Home » Arrestohen 3 serb iu gjet arsenal armesh në këtë vendbanim në Kosovë

Arrestohen 3 serb iu gjet arsenal armesh në këtë vendbanim në Kosovë

Drejtoria për Hetimin e Krimit Organizuar – Sektori i Hetimeve, pas një informate pranuar dhe hetimeve zhvilluara teren ka zbuluar se disa lokacione fshatit Ranillug, persona dyshuar mbajnë posedim sasi konsiderueshme armëve dhe municioneve ndryshme.

Referuar informacioneve dhe rezultatit hetimor, sot sipas planit operativ quajtur “MORAVA”, dhe bazë urdhëresës lëshuar nga Gjykata kompetente është vepruar teren, ku janë arrestuar tre persona dyshuar te nacionalitetit serb.

Po ashtu janë kontrolluar katër lokacione ndryshme, shtëpi banimi me lokale përcjellëse me ç ‘rast gjatë kontrollit janë gjetur dhe sekuestruar: (Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

– 1 pushkë mitraloz (PM) M 84 me 182 fishek cal 7.62 mm,

– 1 armë AK 47 me katër karikator me 16 fishek cal 7.62 mm ,

– 1 tytë trombllonike,

– 1 arkë e mbyllur me municion (1200 fishek) cal 7.62 mm,

– 1 pushkë gjuetie me 23 fishekë,

– 2 thika luftarake,

– 29170 (njëzet e nënte mijë e njëqind e shtatëdhjetë ) Franga CH,

– 5000 ( pesë mije) $ Amerikan,

– 7720 ( shtatë mijë e shtatëqind e njëzet) Euro.

Sektori i Hetimeve është mbështetur edhe nga Njësitet e Specializuara, Teknika Kriminalistike dhe Njësia me qenë – K9 .

Me vendim Prokurorit kompetent nga tre personat e arrestuar, njëri nga ta është dërguar mbajtje, kurse dy tjerët vazhdojnë procedurë rregullt.

Reklama