Home » “Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press

“Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

“Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press

Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut? Posted: 04 Jul 2017 08:53 AM PDT

E martë, 04 Korrik 2017

  Sipas Leo Freundlih, hebreu austriak qe botoi librin Golgota Shqiptare, liber qe protestonte kundër zhdukjes masive shqiptarëve nga serbët vitet 1912-1913, e njejta ushtri vrau mbi gjysem milion shqiptare.
Libri i tij “Akuza ulërijnë” eshte dëshmia e parë për shfarosjen kolektive një populli evropian para atij Hebraik. Mbi 250 mijë shqiptarë masakruar vetëm veriun etnik Shqipërisë gjatë vjeshtës e vitit 1912. Kopja e vetme e librit Freundlih “Akuza ulërijnë”, i cili përmban protestën ndaj Evropës nuk reagoi mbrotje shqiptarëve gjatë zhdukjen masive pjesës mëdhe popullit shqiptar Ballkan, qe gjetur bibliotekën e Universitetit Harvardit SHBA, vitin 1982 nga studiuesja Safete Juka, me banim Amerikë. Shkrimtari hebre Leo Freundlih me banim Vjenë, është njëri ndër intelektualët e pakët mbajti koleksionin e gjitha gazetave mëdha kohës tregonin mbi shfarosjen e paku një gjysëm milioni shqiptarëve nga serbët vitet 1912-1913. “Me qindra e mijëra kufoma masakruara notonin rrjedhat e lumenjve. Ata mundin t’i shpëtonin sëmundjeve, urisë, plumbave pushkëve këmbësorisë dhe gjyleve artilerisë serbe, grumbulloheshin vende caktuara dhe u jepej nga një plumb kokës. zi e pësonin ato fshiheshin shtëpitë e tyre. Pas kontrolleve imta bëheshin për plaçkitje dhe florinj, gjendeshin lehtë dhe thereshin si berrat. Torturat mëdha i pësonin gratë shqiptare, cilat përdhunoheshin, lidheshin pas, bëheshin kapicë, mbuloheshin me kashtë dhe digjeshin gjalla. rast se ata ishin shtatzëna, ju çahej barku me bajonetë dhe pasi u nxirrej fëmija nga barku e vendosnin majë bajonetës apo hunjve. Pas masakrimit serbët pinin verë, këndonin dhe hidhnin valle. Kishte raste ata gjatë therjes mbildhnin gjakun kupa dhe e hapnin gostinë me të”. – kështu i përshkruante maskrat mizore serbe ndaj shqiptarëve, Leo Freundlich librin: Albanienes Golgotha, Wien, 1913 (“Golgota shqiptare, Vjenë 1913”) kryera nga mesi i tetorit 1912 (kur filloj lufta e parë ballkanike) deri mars 1913. 12 nëntor 1912-ës, gazeta “Daily Chronicle” (Kronika ditore) kishte raportuar se masakrimi i mijëra shqiptarëve i kryer nga serbët ishte fakt i pamohueshëm. Afër Shkupit – 2000 shqiptarë myslimanë dhe 5000 tjerë jo larg Prizrenit u masakruan. Shumë fshatrave u ishte dhënë flaka dhe banorët e tyre ishin masakruar. Kur shtëpitë ishin kontrolluar për armë, shqiptarët vriteshin mënyrën thjesht, edhe pse kurrfarë arme nuk kishin gjetur shtëpitë e tyre. Serbët bënë qartë se shqiptarët myslimanë duhet zhdukur dhe çrrënjosur. Ata pohonin se kjo është mënyra efektive për ta qetësuar vendin.” (Leo Freundlich, Albanienes Golgotha, Wien, 1913, f. 8-9).Në një artikull publikuar “Crusading”, profesori Shiman (Schiemann), konstaton se “serbët janë duke bërë një luftë gjenocidi kundër shqiptarëve. Ata duan ta shfarosin tërë kombin – me rrënjë dhe degë”. (L.Freundlich, po aty) Një mjek rumun, dr.Leonte, 6 janar 1913 kishte raportuar “Adeverul” Bukureshtit se mizoritë cilat i kishte bërë armata serbe mbi shqiptarët e cilat i kishte parë vetë, kishin qenë shumë trishtueshme sesa mund t’i imagjinojë ndonjë njeri. Dr.Leonte një përshkrim dëbimit qindra shqiptarëve zënë robë, shkruan: “…këta njerëz shkretë duke ecur rrugëve nga rraskapitja, uria dhe etja rrëzoheshin për tokë, kurse ushtarët serbë ato çaste ua ngulnin bajonetat fyt duke shkuar currili i gjakut dhe duke mbetur përplot kufoma tyre pavarrosur rrugëve. Edhe fushat, ishin mbulur me kufoma trupave vrarë, duke përfshirë rinj, gra po edhe fëmijë.” (Po aty) “Një vajzë shqiptare 15 vjeçare” – shkruan dr. Leonte – “ishte rrëmbyer dhe ishte dërguar Kështjellën e Nishit. Ajo ishte e dyshmitë se ka hudhur bomba kundër serbëve, cilët kishin hyrë Ferizaj. E gjora vajzë e vogël e cila ishte ngarkuar me krim iu dorëzua ushtarëve serbë vend se dërgohej gjyqin ushtarak. Ushtarët i mëshuan kafkë me dajak derisa ia thyen kokën grimca – grimca”! (Po aty) Dr.Leonte, ngjashëm me këto i përshkruan edhe masakrat e bëra nga serbët Kumanovë, Prizren e gjetiu.
Gazeta “Humanite” e Parisit publikoi një shpjegim zyrtar i cili ishte komunikuar Konsulatën e Selanikut, ku tregon lidhur me mënyrën se si serbët kishin vepruar Shqipëri – për grabitjet e tyre, shkatërrimet dhe masakrat. Aty vihet pah shkatërrimi i 31 lokaliteteve shqiptare, plaçkitja e gjitha lokaliteteve rajonin e Kratovës dhe Koçanit si dhe djegjjen dhe vrasjen e popullatës shqiptare. këtë kronikë, gazeta shkruan, se “rajonin e Kavadarcit (Kavadar), nga gjithsej 98 fshatra, u dogjën dhe u shkatërruan 34 prej tyre… ndërkaq Drenovë, gjithë banorët ishin vrarë. Midis këtij vendi dhe Palikurës ishin zbuluar me radhë shumë varreza, ku dukeshin prej disave kokat e nxjerra jashtë. fundit ishin varret e martirëve cilët ishin varrosur për gjalli.” (L.Freundlich, po aty) etj/Infopress

6 këshilla për largimin e zbokthit nga flokët tuaj Posted: 04 Jul 2017 08:43 AM PDT

Shumica e njerëzve kemi probleme me zbokthin. Ky problem mund trajtohet mënyrë efikase duke zbatuar këshillat nga Dr. Agon F. Bislimi. Ai jep 6 këshilla për largimin e zbokthit nga flokët tuaja. 1.Mos e hidh shamponin drejtpërdrejtë tek flokët, por hidheni pëllëmbën e dorës përpara se lani flokët dhe përpiqu ta tretësh me ujë. Kështu pas hedhjes tij kokë nuk do acarohet tabani i flokëve dhe kështu do krijohen kushtet për trajtim efikas zbokthit shkruan Dr. Agon F. Bislimi. 2.Përpiqu mos përdorësh solucione përmbajnë alkool për flokët pasi ai than lëkurën. 3.Përpiqu t’i shmangesh stresit dhe flesh gjumë rregullt, pasi pagjumësia dhe stresi shtojnë zbokthin. 4.Në rastin kur zbokthi është sasi vogla, mund përdorni rregullisht një shampon zakonshëm kundër zbokthit, sa herë lani flokët. 5.Kur zbokthi është sasi mesatare, duhet përdorur çdo dy ditë një shampon veçantë përmban lëndë largojnë pjesëzat e zbokthit (pra ato krijohen nga tajimi i gjëndrave ndryshme kokë ose siç i quajmë popull krune ose livoreska apo lëvore kokës). 6.Kur zbokthi është sasi shqetësuese, është nevoja e përdorimit një mjeti efektiv siç është shamponi “Fungoral” apo trajtuesi i zbokthit “Gentinor” ose mund përdorni edhe shamponin tjetër ”Elseve” ose edhe ” Headsholders ”  i cili gjithashtu trajton mënyrë efikase zbokthin duke larguar dita ditës zbokthin tërësi./Dr. Agon F. Bislimi
Ferizaj i bashkohet  festës së 4 korrikut, Ditës së Pavarësisë së SHBA-ve Posted: 04 Jul 2017 08:30 AM PDT

kampin amerikan Bondsteel shënohet 4 korriku-Dita e Pavarësisë Shteteve Bashkuara Amerikës.

kremten e përgatitur nderim kësaj ditë, mori pjesë edhe kryetari i Komunës Ferizajt, Muharrem Svarqa me familjen dhe bashkëpunëtoret e tij, i cili u prit nga koloneli Crowin J.Lusk, komandant i Grupit Shumëkombësh Lindje. Fillimisht kryetari i Komunë Ferizajt, kolonelin fjalë, e ka uruar për këtë ditë duke, theksuar edhe kontributin e Shteteve Bashkuara Amerikës kanë dhënë për popullin e Kosovës. Ai u shpreh mirënjohës edhe për punësimet e shumta janë bërë kampin amerikan Bonsteel me c’rast ka theksuar se buka e përditshme e gjithë shqiptarëve ka qenë po nga Amerika. “ përvjetorin e pavarësisë Shteteve Bashkuara Amerikës, ne shohim kremten e një miku madh dhe një shteti lider shkallë botërore. Nuk do mund ta merrnim me mend se si do dukej bota, e aq pak si do dukeshin Kosova dhe Shqipëria, pa këtë superfuqi, e cila, për fatin tonë mirë, ka qëndruar krah nesh kohët rënda dhe po qëndron edhe sot. Ndaj, le ta kremtojmë edhe ne këtë ditë shënuar. Le ushqejmë respekt përjetshëm dhe ndjenjat mira për Shtetet e Bashkuara Amerikës dhe për popullin amerikan” është shprehur kryetari Svarqa. Gjatë vizitës bërë sot kampin Bonsteel numri një i qyteti Ferizajt, Muharrem Svarqa, këtë fundit e ka njoftuar lidhur me komunën tonë mënyrë detajuar sa i përket gjitha zhvillimeve, por edhe projekteve ndryshme kanë bëjnë kryesisht edhe me zhvillimin ekonomik vendit. E nga ana tjetër koloneli Corwin J.Lusk, komandant i Grupit Shumëkombësh Lindje, është shprehur tejet mirënjohës kryetarit Svarqa për këtë vizitë, por edhe e ka falënderuar për bashkëpunimin ka Komuna e Ferizajt edhe me ushtarët e LMT-së këtij batalioni. festën e sotme ushtarëve amerikan prezent ishin edhe udhëheqës e sportistë klubit karatesë “Kastrioti” nga Ferizaj. pranishmit patën rastin ndjekin një program pasur kulturo-artistik. aaaaaa “Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press aaaaaa “Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press aaaaaa “Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press aaaaaa “Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press aaaaaa “Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press

 Kultivimi i mjedrës, Sëmundjet, Dëmtuesit dhe Barërat e këqija. Posted: 04 Jul 2017 08:19 AM PDT

                                                                       Mjedra aaaaaa “Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press Kultura e mjedrës është me rëndësi shumë madhe ekonomike për vendin tonë, si dhe është adaptuar shumë kushteve klimatike Kosovës për kultivim. Kosovë shumti mbjellen kultivarët: Polka ,Willamete dhe Miker.Toka Për kultivimin e mjedrës tokat përshtatshme janë tokat ranore. Parapërgaditjet për mbjellje bëhet analiza e tokës, zgjedhja e lokacionit me ndriqim dhe ajrosje mirë, toka mos përmbaj ujë qëndrueshëm, bëhet qelizma (lëvrimi i tokës thellësi prej 70 cm). Koha e mbjelljes– Vjeshta ose pranvera (preferohet pranvera për shkak ngricave gjatë dimrit nëse mbjellja bëhet vjeshtë), Zgjedhja e fidanit për mbjellje– Fidani duhet te jetë i certifikuar, duhet ketë trashësi kërcellit sa trashësia e lapsit me paku 8- 10 rrënjë kryesore. Mbjellja e fidanit – Distanca mes rendeve duhet jetë 2.2 – 2.5 metra, thellësi sa kanë qenë mbjellura pemishten prej ku janë nxjerrë fidanet. Ujitja e mjedrës aplikohet përmes sistemit pikë pikë. Mirëmbjatja mes rendeve: Mbjellët bari i fisnikruar, dhe largimi i barojave mes rendeve dhe brenda rendeve. Sëmundjet shpeshta aaaaaa “Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press Didymella Applanata-tharja e fidaneve mjedrës : Është sëmundje shumë e rrezikshme, shenjat e para sëmundjes paraqiten për rreth sythave fidane rinjë, shenjat e sëmundjes duken edhe gjethe, lëvorja e infektuar gradualisht qërohet, fidanët thahen tërësisht. Masat e luftimit si masë agroteknike mjedra mbjellet largësi duhur, për luftimin e kësaj sëmundje me suksese përdoren fungicidet me materie aktive: Asoxystrobin, Hidrokisid bakri,Propineb. Phragdium rubi-idaei-Ndryshku i mjedrës: Shenjat e sëmundjes shfaqen gjethe, fidane dhe fryte zakonisht gjethet bien tokë, Masat e luftimit: Zhdukja e fidaneve infektuar dhe trajtimi i mjedrave para fillimit vegjetacionit dhe gjatë vegjetacionit me preaparate bazë bakri ose squfuri. aaaaaa “Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press Phytopthora root-Kalbëzimi i rrënjëve mjedrës: është duke u bërë një sëmundje shumë e rrezikshme , bima mund preket nga kjo sëmundje gjitha fazat e zhvillimit, është shumë aktive toka ngrohta me lagështi dhe pa drenazhuara, Masat e luftimit mund menaxhohet pjesërisht nga përdorimi i fungicideve. Por praktik rëndësi shumë madhe ka roli i masave tjera parandaluese ndërmerren nga ana e fermerit. Fillimisht duke u shmangur mbjelljes kultivarëve ndjeshme tokat ire rënda dhe ku mund përmbyten ose grumbullohet uji, krasitja ose rrallimi,krijimi i drenazhimeve përkatëse, menaxhimi i barërave këqija, përdorimi i sigurt dhe adekuat i Fungicideve etj. Fungicide bazë bakrit: përdoren fillim vegjetacionit dhe fund tij. Botrytis cinnerea -Kalbëzimi i hirtë i mjedrës : Shfaqet vitet ka shumë reshje, fillim pjekjes varësisht nga kushtet e ambientit jashtëm mjedra fillon kalbet dhe vazhdon deri vjeljen përfundimtare. Masat e luftimit Trajtimi me preparate kimike bëhet dy faza: para lulëzimit dhe para pjekjes frutave, me ato preparate materie aktive e kanë Fludioxonil-cyprodonil,Folpet,Fenhexamidin. aaaaaa “Kush e vërtetoi vrasjen e 500 mijë shqiptarëve nga serbët, si u gjet libri i austriakut?” plus 9 more Ferizaj Press Agrobacterium tumefaciens – Kanceri i mjedrave: Është sëmundje bakteriale, kohët e fundit e përhapura vendin tonë e sëmundja bartet me fidane infektuar ku patogjeni qëndron me vite tëra tokë, shenjat e para sëmundjes shfaqen rrënjët e bimëve ne formë gungëzash vogla me ngjyrë bardhë e vonë marrin ngjyrë murrme mbyllur, bimët ngecin rritje, kanë gjethe vogla dhe shumë ndjeshme nga kushtet klimatike, Masat e luftimit: Për mbjellje përdoren fidanet e shëndosha, nëse toka është e infektuar me këtë bakterie atëher nuk mund mbjellet kjo kulturë, dhe kjo sëmundje nuk mund shërohet. Dëmtuesit e mjedrës : Aphididae-Morrat e bimëve: Janë mjaft përhapur gjitha kulturat ku paraqiten me numër shumë madh, masat e luftimit me preparate kimike bëhen me ato preparate materie aktive e kanë: Cypermethrin, Vajrat minerale. Acarine – Merimangat(Këpushat) Janë dëmtues shumë rrezikshëm, bëhet fjalë për merimangat fitofage dhe jo këto zakonshmet mundë shihen me sy sepse merimangat fitofage nuk shihen me sy por vetëm me mikroskop,Masat e luftimit përdoren preparate me materie aktive si Abamectin, Propagit. Anthonomus spp. – Lulengrënësi i mjedrës dhe manaferrës : Janë mjaft përhapur gjitha vendet ku mbjellet mjedra, Masat e luftimit : me preparate kimike materie aktive Dmethoat, Pirimiphos- Methyl, Methomyl. Barërat e këqija ne Kulturën e mjedrës Një problem mjaftë i madh gjitha plantacionet me mjedër është edhe paraqitja e barërave këqija duke konkurruar kështu me bimët e kultivuara për Dritë, ujë, materie ushqyese dhe shërbejnë si vendstrehues për shumë dëmtues dhe patogjenë ndryshëm. Luftimi i barërave këqija mundë bëhet me mënyrë mekanike dhe kimike, por vendin tonë është e përhapur mënyra mekanike e luftimi barërave këqija si : Herrja me dorë, prashitja, si dhe kositja mes rendeve. Luftimi i barërave këqija me mënyrën kimike : Për luftimin barojave gjethengushtë herbicidi mund ketë kontakt me gjethet e mjedrës, përdoren preparate kimike me materi aktive Fluazifop-P-Butil. Luftimi i barërave këqija gjethe ngushta dhe gjethegjerë: Mundë përdoren herbicide tokësore fillim te vegjetacionit kur kultura është para fillimit vegjetacionit përdoren herbicide me materie aktive ”pendimethalin”, ky herbicid ndikon mos mbijnë barojat por shumti ndikon baroja njëvjeçare ato shumohen me farë, si herbicid foliar gjatë vegjetacionit përdoren Herbicide me materie aktive kanë Glufosinat amonium herbicide këto me veprim kontakti por kujdes i madh duhet pasur gjatë trajtimit pasi herbicidi nuk duhet ketë kontakt me gjethet e kulturës mjedrës , dhe trajtimi mos bëhet kur ka erë mënyrë herbicidi mos kontaktoj me gjethet e mjedrës sepse shkakton efekte toksike bimët e kultivuara. Këshilla ime për fund është se para fillimit ngritjes plantacionit me mjedër dhe gjatë gjithë periudhës vegjetative është e domosdoshme konsulta me ekspertë te fushës Mbrojtjes bimëve. Shkruan Msc. Meriton Hashani
Dështim apo drejtësi Posted: 04 Jul 2017 04:31 AM PDT

Gjykata Supreme, e bëri vetën, mori vendim për pushimin e gjitha akuzave luftës për Komandantin e UÇK-së, Kryetarin e Komunës Skenderajt z.Sami Lushtaku.
gjithë këtë proces zhvilluar, asnjëherë nuk për dalë shesh e vërteta e këtij procesi, asnjëherë nuk ka për tu prezantuar dështimi i atyre deshën njollosin luftën e UÇK-së, e akterët e saj.
Ta quash drejtësi, gjithsesi nuk mund ti ikësh këtij termi, pas gjithë këtyre proceseve montuara e paradoksale!
Ka vend për hulumtuar për këto dy terme!, për tu prononcuar.
Dështimi i shpalljes aktakuzës një proces montuar, për pabërat e Luftëtarëve Lirisë, s’ka si shpjegohet ndryshe, për pos asaj dhënjes verdiktit final, duke i pushuar gjitha akuzat për krime lufte.
Shpifësit, cilët përgatiten këto montime gjyqësore, qofshin ndërkombëtar apo vendor, për cilën jam i bindur se janë shqipfolës (vendor), pas publikimit verdiktit për drejtësi, strukur nëpër vendet e fshehta, nëpër bodrumet ku përgatitën këto akuza, duket se po i shohë duke ngrënë gishtërinjtë e tyre (thonjtë), duke analizuar dështimin e tyre, duke nxjerr mësim nga gabimet e bëra, sepse jam i bindur se ata asnjëherë nuk kanë për pushuar me akuza kundër djemëve lirisë.
tilla procese, Luftëtarët e Lirisë i presin edhe ardhmen, ashtu siq po paralajmërohet puna e Gjykatës Speciale. Argatët e jashtëm kësaj Gjykate Special Ndërkombëtare (shqipfolësit), sigurisht se tani pjatat e tyre u janë përgatitur akuzat për trimat e UÇK-së, për çka do dëshmojnë, por jam thellësisht i bindur se kanë për dështuar, siç ndodhi me Gjykatën Ndërkombëtare Hagës, Slloveni, Francë e shumë vende tjera.
Luftëtarët e Lirisë, asnjëherë nuk i kanë ikur drejtësisë, qoftë asaj vendore apo ndërkombëtare. Edhe pse shantazhuar, me kërcënime vazhdueshme, kanë arritur rrëzojnë akuzat serbe ngritura ndaj tyre, si brenda ashtu edhe jashtë vendit.
Mbretëria serbe Kosovë ka përfunduar.
Brenda saj kanë mbetur fundërrina vendore, e besa pas luftës kanë ardhur disa fundërrina ndërkombëtare, joshur me para majme, apo për hir miqësisë kishin me Serbinë, nuk hezituan bëhen argat keqes.
Ashtu sikur dikur dështuan, edhe sot dështuan, kanë për dështuar edhe nesër, e kurdo qoft, sepse nuk ka Luftëtarë Lirie, i cili ka pasur për qëllim spastrimet etnike ashtu siq pretendohet përmes akuzave politike.
Lufta e UÇK-së, ishte dhe mbetet e pastër, sepse nuk ka si jetë ndryshe. I vetmi mision i kësaj guerile kaq suksesshme, ishte sjellja e LIRISË për popullatën e vendit, cilët asnjëherë se kishin prekur e as parë me sy.
luftosh për lirin e popullit tënd, nuk është krim, është obligim i çdo njërit është i aftë për pushkë, sepse kështu kërkohet.
Njerëzit cilët nuk ishin gatshëm për këtë luftë, nuk duhet kenë mëri për luftëtarët, nuk duhet ti shohin me syrin gjykues. Ata duhet jenë pran tyre për t’i ndihmuar, sepse edhe ata janë qenie njerëzore e mund gabojnë.
Ky obligim për tu marrë drejtpërsëdrejti me Luftëtarët e Lirisë, duhej t’i takon institucioneve vendit, por duke mos i liruar nga obligimi qytetarë, banoret përgjithësi, duke përllogaritur traumat mund kenë pësuar kohëra luftërash këta luftëtarë, nëse dikush nga ata mund kishte kaluarën.
Dikur ndiheshim sigurt pranë njëri tjetrit, e sot jo, bënë besoj thellësisht luftën special serbe, përmes njerëzve i kanë mbetur atij regjimi brenda vendit tonë.
Për luftëtarët e lirisë, vendimi i marrë nga Gjykata Supreme, sjellë shpresë, krenari e gëzim, për mundin bënë dje, e sot shpërblehet. Çdo sfidë gjyqësore, një formë i ka luhatur nga krenaria bartnin vete, humbnin shpresat për drejtësi vend, por verdikti i djeshëm, e verdiket tjera mëhershme, ngjallin shpresat për një jetë mirë.
Mirë se erdhe komandant Sami Lushtaku. MA:Nexhat Shahini
(Magjister i Historisë)
Veteran i Luftës UÇK-së
SHBA-ja kryen sulme ajrore kundër al-Shabab në Somali Posted: 04 Jul 2017 03:45 AM PDT

Zëdhënësaj e Pentagonit, Audricia Harris, ka thënë se sulmi ndodhi dielën pasdite sipas kohës somaleze dhe se SHBA-ja është duke i vlerësuar rezultatet e tij, transmeton Express. Ajo nuk ka thënë se sulmi u krye me dron. Zyrtarët somalezë kanë thënë se SHBA-ja ka kryer disa sulme me dronë vitet e fundit kundër al-Shababit lidhur me al-Qaedan./Express/ 
Lekaj: Do t’i sigurojmë numrat që Haradinaj të jetë mandatar për krijimin e Qeverisë Posted: 04 Jul 2017 03:45 AM PDT

Lekaj TvDukagjini, ka shprehur bindjen se kandidati për kryeministër nga koalicioni PAN, do arrijë t’i sigurojë numrat për krijimin e Qeverisë. Ai thotë se PAN-i i ka numrat rreth krijimit Qeverisë, transmeton Gazeta Express. “… këtë drejtim është i autorizuar z. Haradinaj bisedojë me subjektet politike rreth asaj sigurohen numrat. Haradinaj ka komunikim drejtpërdrejtë edhe me subjektet politike, këtë rast me LDK-në, por edhe takime individuale me deputetë”, ka thënë Lekaj.Tutje ai është shprehur se Haradinaj nuk do lejojë Lista Serbe t’i vendosë kushte këmbim votës për ta bërë atë kryeministër.”Absolutisht, asnjë mënyrë Haradinaj nuk do pranojë kushte nga Lista Srpska, e dëmtojnë apo e zbehin shtetin e Kosovës. Haradinaj është i gatshëm bashkëpunojë me gjitha subjektet politike i thonë ‘po’ koalicionit PAN-it”, ka thënë Lekaj. Tutje ai është shprehur se AAK-ja do vazhdojë qëndrojë koalicion me PDK-në. /GazetaExpress/
Kryeministrja e Serbisë kërkon autonomi për pjesën veriore të Kosovës Posted: 04 Jul 2017 03:45 AM PDT

Brnabiq, një intervistë për agjencinë amerikane lajmeve, Bloomberg, tutje ka thënë se për statusin përfundimtar Kosovës do vendoset fare fund rrugëtimit. “Avancimi drejt normalizimit marrëdhënieve me Kosovën tani varet nga vetë Kosova nëse do t’u jap një lloj autonomie serbëve jetojnë veri vendit”, ka thënë ajo, duke shtuar se “çështja e përgjithshme e statusit do vendoset krejt fund rrugëtimit”. Rusia është, po ashtu, përkrahësi i madh i Serbisë raport me mosnjohjen e pavarësisë Kosovës, është edhe një prej pengesave mëdha për hapjen e bisedimeve për anëtarësim. Kryeministrja serbe, Ana Brnabiq, po ashtu, ka folur edhe për aspiratat e vendit saj për anëtarësim BE. Ka deklaruar se nëse Serbisë do t’i duhej zgjidhte mes marrëdhënieve afërta me Rusinë dhe anëtarësimit Bashkimin Evropian, do rreshtohet kah kjo e fundit. Ajo ka thënë se do vazhdojë rrugën e nisur nga paraardhësi i saj, presidenti Aleksandër Vuçiq, për ta bërë vendin e saj gati për anëtarësim BE deri fund mandatit saj, 2020.
Gjuriq reagon ashpër për lirimin e Sami Lushtakut Posted: 04 Jul 2017 03:45 AM PDT

Gjuriq ka thënë se vendimi për liruar Lushtakun është një dëshmi tjetër Kosovë nuk ka drejtësi, transmeton Indeksonline. “Vendimi i Gjykatës Supreme tregon se Kosovë nuk ka drejtësi dhe se vazhdon fshehja nën qilimin e krimeve luftës dhe shthurjes monstruoze e gjithë atyre janë kryer llogari tyre”, ka thënë Gjuriq.
Austria i ka në gjendje gatishmërie trupat dhe automjetet ushtarake për t’i ndalur emigrantët Posted: 04 Jul 2017 03:44 AM PDT

Ministri i Mbrojtjes i Austrisë, Hans Peter Doskozil, ka njoftuar për këto masa një intervistë me përditshmen austriake, Kronen Zeitung, transmeton Express. Ai ka thënë se bartësit e blinduar trupave janë dërguar rajonin Tyrol dhe se 750 trupa janë gjendje gatishmërie. Austria ka pika kontrolli përgjatë kufijve saj me Hungarinë. Por, vendet tjera iu bindet sistemit BE-së për kufij hapur./Express/ 
Reklama