parlamentar dhe meqë ne synojmë shtyjmë përpara politika progresive, atëherë edhe ideja e formimit një partie re nuk mund mos mendohet”.

Sejdiu ka komentuar edhe deklaratën e Shpend Ahmetit, ditë parë tha se nuk përkrah asnjërin krah Lëvizjen Vetëvendosje, ndërsa ka thënë se beson do mund punojnë bashkë mirë qytetarit.

“Shpendin (Ahmeti) e kam mik. Është një prej kryetarëve mirë ka pasur Prishtina. Ai do ta ketë mbështetjen time projektet dhe punët do t’i bëjë ardhmen”.

fundmi nuk kam pasur kontakte me kolegët nga Lëvizja Vetëvendosje, por besoj se me ta mund bashkëpunojmë ardhmen për çështje ndryshme mirë qytetarit”.

Reklama