Home » Çka dëshironte Hawking që t’i shkruhej në varrin e tij

Çka dëshironte Hawking që t’i shkruhej në varrin e tij

Duke pasur një mendje unike dhe briliante, Profesori Stephen Hawking e dinte saktë se çfarë dëshironte t’i shkruhej gurin e varrit tij.

Natyrisht, si një fizikan teorik dhe një gjeni ndoshta s’do ta kemi, është e pamundur ai përshkruhet me fjalë.

Dhe kjo është një arsye tepër pse varri i profesorit nga Cambridge ka ekuacionin rëndësishëm jetës tij gdhendur .

I njohur si Ekuacioni i Hawking – apo Bekenstein – kjo formulë përcakton zbulimin madh karrierës tij.

screen-shot-2018-03-14-at-11-05-18_1521065196-6032778 Çka dëshironte Hawking që t’i shkruhej në varrin e tij

Katër dekada parë, Hawking tronditi botën e kozmosit duke treguar se si vend se jenë komplet zeza – vrimat e zeza fakt shkëlqejnë.

Ky shkëlqim, sot e kësaj dite njihet si “rrezatimi Hawking”. Ky ishte një zbulim ndryshoi mënyrën se si shkencëtarët do ta shihnin universin përgjithmonë.

Hawking tregoi se si vrimat e zeza lëshojnë rrezatim dhe grimca, para se eksplodojnë dhe zhduken. Ai e kuptoi se vrimat e zeza krijojnë rrezatim, duke e humbur masën e tyre ngadalë.

The post Çka dëshironte Hawking që t’i shkruhej në varrin e tij appeared first on INSAJDERI.

Reklama