Home » “Gjermania nuk i lejon fjalimin, Erdogan kërcënon Merkelin: Po kryeni vetëvrasja, ja çfarë do të …” plus 9 more GazetaBlic

“Gjermania nuk i lejon fjalimin, Erdogan kërcënon Merkelin: Po kryeni vetëvrasja, ja çfarë do të …” plus 9 more GazetaBlic

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

“Gjermania nuk i lejon fjalimin, Erdogan kërcënon Merkelin: Po kryeni vetëvrasja, ja çfarë do të …” plus 9 more GazetaBlic

Gjermania nuk i lejon fjalimin, Erdogan kërcënon Merkelin: Po kryeni vetëvrasja, ja çfarë do të … Posted: 05 Jul 2017 10:52 PM PDT

Sot Institutin Albanologjik Prishtinës mbahet takimi i Shoqatës Familjarëve Heronjve dhe Dëshmorëve Kombit (SHFHDK) me familjarë dëshmorëve kombit. takim bëhet shpërndarja e certifikatave për dëshmorët e kombit, cilët kanë rënë fushën e nderit për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës para luftës çlirimtare Kosovës, por deri tani nuk janë njohur dëshmorë kombit, për shkak neglizhencës institucioneve Kosovës. takim marrin pjesë familjarët e dëshmorëve kombit nga Deçani, Gjakova, Prizreni, Sharri (ish-Dragashi), ndërsa shpërndarjen e certifikatave dëshmorëve kombit për familjarët e tyre i ndajnë përfaqësuesit e Shoqatës Familjeve Heronjve dhe Dëshmorëve Kombit dhe përfaqësues nga SHFD UÇK-së.

The post Ndahen certifikatat për dëshmorët e kombit appeared first on GazetaBlic.

Shokojnë shkencëtarët: Ja çfarë po ndodh me dielli, dhe si do jenë temperaturat në vazhdim Posted: 05 Jul 2017 10:47 PM PDT

Trupi i njeriut është i mbuluar përgjithësisht me qime. Ka njerëz cilët kanë qime edhe fytyrë dhe kjo është diçka shumë e bezdisshme. Qimet këto vende janë zakonshme, por ato mund shfaqen edhe veshë. Kjo mund jetë shumë shqetësuese, veçanërisht nëse keni qime zeza brenda veshit. Kjo tregon se ju do pësoni një sulm zemër. interesuar për këtë lidhje vesh-zemër, shkencëtarët u bashkuan me dermatologët për gjetur një përgjigje. përgjigjet. Sipas një letre botuar ‘New England Journal of Medicine’ vitit 1984, ekziston një lidhje e fortë midis qimeve kanalit veshit dhe sëmundjes arteries koronare. Studimi përfshiu 43 pjesëmarrës meshkuj dhe 20 pjesëmarrëse femra, 90 prej cilave kishin një rrudhë diagonale veshë dhe përjetuan një sulm kardiak. Mjeku Richard F. Wagner i Universitet Mjekësor Bostonit sëbashku me kolegët e tij dolën përfundimin se shkaku i mpiksjeve arterie mund jetë ekspozimi afatgjatë ndaj androgjenit, një hormon mashkullor. vitin 1989 u shfaq një tjetër artikull mbi këtë temë, këtë herë ‘Journal Indian Heart’. Ky artikull përshkruan rezultatet e një studimi bërë 215 pacientë indianë, analizonte lidhjen midis rrudhave, qimeve veshit dhe sëmundjes arteries koronare. qershor vitit 2006, Edston E. botoi studimin e tij ‘American Journal of Forensic Medical Patologology.’ Ai analizoi 520 autopsi dhe mati qimet e veshit, rrudhat e veshit , nivelin e yndyrës bark, peshën e shpretkës shkakun e vdekjes etj. U zbulua se lidhja midis qimeve veshit dhe sulmit zemër ende mbetet diçka e paqartë dhe ka nevojë për t’u shqyrtuar tej.  

The post Kujdes: Nëse keni qime në vesh mund të prekeni nga kjo sëmundje appeared first on GazetaBlic.

FSK pjesë e ushtrimit garues “Kampi veror 2017” Posted: 05 Jul 2017 10:43 PM PDT

Sot Institutin Albanologjik Prishtinës mbahet takimi i Shoqatës Familjarëve Heronjve dhe Dëshmorëve Kombit (SHFHDK) me familjarë dëshmorëve kombit. takim bëhet shpërndarja e certifikatave për dëshmorët e kombit, cilët kanë rënë fushën e nderit për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës para luftës çlirimtare Kosovës, por deri tani nuk janë njohur dëshmorë kombit, për shkak neglizhencës institucioneve Kosovës. takim marrin pjesë familjarët e dëshmorëve kombit nga Deçani, Gjakova, Prizreni, Sharri (ish-Dragashi), ndërsa shpërndarjen e certifikatave dëshmorëve kombit për familjarët e tyre i ndajnë përfaqësuesit e Shoqatës Familjeve Heronjve dhe Dëshmorëve Kombit dhe përfaqësues nga SHFD UÇK-së.

The post Ndahen certifikatat për dëshmorët e kombit appeared first on GazetaBlic.

Ndahen certifikatat për dëshmorët e kombit Posted: 05 Jul 2017 10:41 PM PDT

Sot Institutin Albanologjik Prishtinës mbahet takimi i Shoqatës Familjarëve Heronjve dhe Dëshmorëve Kombit (SHFHDK) me familjarë dëshmorëve kombit. takim bëhet shpërndarja e certifikatave për dëshmorët e kombit, cilët kanë rënë fushën e nderit për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës para luftës çlirimtare Kosovës, por deri tani nuk janë njohur dëshmorë kombit, për shkak neglizhencës institucioneve Kosovës. takim marrin pjesë familjarët e dëshmorëve kombit nga Deçani, Gjakova, Prizreni, Sharri (ish-Dragashi), ndërsa shpërndarjen e certifikatave dëshmorëve kombit për familjarët e tyre i ndajnë përfaqësuesit e Shoqatës Familjeve Heronjve dhe Dëshmorëve Kombit dhe përfaqësues nga SHFD UÇK-së.

The post Ndahen certifikatat për dëshmorët e kombit appeared first on GazetaBlic.

Keni qime në vesh, shkoni shpejt tek mjeku Posted: 05 Jul 2017 10:38 PM PDT

Studimi i ri nga shkencëtarët amerikanë tregon se duhanpirësit përballen me një rritje rrezikut zhvillimit diabetit tipit 2. Studime shumta kanë treguar se pirja e duhanit e rrezikon shëndetin një varg mënyrash. Duhanpirësit kanë rrezik lartë zhvillimit shumë sëmundjeve, duke përfshirë edhe lloje ndryshme kancerit, sëmundje aparatit frymëmarrjes dhe diabetit tipit 2, transmeton koha.net. këtë studim, shkencëtarët u përqendruan kërkimin e lidhshmërisë midis pirjes duhanit dhe diabetit tipit 2. Ata konstatuan se ekziston një lidhje, por nuk e kanë zbuluar me saktësi se si pirja e duhanit e rrit rrezikun e zhvillimit diabetit tipit 2. Shkencëtarët i studiuan rezultatet e 88 studimeve mëparshme ku u përfshinë rreth 6 milionë njerëz. Kur e krahasuan rrezikun e paraqitjes diabetit tek duhanpirësit dhe joduhanpirësit, ata zbuluan se duhanpirësit e kishin një rrezik prej 37% lartë zhvillimit diabetit tipit 2. Pirja e duhanit është një varësi e cila është e dëmshme për funksionimin e çdo qelize trupit, dhe këto studime ne e kemi konfirmuar këtë edhe një herë, tha autori kryesor prof. Frank Hu. Shkencëtarët kanë konstatuar gjithashtu se rreziku i zhvillimit diabetit tipit 2 gradualisht zvogëlohet pasi ndërpritet pirja e duhanit – 54% brenda 5 vjetëve pas lënies dhe edhe 18% vjetët vijues pas lënies.

The post Edhe një arsye se pse duhet lënë duhanin appeared first on GazetaBlic.

Meda thyen rekord brenda një dite (Video) Posted: 05 Jul 2017 10:35 PM PDT

Gili është njëra dër këngëtaret gjithmonë merr lëvdata nga koleget e saj, përcjell ORAinfo. Këngët e saj ishin hit sa herë ajo publikonte, e këtu nuk mund mos e përmendim edhe meritat e burrit saj ia bëntë këngët, Ilir Berani. Për këtë edhe Gili merr shumë komplimente si artiste. E këtu nuk bën përjashtim as Sinan Hoxha ku ka disa fjalë mëdha për kolegen e tij nga Kosova. Ai ka publikuar një foto bashku me Gilin ku atë e quan ‘legjendë’ dhe një fund një emoji zemër. Gili edhe pse kohëve fundit nuk është shumë aktive skenë, ajo ka një bagazh suksesshëm karrierë.sinan_15 “Gjermania nuk i lejon fjalimin, Erdogan kërcënon Merkelin: Po kryeni vetëvrasja, ja çfarë do të …” plus 9 more GazetaBlic  

The post Sinan Hoxha i ka disa fjalë për Gilin (Foto) appeared first on GazetaBlic.

Kjo video hedh dyshime, se Adelina Tahiri është shtatzënë ? (Video) Posted: 05 Jul 2017 10:31 PM PDT

Gili është njëra dër këngëtaret gjithmonë merr lëvdata nga koleget e saj, përcjell ORAinfo. Këngët e saj ishin hit sa herë ajo publikonte, e këtu nuk mund mos e përmendim edhe meritat e burrit saj ia bëntë këngët, Ilir Berani. Për këtë edhe Gili merr shumë komplimente si artiste. E këtu nuk bën përjashtim as Sinan Hoxha ku ka disa fjalë mëdha për kolegen e tij nga Kosova. Ai ka publikuar një foto bashku me Gilin ku atë e quan ‘legjendë’ dhe një fund një emoji zemër. Gili edhe pse kohëve fundit nuk është shumë aktive skenë, ajo ka një bagazh suksesshëm karrierë.sinan_15 “Gjermania nuk i lejon fjalimin, Erdogan kërcënon Merkelin: Po kryeni vetëvrasja, ja çfarë do të …” plus 9 more GazetaBlic  

The post Sinan Hoxha i ka disa fjalë për Gilin (Foto) appeared first on GazetaBlic.

MAPL dhe OSBE mbajnë punëtorinë për problemet pushteti lokal Posted: 05 Jul 2017 10:30 PM PDT

Sot Institutin Albanologjik Prishtinës mbahet takimi i Shoqatës Familjarëve Heronjve dhe Dëshmorëve Kombit (SHFHDK) me familjarë dëshmorëve kombit. takim bëhet shpërndarja e certifikatave për dëshmorët e kombit, cilët kanë rënë fushën e nderit për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës para luftës çlirimtare Kosovës, por deri tani nuk janë njohur dëshmorë kombit, për shkak neglizhencës institucioneve Kosovës. takim marrin pjesë familjarët e dëshmorëve kombit nga Deçani, Gjakova, Prizreni, Sharri (ish-Dragashi), ndërsa shpërndarjen e certifikatave dëshmorëve kombit për familjarët e tyre i ndajnë përfaqësuesit e Shoqatës Familjeve Heronjve dhe Dëshmorëve Kombit dhe përfaqësues nga SHFD UÇK-së.

The post Ndahen certifikatat për dëshmorët e kombit appeared first on GazetaBlic.

Policia shkatërron sot armë të vogla dhe të lehta Posted: 05 Jul 2017 10:27 PM PDT

Sot Institutin Albanologjik Prishtinës mbahet takimi i Shoqatës Familjarëve Heronjve dhe Dëshmorëve Kombit (SHFHDK) me familjarë dëshmorëve kombit. takim bëhet shpërndarja e certifikatave për dëshmorët e kombit, cilët kanë rënë fushën e nderit për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës para luftës çlirimtare Kosovës, por deri tani nuk janë njohur dëshmorë kombit, për shkak neglizhencës institucioneve Kosovës. takim marrin pjesë familjarët e dëshmorëve kombit nga Deçani, Gjakova, Prizreni, Sharri (ish-Dragashi), ndërsa shpërndarjen e certifikatave dëshmorëve kombit për familjarët e tyre i ndajnë përfaqësuesit e Shoqatës Familjeve Heronjve dhe Dëshmorëve Kombit dhe përfaqësues nga SHFD UÇK-së.

The post Ndahen certifikatat për dëshmorët e kombit appeared first on GazetaBlic.

I dashuri e la, ajo vret vajzën pastaj edhe veten (Foto) Posted: 05 Jul 2017 10:20 PM PDT

Genten ne e njohim sot, dallon shumë nga ajo dikur, sapo filloi karrierën. Është fakt Genta ka pasur një ndryshim drastik pamjes, ndër vite. Genta ka jetuar Amerikë para se fillonte këndojë. Ajo erdhi Kosovë për krijuar karrierën e saj, pasi Amerikë konkurenca është e ‘egër’, e shumica e këngëtareve estradës tonë, e kanë vështirë depërtojnë. Genta kur ka filluar me këndim, këngët e saj ka qenë hite, për një kohë. Kështu , Genta është ftuar intervistë drejpërdrejt nga Njo Jorku te “Zëri i Amerikës’ për folur për rrugëtimin e saj nga Amerika Kosovë. Por, ajo bjerë sy te kjo intervistë është se Gentën nuk mund ta njohim, për shkak ndyshimit saj.

Zeri i Amerikes – Genta Ismajli #2 #Genta #GentaIsmajliFans #GentaIsmajli #GentaTors #ZeriiAmerikes @genta.ismajli Ett inlägg delat av Genta Ismajli the Queen (@genta.ismajli.the.queen) Jun 26, 2017 kl. 4:46 PDT

The post Intervista e Genta Ismajlit për VOA, ja si dukej para ndërhyrjeve (Video) appeared first on GazetaBlic.

Reklama