Ja pse fëmija juaj fle gojëhapur, arsyet që çdo prind duhet t’i dijë

Gjatë gjumit fëmijët mund bëjnë shprehi ndryshme fytyrës. Disa prej tyre mund jenë argëtuese, por disa tjera mund fshehin probleme. Për shembull çfarë fsheh fëmija nëse fle gjithmonë me gojën e hapur?

Mund mos ketë arsye. Pikë pari duhet dini se nëse fëmija është disa ditësh, kjo gjë është normale dhe nuk është shenjë për t’u shqetësuar. Ky është një zakon, mund ndodhë fëmijë hapë e mbyllë gojën herën pas here. Megjithatë duhet patur parasysh se mund ndikojnë edhe disa faktorë ndaj cilëve duhet jeni vëmëndshëm.

Faktorët e jashtëm

Një nga shkaqet pse fëmija e mban gojën hapur teksa fle mund jetë ajri i thatë e i ngrohtë se normalja.

Probleme me frymëmarrjen

Ndonjëherë kjo mund tregojë se fëmija ka vështirësi frymëmarrjen me hundë dhe e kryen këtë proces me gojë. Por kjo është një situatë kalimtare dhe sapo t’i rikthehet kushteve normale shëndetësore, do flejë sërish me gojën e mbyllur.

Duhanpirja

Një tjetër problem mund jetë thithja e nikotinës nëse fëmija ka qëndruar ambient me duhanpirës.

Probleme emocionale

Gjumi me gojën e hapur mund tregojë gjithashtu se fëmija ka tensione emocionale si pasojë e mungesës kontaktit fizik me prindin. / Gazeta Shneta

The post Ja pse fëmija juaj fle gojëhapur, arsyet që çdo prind duhet t’i dijë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama