Home » Sekreti i ruajtur me vite, atentat në mbretëreshën Elizabeth II

Sekreti i ruajtur me vite, atentat në mbretëreshën Elizabeth II

Tentimin e një adoleshenti kryej atentat ndaj mbretëreshës Elizabeth II gjatë vizitës saj Zelandë Re vitin 1981 policia e ka fshehur me vite, tregojnë dokumentet nga cilat është hequr shenja e konfidencialitetit.

Gjatë  paradës mbretërore qytetin Danidin, 17 vjeçari Christopher John Luis ishte fshehur kabinën e tualetit dhe ka shkrepur një plumb kah mbretëresha kur ajo ishte duke dalë nga Roys Rolls-i i saj. Plumbi kishte kaluar afër kokës saj.

Edhe pse Lewis ishte arrestuar, ai kurrë nuk është akuzuar, ndërsa gazetarëve vendorë dhe ndërkombëtarë cilët e kishin dëgjuar shtënën iu është thënë se afërsi ishte rrëzuar një shenjë. Shërbimi i Sigurisë dhe Inteligjencës i Zelandës Re (NZSIS) ka publikuar informata cilat deri tani ishin konfidenciale pas shkrimit nëpër medie Zelandës Re mbi atentatin.

Dokumenti i NZSIS tregon se Lewis ishte akuzuar për plaçkitje armatosur dhe vjedhje, si dhe policia nuk dëshironte ta akuzoj për tradhti.

Capture-3 Sekreti i ruajtur me vite, atentat në mbretëreshën Elizabeth II

“Luis vërtetë ka pasur qëllim kryej atentat mbretëreshën, por nuk e kishte pozitën e mirë për qëlluar, si dhe pushkë me rreze mjaftueshme”, pretendohet dokument me cilin shërbimet e inteligjencës konfirmojnë tentimin e atentatit.

Ish shefi i policisë Tom Lewis, i cli është marrë me këtë rast, ka thënë se këtë rast është përzier politika për shkak frikës se këtë vend nuk do ketë turne mbretërore për shkak lëshimeve sigurisë./Insajderi.com.

The post Sekreti i ruajtur me vite, atentat në mbretëreshën Elizabeth II appeared first on INSAJDERI.

Reklama