Home » Ja përse gratë që shtyejnë nuk kanë shqyerje vaginale, gjithçka që duhet të dini

Ja përse gratë që shtyejnë nuk kanë shqyerje vaginale, gjithçka që duhet të dini

Edhe pse deri vitet e largëta viteve ’50, femrat lindnin shtëpi me ndihmën e mamive, zakonisht këmbë apo edhe gjunjë.

Nevoja për shtyer fakt vjen krejt natyrshëm, prandaj vlerësoni atë trupi ju thotë bëni gjatë lindjes.

vend se ndihmonin foshnjen dalë jashtë duke e tërhequr nga koka, mamitë u lejon foshnjeve dilnin me tërë trupin jashtë natyrshëm, si një proçes i duhur për nënën dhe foshnjen.

Shumica e nënave vendosën vetëvetiu lindin me ndihmën e mjekut pasiqë dëshironin lindje pa dhembje dhe ishin mjekët e jo mamitë ata posedonin qetësues dhe anestetikë si epidurali. Mirëpo ishte kjo arsyeja për komplikimet e mëvonshme gjatë lindjes dhe ndonjëherë shfaqeshin me shkëputje mes nënës dhe foshnjes pasiqë hormonet natyrale nuk janë liruar natyrshëm këtë kohë.

Nuk ka drejtë dhe gabuar

Sidoqoftë nëna zgjedhë nuk ka mënyrë gabuar apo drejtë mirëpo ka dobi dhe dëme dy rastet, qoftë me mamitë e qoftë me mjekun. Sidoqoftë disa pika rëndësishme janë injoruar lidhje me mamitë edhepse kjo ka qenë mënyra e vetme e lindjeve me mijëra vite.

Çfarë nëse i kombinojmë dy mënyrat?

Disa spitale kanë sukses madh inkuadrimin e disa praktikave mamive janë përdorur me shekuj andaj edhe spitalet nuk kërkojnë nga nënat “shtyejnë” . Njerëzit nuk e kuptojnë se trauma fëmija përjeton gjatë lindjes mund ketë efekt tek ata gjatë tërë jetës tyre.

Sidoqoftë ndodh lindja, shtëpi apo spital, dy rastet jemi dakord se lindja duhet jetë proçes i lehtë dhe i rehatshëm për nënën dhe fëmijën./femra.net/

The post Ja përse gratë që shtyejnë nuk kanë shqyerje vaginale, gjithçka që duhet të dini appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama