Home » Mos i jepni qumësht me sojë fëmijëve, mund t’ia shkaktoni një gjë të tmerrshme në organ gjenital

Mos i jepni qumësht me sojë fëmijëve, mund t’ia shkaktoni një gjë të tmerrshme në organ gjenital

Qumështi i formulë i përbërë nga soja mund shkaktojë pjekuri hershme seksuale tek vajzat, sugjeron kërkimi i ri.

Foshnjat i përkasin gjinisë femërore dhe marrin qumësht përbërë nga soja kanë shumë gjasa kenë qeliza adulte vaginës, transmeton Gazeta Shneta.

Hulumtimet e mëparshme kanë sugjeruar se proteina e sojës përmban sasi larta geistenit, komponim i ngjashëm me ostrogjenin, mund ndryshojë nivelet e hormoneve dhe ndikojë zhvillimin e tyre.

Autorët e kanë paqartë pse gjinia mashkullore është pak e ndikuar nga kjo, megjithëse bënë thirrje prindërit kenë kujdes me qumështin e formulës./Gazeta Shneta/

The post Mos i jepni qumësht me sojë fëmijëve, mund t’ia shkaktoni një gjë të tmerrshme në organ gjenital appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama