Home » Lista Serbe me kushte të reja në këmbim të votimit të Demarkacionit

Lista Serbe me kushte të reja në këmbim të votimit të Demarkacionit

Një burim brenda qeverisë i ka thënë Expressit se Lista Serbe këmbim votës pro demarkacionit, po i kërkon tri vende bordin drejtues Trepçës dhe këtë kërkesë është duke a pranuar Qeveria e Kosovës.
Votat e Listës Serbe janë domosdoshme prej Vetëvendosje nuk po lëvizë nga qëndrimi i saj kundër Demarkacionit.

Lista Serbe zgjat listën e dëshirave sa herë varën prej saj. Historikisht, pas çdo kërkese koalicionit Qeverisës, serbët udhëtojnë për Beograd e kthehen me qëndrimet rezultojnë jenë kërkesa e kushte.

Edhe tutje nuk po thirret seanca e demarkacionit për arsyen e ditur, atë mungesës votave, ndërsa po vazhdojnë negociatat me Listën Serbe.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Janë përmendur kushte ndryshme po vë Lista Srpska, si formimi një komune re serbe apo për marrë hise shumë Trepçë, megjithatë edhe tutje Qeveria ka fshehur çdo diskutim mund kenë bërë me serbët, po ashtu janë pjesë e Qeverisë.

Gazeta Express merr vesh nga një burim i saj brenda qeverise se nëpër takime qeveritare, përveç partive politike, ka marrë pjesë edhe i famshmi nga Veriu, biznesmeni Milan Radojecic, njihet për ndikimin e tij te serbët.

Burimet e Expressit thonë se takimet Qeveri-Lista Srpska-Milan Radojecic temë e diskutimit ka qenë bordi i Trepçës, e cila është krizë pasi edhe tutje nuk e ka zgjedhur bordin.

Megjithatë, kriza e Trepces nuk ka qenë arsyeja pse ndërmarrja ka hyrë tavolinën e negociatave, por bordi i saj.

Lista Srpska si kërkesë saj ka trefishojë numrin e anëtarëve bordit gjigantin metalurgjik. Serbëve u takon një anëtar bordin e Trepces, sipas ligjit e ka kthyer atë shoqëri aksionare. E tani, këmbim votës për Demarkacionit, duan tre anëtarë bordit t’i takojnë serbëve.

Kryeministri Ramush Haradinaj dhe vartesit e tij Behgjet Pacolli e Fatmir Limaj disa herë thanë se Lista Serbe do ta votojë Demarkacionin – pa vënë asnjë kusht.

Nga Zyra e Kryeministrit kanë thënë dje për Gazetën Express se Haradinaj është takuar rregullisht me gjitha partitë politike edhe me Listën Serbe.

“Kryeministri i Republikës Kosovës, Ramush Haradinaj, është kontakt vazhdueshëm me gjitha partitë politike koalicionit qeverisës, por edhe ato parlamentare, sa parë çështja e demarkacionit ketë epilog. Këtu përfshihet edhe Lista Serbe”, kanë thënë dje për Express stafi i kryeministrit.

Qeveria edhe tutje publikisht thotë se Lista Serbe nuk ka kërkuar asgjë dhe se përfitimi i vetëm i tyre nga vota pro demarkacionionit do jetë liberalizimi i vizave.

Nuk ka kushte vëna nga Lista Serbe. Përfitimi i tyre është si i gjithë qytetarëve vendit, lëvizja e lirë”.

Edhe zv. kryeministri Limaj ka thënë dje për televizionin publik se Lista Serbe nuk ka kërkuar asgjë këmbim votave për demarkacionin.

“Njerëzit kanë vështirësi, probleme natyrave ndryshme. Duan kohë, e kanë vështirë”, kishte thënë Limaj.

E, zv.kryeministri tjetër, Behgjet Pacolli, vazhdimisht është deklaruar se Lista Serbe do ndryshojnë qëndrimin e tyre dhe do ta votojnë demarkacionin, por duke mohuar se favor saj, do bëheshin pazare. /Express/

Reklama