Home » Tirana Observer: “Patozi flet pa “doreza”: PD-ja do të ndahet?” plus 9 more

Tirana Observer: “Patozi flet pa “doreza”: PD-ja do të ndahet?” plus 9 more

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

Tirana Observer: “Patozi flet pa “doreza”: PD-ja do të ndahet?” plus 9 more

Patozi flet pa “doreza”: PD-ja do të ndahet? Posted: 05 Jul 2017 09:28 AM PDT

Me mjaft interes është pritur se çfarë është diskutuar takimin e Berishës me Patozin një natë parë. Por Patozi, duke qënë i drejtëpërdrejtë, ka konfirmuar se janë ndarë pa asnjë keqkuptim, ndërsa ka nënvizuar faktin se Berisha e ka lexuar mjaft mirë rezultatin e humbjes zgjedhjeve. “Unë e kam takuar dje zotin Berisha, por ky nuk qe as takim i fshehtë, por as zyrtar. Unë mund them se jemi takuar si dy demokratë, janë shqetësuar për traumën ka përjetuar PD gjatë zgjedhje dhe për tepër, këtë ka ndodhur pas humbjes. Berisha e lexon mirë nga gjithë rezultatin traumatik PD-së. Tani ideja qëndron nëse do ringrihet PD-ja apo do ndahet? Se me veprimet e zotit Basha, çojnë te e dyta. Këtë kam diskutuar edhe me zotin Berisha. Kaq mund them për këtë takim. Por meqë ju doni një fjali konkrete nga takimi, ju them se jemi ndarë pa asnjë keqkuptim nga takimi“, tha Patozi.
Ambasadorja gjermane “certifikon” zgjedhjet: Procesi i lirë dhe i ndershëm Posted: 05 Jul 2017 09:10 AM PDT

Ambasadorja gjermane ka reaguar për herë parë lidhje me procesin zgjedhor 25 Qershorit. Nga Korça ku ndodhej për një aktivitet, diplomatja Susanne Schutz vlerësoi procesin sipas saj u zhvillua normalisht. Po ashtu, ambasadorja dha vlerësime edhe për mënyrën se si u zhvillua kjo fushatë elektorale. “Procesi zgjedhor ka qenë i lirë dhe i ndershëm. Kënaqësi procesi u zhvillua normalisht. Është bërë një fushatë elektorale pozitive”, deklaroi ambasadorja Schutz. Kryesuesja e delegacionit gjerman tha se pjesëmarrja këto zgjedhje nuk ka qenë e ulët, por sipas saj ka qenë e mirë. Duke komentuar fushatën elektorale si pozitive, Schutz tha se procesi zgjedhor ka qenë i lirë dhe i ndershëm. “Për ne ka qenë një kënaqësi procesi u zhvillua normalisht dhe morën pjesë 18 parti. Pjesëmarrja nuk ka qenë e ulët, pra ka qenë relativisht e mirë. OSBE/ODHIR ka konstatuar se është bërë për një fushatë elektorale pozitive, procesi ka qenë i lirë edhe i ndershëm, analiza deri tani ka qenë pozitive, do ketë sigurisht një raport detajuar afërmi, por ne jemi kënaqur rezultati i zgjedhjeve ishte i mirë definuar. Ajo çka ne presim deri tani është vijimi i reformave tjera ndërmarra nga ana e qeverisë shqiptare mënyrë Shqipëria t’i afrohet sa shumë BE. Nuk takon gjykoj lidhur me këtë fakt, ishte vendimmarrje e qytetarëve shqiptarë ajo mbi bazën e cilës iu dhënë shumë vota njërës parti sesa partive tjera politike. Gjykoj këndvështrimin tim se ky është një shans për qeverinë për vijuar mënyrë qartë dhe vendosur reformat e iniciuara tanimë duke menduar tanimë 5 prioritetet kyçe, ku me përparësi janë reforma drejtësi dhe lufta kundër krimit organizuar dhe korrupsionit por sigurisht një shans tepër edhe për opozitën për realizuar një opozitë sa fortë”, u shpreh ambasadorja gjermane Sussane Schutz.
Sa pushtet ka Presidenti Emmanuel Macron? Posted: 05 Jul 2017 09:00 AM PDT

Për matur sasinë e pushtetit Presidentit francez, cilin disa politologë e citojnë si “monark republikan” osesi një lloj mbreti”, duhet analizuar pushteti i tij. Paris ai nis daljen e tij Pallatin Elysee përballë publikut. Përpara se dalë Presidenti, del një shërbëtor me veshje posaçme dhe me doreza bardha, i cili njofton mbërritjen e “Monsieur le Président de la République” dhe gjithë pranishmit ngrihen këmbë. gjithë. Kjo është pamja e jashtme. Pushteti i vërtetë i Presidentit francez, i parë detaje, është i habitshëm dhe i kalon kompetencat e gjithë kryetarëve tjerë shteteve evropiane. Politika e jashtme dhe e sigurisë Presidenti Francë përcakton politikën e jashtme dhe është kryekomandant i Forcave Armatosura. Ai mund vendosë i vetëm për përdorimin e armëve bërthamore. Për Francën, është Presidenti vetë i drejton gjitha delegacionet franceze gjitha takimet e rëndësishme evropiane dhe ndërkombëtare. Ambasadorët francezë botën e jashtme akreditohen nga Presidenti i shtetit. Vendimet për personelin Presidenti i shtetit francez emëron (dhe shkarkon!) kryeministrin dhe ministrat e tij. Monsiéur le Président drejton mbledhjet e kabinetit dhe lejohet madje përcaktojë rendin e ditës tyre. Veç kësaj ai ka drejtë shpërbëjë edhe Parlamentin dhe shpallë zgjedhje reja. Bashkëvendosja drejtësi Ajo Gjermani dhe shumë shtete tjera është e papërfytyrueshme për shkak ndarjes rreptë pushteteve, është e mundur Francë. Këtu, Presidenti i shtetit madje mund emërojë edhe anëtarët e Këshillit Kushtetues (Conseil constitutionnel) – deri dhe Presidentin e tij. Me këtë ai përcakton peshën politike vendos si interpretohet kushtetuta. Politika e brendshme Presidenti i shtetit francez mund kthejë mbrapsht projektligje dhe kërkojë një debat dytë për projektligjet. Kjo kërkesë, sipas nenit 10 kushtetutës, atij nuk mund t’i kundërshtohet. Presidenti francez mund t’i drejtohet çdo kohë me mesazhe Parlamentit dhe ushtrojë këtë mënyrë ndikim politikë. rast krize, kur duket se funksionimi i rregullt i shtetit nuk është i garantuar, kushtetuta franceze lejon me nenin 16, Presidenti ushtrojë pushtetin legjislativ dhe ekzekutiv. Për gjendjen e jashtëzakonshme nuk ka kohëzgjatje maksimale. Themeluesi i republikës pestë aktuale, Charles de Gaulle i aplikoi rregullat për gjendjen e jashtëzakonshme pas puçit gjeneralëve Algjeri vitin 1961. Kufizimi i pushtetit Meqenëse Presidenti francez përcaktohet zgjedhje direkte nga populli dhe jo nga partitë, ai nuk ka pse tregohet i kujdesshëm as ndaj partisë tij. Disa herë megjithatë ka ndodhur, Kryeministri, si njeriu i dytë shtet, e detyroi Presidentin e shtetit bëjë kompromise. Shkaku: kryeministri ishte nga kampi kundërshtar politik dhe Presidenti i shtetit nuk e kishte me vete shumicën parlamentare. Juristët e drejtës shtetit e quajnë këtë “kohabitacion”. Me fjalë tjera: një martesë politike e imponuar. Për këtë përqendrim pushteti, kohët e fundit është diskutuar shumë dhe janë ushtruar edhe kritika ashpra. Këto kritika mbështeten para gjithash nga pyetja shtrohet me ankth, se çfarë mund kishte bërë me këtë post Marine le Peni, po t’i kishte fituar zgjedhjet. vitin 2008 u ndërmorr një reformë kushtetuese, me cilën u forcua roli i Këshillit Kushtetues. vitin 2002, kohëzgjatja e mandatit Presidentit francez u shkurtua nga shtatë pesë vjet. Kjo një kohë kur Presidenti francez gëzon “imunitet” juridik, për aq kohë sa është post. Një shkarkim është i mundur vetëm raste “shkeljesh rënda”, kur Parlament votojnë për këtë dy tretat e deputetëve. Paratë dhe luksi Presidenti francez nuk duhet t’i japë llogari askujt, si vepron ai me kontributet shtesë, përveç ardhurave tij prej rreth 240.000 eurosh vit (80.000 euro pak se Angela Merkel). Këtu bën pjesë banimi Pallat ose vila pushimesh. Këtu bëjnë pjesë edhe gjitha vaktet. Dhe një qilar vere i mbushur plot Pallatin Elysèe.
Shqiptarët keqkuptohen për adresën e “punësimit”, Rama i sqaron Posted: 05 Jul 2017 08:55 AM PDT

Kryeministri Edi Rama publikoi dje një adresë për gjithë ata duan bëhen pjesë e administratës dhe me sa duket njerëzit kanë pasur një interes gjerë. Rama sqaron rrjetin sociale Facebook se adresa e emailit shqiperiaqeduam@kryeministria.al, nuk është një adresë e ngjashme me zyrat e punësimit për gjitha kategoritë dhe se ajo është për ata kanë një eksperiencë suksesshme Shqipëri ose jashtë saj. Postimi i Ramës shqiperiaqeduam@kryeministria.al Falenderim&Sqarim Kanë ardhur brenda 24 orësh afro 800 shprehje interesi lidhur me ftesën time djeshme. Shumë faleminderit! Por duke parë përmbajtjen e tyre, del nevoja sqarohet se kjo adresë nuk është adresa e një zyre për punëkërkuesit e gjitha kategorive. Është një adresë për këdo mendon se ka një eksperiencë suksesshme, atdhe apo jashtë vendit, dhe dëshiron ta verë dispozicon përpjekjes katër viteve ardhshme për Shqipërinë duam. gjitha rastet e tjera trajtohen nga institucionet përkatëse, sipas procedurave administrative përkatëse. Edhe njëherë faleminderit gjithëve.
Historia e panjohur e Nju Jorkut: Si u këmbye me një ishull të vogël në Oqeani Posted: 05 Jul 2017 08:30 AM PDT

Para 350 vjetëve, kolonia holandeze Amsterdami i Ri (holandisht: Nieuw-Amsterdam) do duhej kapitullonte para furisë angleze. Ajo tashmë do quhej Nju Jork (New York). Për kompensim, megjithatë, Londra u dha atyre një ishull vogël brigjet jugore Paqësorit. Ishte një ditë jo fare e parëndësishme për Nju Jorkun, por askush nuk ngjan ta ketë festuar atë tashmë 350 vite vonë. Peter Stuyvesant, guvernator i përgjithshëm i kolonisë Amsterdamit Ri, kishte plot punë atë ditë 6 shtatorit 1664. Ai e dërgoi avokatin e tij njërën prej fregatave britanike, ishin ankoruar para kështjellës holandezëve, pra pikërisht atje, ku sot ndodhet “Battery Park”, skajin jugor Manhatanit. dorë, emisari i Stuyvesant-it mbante dokumentin e kapitullimit. Katër fregata britanike kishin mbërritur atje qysh prej 26 gushtit, duke goditur me artileri çdo ditë e shumë kështjellën holandeze, e duke shtrënguar ata t’ua dorëzonin atë kurorës britanike. Kështjella nuk ishte mbrojtur e pajisur siç duhet, kishte plot mangësi, e kështu fund u dorëzua. Nga Amsterdami i Ri, u formua tashmë Jorku i Ri apo Nju Jorku, me referencë nga toponimia angleze. historia-e-paditur-e-New-York-ut-1 Tirana Observer: “Patozi flet pa “doreza”: PD-ja do të ndahet?” plus 9 more Zyrtarisht, holandezët nuk e njohën këtë vendim për një kohë gjatë. Pati madje edhe një luftë tjetër, dhe vetëm me marrëveshjen për paqe Bredas, vitin 1667, u ra dakord Nju Jorku t’i përkiste përfundimisht kurorës britanike. Por jo pa kompensim. U bënë këmbime nga pikëpamja e sotme duken si shumë çuditshme. Para gjithash, ishulli liliput Run (i njohur edhe si Pulo Run, ose Rhun) Indonezinë e sotme, iu dha pra holandezëve. I vogël siç është, ai kishte një vlerë stërmadhe. Ishulli i përket arkipelagut Banda, e kësisoj është pjesë e Molukëve, tej Lindje, shumë pranë Guinesë Re. Por Molukët, gjithë ashtu siç ishin vegjël, shpesh kërcënuar edhe nga vullkanet, atë kohë vlerësoheshin si ishujt e erëzave, u bënë simbol i një epoke madhe e re historike: atë zbulimeve mëdha. Gjuetia për erëzat motivoi zbuluesit e mëdhenj fillim ishin erëzat”, e nis Shtefan Cvajk (Stefan Zweig) biografinë e tij mbi Ferdinand Magelanin. Me këtë, siç pohon Cvajk, ai nuk mendon vetëm mbi Magelanin, por për këdo e çdo gjë tjetër atë kohë kishin zbuluar e lënë pa zbuluar duke kërkuar botën Kristofor Kolumbi, Vasco da Gama e tjerë si puna e tyre. Sigurisht se atë kohë, kërkohej shumë, pikësëpari ari e gurët e çmuar, mirëpo erëzat premtonin një përfitim madh ekonomik, nëse i merrje ato nga fundi i botës e i dërgoje për atdheun tënd Europë, për t’i shitur. Një rol rëndësishëm këtu nuk luanin aq shumë erëzat e zakonshme si piperi, kanella apo vanilja, por tilla vonë do shfaqeshin paksa sfond, siç ishin: karafilat dhe arrat e muskatit, dhe ato pra vinin vetëm nga “ishujt e erëzave”. Muskati i Bandës, karafilat e Molukëve veriore rreth Ternatëve dhe Tidorëve, u bënë famshme ndër breza. historia-e-paditur-e-New-York-ut-1 Tirana Observer: “Patozi flet pa “doreza”: PD-ja do të ndahet?” plus 9 more Askush fillim epokës zbulimeve mëdha, nuk e dinte me saktësi se ku ndodheshin këta ishuj. Spanjollët i kërkonin ata nën drejtimin e kapitenit gjenovez, Kristofor Kolombi, rrugën detare perëndimore, ku ata hasën tokën e kontinentit amerikan dhe portugezët, përkundrazi, besonin se ishin Lindje. Si pasojë, fund ato u gjendën anën tjetër botës, ku rastësisht ndodheshin thuajse ekzaktësisht edhe ishujt e erëzave. Pararendësja e shoqërive aksionere Jo pa arsye Manhatani cilësohet si kërthiza e ekonomisë botërore. Është atdheu i bursës famshme letrave me vlerë botë, cilën këmbehen e vlerësohen aksionet e koncerneve mëdha ekonomisë botërore. Por ku dhe kur lindën pra shoqëritë e para aksionere? Shoqëria e parë moderne aksionere botë, e cila do ishte e krahasueshme me ato sotmet, ishte e ashtuquajtura Vereenigde Oostindische Compagnie, ose shqip “Kompania e Indive Bashkuara” e themeluan holandezët qysh vitin 1602. Mallin ata vlerësonin bursë e përbënin “thasët e piperit” VOC, siç njihej ajo atë kohë shkurtimisht, përfshinin tregtinë me erëza vinin nga Molukët, e jo pak me arrat e Muskatit ishujve Run. Me këtë mbyllet edhe historia e këmbimit mes ishullit vogël Lindjen e Largët dhe famshmit “Downtown Manhattan”, simbol i modernitetit e jetës gjallë kohëve jetojmë. historia-e-paditur-e-New-York-ut-1 Tirana Observer: “Patozi flet pa “doreza”: PD-ja do të ndahet?” plus 9 more Këmbimi i parashikuar marrëveshjen e Bredas, pavarësisht se sot mund duket një çmenduri, i nënshtrohej asokohe plotësisht logjikës ekonomike. Holandezët, atë kohë, e kishin pushtuar për vete ishullin Run, prej kohësh tashmë, sikurse kishin bërë edhe me Manhatanin, duke e pasur kontrollin para britanikëve. Por tashmë kjo ishte zyrtare. Anglezët nuk do t’u binin qafë domenin e tyre. Po kështu u sollën ata edhe me Surinamin e vogël veri Amerikës Jugore, cilin holandezët ua kishin marrë parë anglezëve e tashmë u trashëgua me kontratë prej tyre. Por vendimtar ishte ishulli Run. Ai, atë kohë, u vu peshore kundrejt Manhatanit.
Rregulli i pashkruar që nuk thyhet kurrë nga familja mbretërore britanike Posted: 05 Jul 2017 08:15 AM PDT

Kemi dëgjuar kohët e fundit se Princi William dhe Dukesha Kate Middleton kanë thyer protokollin me sjelljen e tyre apo edhe me veshjen. Por është një rregull kurrsesi nuk mund thyhet familjen mbretërore. Ndoshta ju mund mendoni gjëra nga ndryshmet, por ka bëjë me një përbërës është i ndaluar kategorikisht përdoret gatime. historia-e-paditur-e-New-York-ut-1 Tirana Observer: “Patozi flet pa “doreza”: PD-ja do të ndahet?” plus 9 more Shefi i kuzhinës, Carolyn Robb, i cili parë ka punuar Pallatin e Kensingtonit për Princin Çarls dhe Princeshën Diana, zbuloi se ata nuk konsumojnë asnjëherë hudhër. “E vetmja gjë ishte e ndaluar ishte hudhra”, ka treguar ai. Ky rregull i pa shkruar, por gjithë janë dijeni dhe e zbatojnë mënyrë shumë prerë, vijon ndiqet çuditërisht edhe Kate Middleton bashku me bashkëshortin e saj Princi William, fëmijët e tyre George dhe Charlotte dhe madje edhe vetë Mbretëresha. Një ndër arsyet forta, e këtu sigurisht bien gjithë dakord gjithë, është aroma mbetet pasi konsumohet hudhra, aq tepër për familjen mbretërore janë shumicën e kohës kontakt me njerëz shumtë. “Arsyeja ishte padyshim angazhimet e shumta publike dhe takimet e shumta ata kishin, dhe kurrsesi nuk donin mbanin aromë hudhre”, tregon Robb. Edhe pse për ne është shumë e drejtë, për kuzhinierët duhet jetë shumë e dhimbshme, pasi hudhra është një përbërës kyç shumë gatime.  
Krushku i Berishës kundër të birit, mbron Bashën nga kritikët Posted: 05 Jul 2017 07:56 AM PDT

Qëndrimi i Bashës krye PD-së pas humbjes 25 qershor ka përçarë selinë blu dy kampe: një pro dhe një kundër tij. Por këto dy grupe ka përplasje edhe brenda familjes. Luan Malltezi, krushku i ish-kryeministrit, Sali Berisha (vjehrri i Argita Berishës), një analizë publikuar sot Gazetën Shqiptare ai ka shpërthyer akuza mjaft ashpra ndaj grupit kritikëve anti-Basha Partinë Demokratike. Deri tani rregull, por çudia qëndron tek fakti se i biri i tij, Jamarbër Malltezi, është një nga kritikët e Bashës. Duket se Luan Malltezi ka dalë kundër birit për mbrojtur kryedemokratin Basha. “PD po kalon një situatë vështirë pas humbjes zgjedhjeve 25 qershorit për shkak blerjes masive votave nga PS. këtë situatë, “ish-krerët jashtë liste PD” po sulmojnë egërsisht kryetarin Basha, duke ngritur akuza rënda kundër tij. Flasin për shkelje statuti, për tjetërsim simboleve PD, për përpjekje për ta kthyer PD parti familjare etj. A kanë drejtë? Sigurisht jo, gjithë demokratët e dinë se asnjëherë statuti nuk ka pasur kurrë këtë vlerën përpiqen t’i japin. Pas humbjes zgjedhjeve, Basha ka kërkuar zgjedhje lira PD për postin e kryetarit: kjo rrugë është e hapur për gjithë. Zemërimi i papërmbajtur ndaj Bashës vjen ngase “këta liderë” nuk ishin përfshirë listën e tij. A duhej Basha t’i përfshinte listë? Mendoj se jo, sepse ish-liderët jashtë liste PD nuk mbështesnin kryetarin Basha çadrën e lirisë; disa madje ishin kundër qëndrimit tij publik për mos marrë pjesë zgjedhje me Ramën pushtet, tjerë nuk u ndjenë fare, sepse prisnin ishin listat e PD. Kur kjo nuk ndodhi, ata u hodhën menjëherë dhe me zemërimin madh kundër tij. Shtypi i fton “këta ish-krerë lënë jashtë listë PD” deklarojnë ekranet televizive zemërimin dhe pikëpamjet e tyre, por ne, demokratët e thjeshtë i përjetojmë këto me dhimbje”, shkruante mes tjerash opinionin e tij Malltezi.
Dhunonte gruan prej 7 vitesh, por gjykata e dënon vetëm me një vit burg Posted: 05 Jul 2017 07:31 AM PDT

Dhuna familje dhe konkretisht ajo e bashkëshortit ndaj bashkëshortes jo vetëm nuk po ndalet, por po shënohen edhe raste paimagjinueshme. I tillë është rasti i një gruaje, njëkohësisht dhe nënë, e cila për ruajtur familjen ka duruar për vite me radhë dhunën fizike dhe psikologjike, derisa ka vënë seriozisht rrezik jetën e saj. Para gjykatës ajo ka dëshmuar ankthin ka përjetuar. “Ka prej shtatë tetë vjetësh bashkëshorti im konsumon pije alkoolike, kalon gjendje dehur dhe ushtron dhunë fizike ndaj meje. Unë jam pajisur një herë me urdhër mbrojtje, por me qëllim mos shkatërroja familjen duroja dhunën ushtronte ndaj meje dhe nuk bëja kallzim. Vitin e fundit thuajse çdo ditë ushtron dhunë fizike dhe psikologjike ndaj meje”, ka rrëfyer gruaja. Por pavarësisht kësaj dëshmie, prokuroria dhe gjykata e kanë akuzuar bashkëshortin dhunues vetëm për episodin e fundit dhunës, kur u desh ardhja e policisë banesë për ta shpëtuar dëmtuarën nga dhuna e radhës dhe ankthi se çdo moment mund ta vriste bashkëshorti. Dhe fund, gjykata është mjaftuar me vetëm 1 vit burgim për bashkëshortin dhunues./Tch
Mungesa e pagave për punonjësit e MAS, reagon ministrja: Ngjyrimet politike të mos prekin rrogat Posted: 05 Jul 2017 06:46 AM PDT

Sakaq, Karabina bën thirrje burokracia dhe ngjyrimet politike mos prekin rrogat e punonjësve.

REAGIMI I PLOTE

detyrën e Titullarit Ministrisë Arsimit dhe Sportit dëshiroj bëj publike një çështje rëndësishme siç është kryerja e pagave punonjësve administratës shtetërore Ministrisë Arsimit dhe Sportit. mënyrë qëllimshme, institucioni është i bllokuar si pasojë e vonesës miratimit kërkesës zyrtare për emërimin e Nëpunësit Autorizues, kërkesë e përcjellë për miratim datën 16 Qershor 2017. Pavarësisht informimit gjithë instancave larta shtetërore, cilat janë përgjegjëse për zhbllokimin e situatës, kjo problematikë absurde po vijon mbetet e njëjtë. Burokracia e administratës dhe manifestimet e ngjyrimeve politike nuk duhet prekë pagat e punonjësve administratës shtetërore. Bëj një apel institucional për angazhimin e gjithë aktorëve ngarkuar nga ligji, për dhënë zgjidhjen e menjëhershme problemit krijuar artificialisht. Si Ministër i Arsimit dhe Sportit distancohem nga apatia e krijuar mes Departamentit Administratës Publike dhe Sekretarit Përgjithshëm Ministrisë Financave nuk sjell zgjidhje. Garantoj zbatueshmërinë e ligjit dhe mbrojtjen e drejtave kushtuese institucionit unë drejtoj.

 

 KOMENTO

Komenti

Bashkëshortja e aktorit të njohur turk, xheloze për moderatoren shqiptare Posted: 05 Jul 2017 06:10 AM PDT

Prej disa ditësh, moderatorja e “Prive”, Liberta Spahiu, po shijon pushimet Mauritius. Pas një sezoni gjatë “Prive”, Liberta e ka lënë mënjanë për disa ditë punën intensive për t’u relaksuar. Por një rastësi e bukur gjatë udhëtimit nuk ka shkuar siҫ mund mendohej. Surprizë për Libertën aeroport ishte takimi i rastësishëm me aktorin e njohur turk, Burak Ozçivit, i cili kurorëzoi fundjavën e shkuar dashurinë e tij me aktoren Fahriye Evcen.

historia-e-paditur-e-New-York-ut-1 Tirana Observer: “Patozi flet pa “doreza”: PD-ja do të ndahet?” plus 9 more Siҫ ka mësuar InTv, aeroportin e Stambollit, moderatorja shqiptare i ka kërkuar aktorit turk një foto, por bashkëshortja e tij nuk e ka lejuar. Lajmi është konfirmuar nga personapranë moderatores, cilët kanë thënë se Fahriye Evcen duket se është është xheloze, ndaj e ka penguar moderatoren bëje fotografi. Kështu, ҫifti i ri janë nisur drejt Maldiveve pa u penguar nga askush…

Reklama