Home » Thirren maqedonasit për protesta: Dilni se do vdesim dhe do zhdukemi!

Thirren maqedonasit për protesta: Dilni se do vdesim dhe do zhdukemi!

Shoqata patriotike maqedonase “Trdokorni” dhe “Forcat e bashkuara maqedonase” kanë bërë thirrje për protestë ditën e martë, duke ftuar siç thuhet gjithë maqedonasit mobilizohen mbrojtje atdheut dhe identitetit kombëtar.

Protesta është thirrur mbrëmje para Kishës ortodokse Shkup, duke vijuar tek selia e Bashkimit Evropian dhe duke përfunduar para Kuvendit.

“Vëllezër maqedonas, po troket ora e shenjtë për mbrojtjen e atdheut tonë. Ndryshimi i emrit është fundi i popullit maqedonas! Ndryshimi i emrit është vdekje për popullin maqedonas! Për një popull vogël si ne, ndryshimi i emrit do thotë zhdukje. Ndryshimi i emrit do thotë holokaust kulturor dhe apokalips për popullin maqedonas”, shkruajnë këto dy organizata.

Reklama