Home » Anketa për liderët :Ziadin Sela me 6,71% e tejkalon Ali Ahmetin 6,49%

Anketa për liderët :Ziadin Sela me 6,71% e tejkalon Ali Ahmetin 6,49%

Pjesë e pyetësorit QHKP-së ka zhvilluar anketën ishte edhe përkrahja gëzojnë liderët politik . bazë anketimit rezulton se Kryeministri Zoran Zaev i LSDM-së gëzon mbështetjen madhe anketuarve edhe atë me 23,7 përqind , i ndjekur nga lideri I opozitës Hristijan Mickovski i VMRO-DPMNE-së, me 17.3 përqind.

kampusin politik shqiptarë mbështetja thuajse është e barabartë mes Ziadin Selës Aleancës dhe dhe Ali Ahmetit BDI-së cilët gëzojnë 6.70 përqind , respektivisht 6,5 përqind, ndjekur nga Bilall Kasami gëzon 2,6 përqind dhe Menduh Thaçi me 0,8 përqind mbështetje.

Zoran Zaev 23,75%
Hristijan Mickovski 17,39%
Ziadin Sela 6,71%
Ali Ahmeti 6,49%
Bilall Kasami 2,69%
Menduh Thaçi 0,82%

Anketimi është bërë përmes telefonit me 1081 anketuar kurse gabimi margjinal i kësaj ankete është +/- 2.5%. Përpunimi i rezultateve nga pyetësori i paraprak është bërë me SPSS. Anketa është realizuar dhe perkrahur nga Qendra për Hulumtim dhe Komunikim Politik CRPC.
www.crpc.eu

*Center for Research and Political Communication)

Reklama