Home » Bombë nën rrënoja, 23 mijë të evakuuar në Itali

Bombë nën rrënoja, 23 mijë të evakuuar në Itali

Rreth 23 mijë persona janë evakuuar nga qyteti Fano Itali pas gjetjes një bombe rrënoja. Kjo bombë mendohet se ka mbetur nga koha e Luftës Dytë Botërore. Ajo u gjet gjatë gërmimeve rastësishme. Policia largoi gjitha banorët e zonës nga frika e shpërthimit mundshëm.

Gjithashtu janë larguar nga spitali gjithë pacientët dhe po marrin trajtime qendra ndryshme shëndetësore ndërkohë shërbimi hekurudhor është pezulluar.

Forcat e ushtrisë kanë kryer operacioni duke e hedhur bombën fund detit. Bomba e cila u gjet bregdetin e Fanos, gjatë punimeve për ndërtimin e një kanali kullimi, kishte një gjatësi rreth 1 metër dhe peshonte 225 kilogramë.

Reklama