Home » Vazhdojnë dorëheqjet në Vetëvendosje

Vazhdojnë dorëheqjet në Vetëvendosje

Kryetari i Qendrës Lëvizjes Vetëvendosje Lipjan, Selatin Retkoceri ka njoftuar se ka dhënë dorëheqje nga pozita e tij si kryetar dhe pozita e anëtarit Këshillit Përgjithshëm Vetëvendosjes,

Retkoceri përmes një letre ka treguar hollësisht se me çka është përballur kohët e fundit partin e tij. Ai është shprehur se themeluesit e partisë nuk janë përpjekur t’i tejkalojnë këto probleme.

Kjo është letra e plotë e Retkocerit:

nderuar qytetar, aktivist dhe votues Lëvizjes Vetëvendosje Lipjan!,

nderuar anëtar kryesisë, kryesues i Këshillit Qendrës, Sekretar i Qendrës, kryetar pikave LVV-së!,

I nderuar kryetar i LVV-së shoku Albin Kurti dhe ju nderuar anëtar KP-së!

Me keqardhje duhet ju lajmroj se kam vendosur jap dorëheqje pakthyeshme nga pozita e kryetarit Qendrës Lëvizjes Vetëvendosje Lipjan si dhe nga pozita e anëtarit Këshillit Përgjithshëm VETËVENDOSJES!.

Si një anëtar i ri dhe me përvojë shkurtër Lëvizjen Vetëvendosje, por me përvojë gjatë jetën politike vend. Koha kaq e shkurtër krye një Qendre Vetëvendosjes shtyri punoj, veproj, djersitem dhe sfidohem aq shumë sa nuk kisha bërë për disa vite subjektin tjetër politik i takoja deri fundin e vitit 2013.

Zgjedhjet e përgjithëshme 11 qershorit 2017, pastaj zgjedhjet lokale për kryetar komune dhe Kuvend komunal 22 tetorit 2017, tani fund zgjedhjet e brendshme për kryetar Lëvizjes Vetëvendosje ishin vetëm disa nga sfidat me cilat u përballa për këtë pak kohë sa isha VV. Për gati një vit e gjysmë provova, u mundova, kontribova shumë për ta rritur dhe afirmuar sa ma tepër Vetëvendosjen Lipjan pse jo edhe nivel vendi me aq sa kam pasur fuqi, dije e mundësi.

Fillimi ishte i mbarë, po shkonte mirë aktiviteti, dukej se kishim filluar punonim si një grup i mirë kryesi dhe po kombinoheshin relativisht kënaqshëm gjeneratat, mosha e re dhe ajo e mesme brenda kryesisë. Krejt kjo ishte një mashtrim, një farsë si dukej tani nga retrospektiva e pergatitur dhe udhëhequr shumë mirë nga njëri prej njerzëve tanë rëndësishëm SP. Ky person i njohur për kryesinë ka tentuar tërë kohën kontrolloj por edhe dirigjoj veprimet dhe punën time si kryetar.

Përkundër dështimit punën kolektive kryesisë rezultati i zgjedhjeve ishte befasi. Unë dhe një pjesë e konsideruar e kryesisë u gëzuan shumë Vetëvendosje mori 5,760 vota, për çka I urova gjithë dhe falenderova qytetarët, por nuk kam arritur dhe ende nuk e kuptoj pse u dasht gëzohen dhe lumturohen aq shumë një pjesë e kryesisë, kandidati i tyre i vetëm për deputet e këte rast ishte edhe kryetar (unë) mori vetëm 1,350 vota Lipjan. Këtu filluan dilemat e mija vazhdoj apo terhiqem nga pozita e kryetarit duke marr për bazë numrin e vogël votave.

Sindromi i përqarjes kishte fillu Prishtinë, e unë për këte përqarje as dija gjë, por brenda kryesisë kishte pasur anëtar kryesie dinin gjithë ngjarjen po zhvillohej Prishtinë. Kishin filluar skenarët për dobësuar pozicionin e kryetarit, por duke shfrytëzuar përvojen e gjatë politikë kamë arritur deri këto javët e fundit ta mbaj një farë fryme dhe bashkëpunimi brenda strukturave lokale Qendres. Kuptohet ndihmë direkte për ta perballuar përqarjen e kisha kryesuesin e KQ, Sekretarin dhe disa anëtar kryesisë. Shpërfaqja e hapur e thyerjeve Prishtinë dhe dorëheqjeve shumëta e sidomos e figurave ma rëndësishme dhe shumë prej tyre themelues dhe vijues gjitha shkollave dhe trajnimeve interne ka ndikuar pashmangshëm edhe acarimin e raporteve brenda kryesisë, këshillit qendrës, kryetarëve pikave dhe antarësisë.

Unë sot jap dorëheqje duke mos u pajtuar me krejt këto procese Vetëvendosje kanë ndodhur si rrufeja dhe për këte nuk kam parë as voglën përpjekje për shpëtuar krijesën vet e kanë themeluar. Pritjes dhe përpjekjës time modeste me një letër shkruar për perafrim dhe ribashkim si duket i erdhi fundi andaj unë nga sot pushoj funksionin tim si Kryetar i Qendrës Lipjanit

 

 

The post Vazhdojnë dorëheqjet në Vetëvendosje appeared first on INSAJDERI.

Reklama