Home » A mund të rregulloni dhëmbët gjatë shtatzënisë, ja përgjigja

A mund të rregulloni dhëmbët gjatë shtatzënisë, ja përgjigja

Higjiena orale është e rëndësishmë përgjithësi, pa marrë parasysh çfarë periduhe jeni.

Ç’është e vërteta, çdo grua duhet shkojë për vizitë tek stomatologu, për mirëmbajtje higjienës orale, transmeton Gazeta Shneta.

A duhet kujdes i veçantë për dhëmbët?

Nëse fillim shtatzanisë keni patur neveri përcjella me vjellura, mund ndodh thartira pas vjellurave prish smaltin e dhëmbëve. ruani buzëqeshjen e bukur edhe gjatë shtatzanisë, pas vjellurave, gjithmonë pastroni gojën mirë me ujë.

Preferohet përdorimi i furçave dhëmbëve buta, por edhe pastrimi i dhëmbëve me anë perit. Gjithashtu, konsultim me gjinekologun tuaj, mund përdorni preparate fluori me doza përshtatshme cilat sigurojnë ndërtimin e substancës smaltit kualitativ tek foshnjat.

A prishen dhëmbët shpesh gjatë shtatzanisë?

I ngulitur është mendimi gjatë shtatzanisë duhet rënë dhëmbët patjetër, sepse foshnja hargjon kalciumin e organizmit nënës. Megjithatë, stomatologët këtë e kundërshtojnë dhe pohojnë deri te gjakderdhja e dhëmbëve tek shtatzënat vie për shkak kujdesit mangët për higjienën orale.
A mund ti rregulloj dhëmbët gjatë shtatzanisë?

Natyrisht mund ti rregulloni, pa kurrfarë pasojash negative shtatzani. Vetëm se gjatë tremujorit parë duhet shmangur intervenimet stomatologjike, shkaku i anestezionit apo përdorimit eventual ndonjë ilaçi.

The post A mund të rregulloni dhëmbët gjatë shtatzënisë, ja përgjigja appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama