Home » Përplasje e ashpër mes Federatës së Mundjes dhe KOK-ut – rrezikohet e ardhmja e një sportisti

Përplasje e ashpër mes Federatës së Mundjes dhe KOK-ut – rrezikohet e ardhmja e një sportisti

“Sharlatanë” dhe “kancer” sportit kosovar i ka quajtur Federata e Mundjes Kosovës udhëheqësit e Komitetit Olimpik Kosovës (KOK), teksa ka refuzuar ftesën e institucionet rëndësishëm kosovar sportit për pjesëmarrje ceremoninë e “Laureatët e Vitit 2017”.

Një njoftim i Federatës Mundjes Kosovës (FMK) është bërë shkak i një përplasje ashpër mes FMK-së dhe KOK-ut.

Me refuzuar ftesën e KOK-ut për pjesëmarrje ceremoninë e ndarjes çmimeve për sportistët mirë vitit 2017, Federata e Mundjes ka lëshuar akuza ashpra ndaj drejtuesve KOK-ut, raporton Insporti.

“Bordi i FMK-së nuk do merr pjesë ceremonitë e tilla çka i organizon KOK, derisa ketë institucion e udhëheqin sharlatanët e llojit Besim Hasanit dhe Shasivar Haxhijajt”, ka thënë FMK, përmes një komunikate. “Bordi i FMK-së mendon se këta dy persona janë kanceri i sportit kosovar, prandaj meset ku ka sëmundje nuk shohim arsye marrim pjesë.”

E një reagim publikuar sot, Komiteti Olimpik i Kosovës i ka quajtur pandershme dhe papranueshme deklaratat e Federatës Mundjes dhe trajnerit mundjes, Sylejman Shala – i cili është trajneri dhe prindi i mundësit Edon Shala.

I tillë është rasti i Sylejman Shalës, trajnerit dhe prindit mundësit, Edon Shala, i cili prej muajit shtator vitit kaluar merr bursë olimpike Tokyo 2020 nga Komiteti Olimpik i Kosovës. Vetë Shala është përzgjedhur nga Bordi Ekzekutiv i KOK-ut si kandidat për fituar normën olimpike Tokyo 2020, për çka merr pagë mujore vlerë 250 euro”, thuhet reagimin e KOK-ut.

Por, mesin e përplasjes mes FMK-së dhe KOK-ut qëndron e ardhmja e sportistit Edon Shala. KOK-u ka thënë se do ta shqyrtojë mundësinë mos i japë bursë Shalës.

“BE i KOK-ut do shqyrtojë seriozisht rastin e përgënjeshtrimeve fundit Shalës emisionin ‘Sports Show’ Klan Kosova, shkaku i cilit garuesi i tij mund rrezikojë vazhdimin e marrjes bursës”, ka deklaruar KOK. /Insporti.com

 

The post Përplasje e ashpër mes Federatës së Mundjes dhe KOK-ut – rrezikohet e ardhmja e një sportisti appeared first on INSAJDERI.

Reklama