Home » Çfarë thotë Ambasada amerikane lidhur me takimin për të cilin u përplasën sot LDK e Haradinaj

Çfarë thotë Ambasada amerikane lidhur me takimin për të cilin u përplasën sot LDK e Haradinaj

Ambasada amerikane refuzon tregojë nëse LDK ose kryeministri Ramush Haradinaj po e thotë vërtetën rreth një takimi liderëve partive ambasadë ku thuhet jetë bërë oferta për krijimin e ushtrisë këmbim shtimit vendeve për serbët Kuvend.

Krejt papritmas sot Kuvend, kryeministri Ramush Haradinaj hapi faqen 2014’ën kur kishte ndodhur një takim i liderëve partive ambasadën amerikane. Aty, sipas kryeministrit, amerikanët u kishin bërë një ofertë për formimin e ushtrisë, por pengesë kishte dalë Lidhja Demokratike, atëbotë kishte refuzuar t’i jepej një mandat shtesë serbëve Kuvend.

LDK nuk pranonte se kishte ndodhur diçka e tillë e palët po vazhdonin akuzonin njëra-tjetrën për gënjeshtra. (Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Ambasada Amerikane e ka cilësuar si privat atë takim, teksa ka refuzuar jap detaje.

politikën e përgjithshme ambasadës SHBA-ve është mos komentojë lidhur me bisedat tona private mund kenë ndodhur”, thuhet përgjigjen e tyre për Express.

Çështja e ushtrisë ishte një betejë tjetër mes LDK’ si opozitë dhe kryeministrit Haradinaj. Ky i fundit fajësoi partinë e Isa Mustafës se e kishte lënë Kosovën pa ushtri, pasi nuk kishte pranuar një kusht vënë nga ambasada amerikane.

Sipas atij kushti, këmbim formimit ushtrisë, partitë shqiptare do duhej pranonin minoritetit serb t’i jepej edhe një mandat, e këtë e kishte refuzuar LDK.

Deputeti i LDK’ Ismet Beqiri tha se ai kishte qenë i pranishënm  takimin po përmendte kryeministri, por dha një version tjetër. Ai tha se LDK nuk e kishte penguar asnjëherë qeverinë, ndërsa për Haradinajn tha se as kishte qenë i pranishëm ambasadë.

vonë, edhe zv. kryeministri Enver Hoxhaj mbrojti atë qe po thoshte kryeministri, duke thënë se lidhur me këtë ofertë dhe këtë refuzim LDK’ kishte edhe dokumente.

Deputetja Osmani tha se ndihet krenare LDK’ja, jo kishte penguar krijimin e Ushtrisë, por kishte shpëtuar vendin duke mos pranuar serbëve t’u shtohen mandatet Kuvend.

Ajo tha se serbët asnjëherë nuk kishin pranuar votojnë ushtrinë e Kosovës dhe se nuk kishte asnjë garancë. Ndërsa, sipas Osmanit, nëse serbëve do t’i shtoheshin mandatet, sot pakicat do ishin Grupi i madh Parlamentar.

Derisa gjatë ditës deputetët ktheheshin mbrapa për vendime marrë e qëndrime mbrojtura, Ambasada Amerikane përsërit mesazhin dha Ndihmëssekretari amerikan, Wess Mitchell, kur vizitoi Kosovën.

Duke pasur parasysh këtë ne përsërisim mendimet nga vizita e Ndihmës Sekretarit Mitchell se udhëheqësit politikë Kosovës kanë përgjegjësinë shikojnë nga e ardhmja dhe bëjnë punën dhe fushatën duhet bërë, gjë për cilën ata vetë janë përkushtuar për ndjekur tranzicionin e FSK-së”, thuhet përgjigjën e ambasadës.

Reklama