Home » “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press

“Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

“Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press

Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im” Posted: 01 Jul 2017 08:26 AM PDT

Këngëtarët ferizajas Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi   shpejti  do bëjnë publike këngën e tyre me titull “Miku im”. Teksti dhe muzika për këtë këngë janë shkruar nga Bardhyl Abazi-Bardhi ,
Orkestruar nga Shkumbin Azizi, Mix&Mastering: Buca, Violin: Mentor Sylejmani
Kitare: Bardhyl Abazi Bardhi, realizuar nga  RetroHouse, Valon Idrizi. Kënga pritet lansohet mbrenda pak ditëve. Screen-Shot-2017-07-01-at-17.23.37-1024x659 “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press
Në fshatin Pleshinë fillon ndërtimi i fushës sportive Posted: 01 Jul 2017 07:52 AM PDT

oborrin e shkollës “Pesë dëshmorët” Pleshinë, shtunën ka filluar se ndërtuari i fushës sportive e cila do shërbej për nxënësit e kësaj shkolle. Gurthemelin për ndërtimin e kësaj fushe e vendosi kryetari i Komunës Ferizajt, Muharrem Svarqa, bashku me drejtuesit e shkollës, por edhe me bashkëpunëtore tjerë. 
Pas vendosjes gurthemelit drejtori i infrastrukturës Gafurr Ilazi tha se këto fusha sportive po ndërtohen mënyre rinjët kenë sa shumë fusha tilla sportive.

gjitha këto fusha kanë një dimension 105 metra gjatësi me 68 metra gjerësi dhe do kenë edhe zhveshtoret e nevojshme. Ndërkaq shpresojmë ardhmen kjo fushë do grumbullojë talentet e rinjë cilët tashmë pas integrimit Kosovës arenën ndërkombëtare sa përket sportit do ta kenë edhe perspektivën e përfaqësimit mirë” ka thënë, drejtori Ilazi. Por ndërtimit kësaj fushe sportive shumti i kanë gëzuar banorët, por edhe nxënësit e shkollës “Pesë dëshmorët”. Thanë se një fushe e tillë sportive është dashur ndërtohet qysh me parë. Vlera e projektit këtyre fushave sportive është një bashkëfinancim mes komunë Ferizajt dhe Ministrisë Administrimit pushtetit lokal kap shumën rreth 110 mijë euro. Ndërsa fushat sportive do jenë gatshme për lojë e stërvitje pas tre muajsh.

Screen-Shot-2017-07-01-at-17.23.37-1024x659 “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press

Filloi rregullimi i rrugës “Sali Çeku” në Ferizaj Posted: 01 Jul 2017 07:13 AM PDT

Kryetari i komunës Ferizajt, Muharrem Svarqa, edhe ditë këto ditë vikendi nuk ka ndalur. Ai gjatë ditës shtunë bashku me bashkëpunëtoret e tij, ka dal inspektojë punimet filluan rrugën “Sali Çeku” Ferizaj. Kryetari Svarqa, ka vlerësuar këtë projekt tepër veçante me vet faktin lidh edhe shumë rrugë tjera qytetit.

Po është një projekt tepër i rëndësishëm për banorët e kësaj lagje e cila tashmë po shndërrohet një lagje rëndësishme banimit për rreth secilës janë edhe institucionet e pavarura sigurisë siç janë: Policia e Kosovës, Prokuroria, Gjykata si dhe Brigada e Zjarrfikësve. Kjo rrugë lidh edhe dy rrugët kryesore lehtësojnë qarkullimin këtë pjesë siç është rruga “Cen Dugolli” dhe rruga “Driton Islami”. Kjo pjesë ka qenë mjaft e shëmtuar për shkak mungesës investimeve këtë anë, këtu asnjëherë nuk ka pasur investime dhe kjo është hera e parë ne po ju kthehemi investimeve këtu”, ka thënë kryetari Svarqa, duke falënderuar banorët e kësaj pjesë qytetit cilët kanë bërë edhe lirimin e hapësirave tyre publike pa asnjë kompensim vetëm e vetëm bëhet rregullimi i rrugës. Rruga “Sali Çeku” ka një gjatësi prej 900 metrave, ndërsa do ti ketë dy shtresa asfaltimit, do ketë shtigje për këmbësore, por edhe hapësira gjelbëruara. E nga ana tjetër Shaban Rexhepi banorë i kësaj lagjeje, ka thënë se investime tilla është dashur behën qysh parë. Sipas tij kjo rrugë ka qenë e harruar nga gjitha pushtete, pavarësisht pse gjendet qendër Ferizajt. Edhe Ramadan Baliu, e vlerësoi këtë projekt tejet rëndësishëm për banorët e kësaj pjesë. Ue ditur se ky projekt komunës Ferizajt do ti kushtojë 120 mijë euro, ndërsa punimet pritet përfundojnë brenda 90 ditëve. Punimet këtë rrugë po i realizon operatori ekonomik “Eskavatori Company”.

Screen-Shot-2017-07-01-at-17.23.37-1024x659 “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press
Screen-Shot-2017-07-01-at-17.23.37-1024x659 “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press

Ferizaj në vlugun e realizmit të projekteve infrastrukturore Posted: 01 Jul 2017 07:05 AM PDT

Pavarësisht temperaturave larta janë duke mbretëruar, dhe ditë vikendi kanë filluar punimet edhe rrugën “Cen Dugolli” Ferizaj. Edhe këtu nga afër punimet i ka inspektuar numri një i qytetit Ferizajt,Muharrem Svarqa, bashku me drejtorët e Drejtorive komunale, mbikëqyrës projektit, por edhe qytetare shumtë.

Sot edhe ditë vikendi bashku zyrtarë Drejtorisë Infrastrukturës, po inspektojmë punimet cilat kanë filluar këtu rregullimin e rrugës “Cen Dugolli”. Nga një rrugë ka qenë dy korsi, ndërsa tash do bëhet me katër korsi, e shoqëruar edhe me shtigje për këmbësore, ndriçim publik dhe infrastrukture nëntokësorë. Kjo rrugë do jetë tepër e rëndësishme sepse lidhet edhe me zonën industriale përshkohet përgjatë rrugës “Driton islami”. Poashtu është e rëndësishme edhe për këtë zonë zhvillohet biznese, dhe bashkëpunim me qytetarë kemi arritur krijojmë kompromise për depërtimin e kësaj rruge edhe përgjatë pronave tyre, cilët janë liruar pa asnjë kompensim përjashtim dy tri rasteve për cilët jemi akoma zhvillimin e negociatave, sepse komuna i ka shpenzuar gjitha mjetet për shpronësime”, ka thënë kryetari Svarqa. Ai tutje është shprehur se Ferizaj me gjithë këto investime, do jetë një Ferizaj krejtësisht tjetër. “Unë shpresojë me këto zgjidhje Ferizaj do ketë një pamje krejtësisht tjetër dhe do jetë hov zhvillimit ashtu siç është trendi i zhvillimit kësaj komune, sepse tashmë kemi bëjmë me mbi 11 mijë biznese regjistruara Ferizaj”, ka potencuar Svarqa. E nga ana tjetër Fatmir Reshani, biznesmen i rrugës “Cen Dugolli”, tha se mënyrë vullnetare ka liruar hapësirën e tij publike vetëm e vetëm realizohet projekti ashtu siç duhet. U tha se gjatësia e rrugës është 930 metra, ndërsa vlera e këtij projekti është mbi 450 mijë euro. ëj euro. Kjo rrugë do jetë tri shtresa asfaltit me një trashësi rreth 20 centimetra. Screen-Shot-2017-07-01-at-17.23.37-1024x659 “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press Screen-Shot-2017-07-01-at-17.23.37-1024x659 “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press Screen-Shot-2017-07-01-at-17.23.37-1024x659 “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press Screen-Shot-2017-07-01-at-17.23.37-1024x659 “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press

Dr. Burim Karameta apelon: Kujdes nga vapa Posted: 01 Jul 2017 03:29 AM PDT

Dr. Burim Karameta apelon shtoni kujdesin nga vapa këto ditë nderuar qytetarë Komunës Ferizajt vapa e madhe po mbretëron këto ditë mund jetë me pasoja për shëndetin tonë prandaj ju lusim shtoni kujdesin ndaj ekspozimit diell.
Drejtori për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale Komunën e Ferizat Dr. Burim Karameta bën një apel për gjitha moshat rreth kujdesit ditët me vapë.
këtë apel thuhet se ditët me diell fortë është e rëndësishme për qytetarët t’u shmangen ekspozimeve panevojshme diell nga ora 10:00 deri orën 17:00. Kjo vlen sidomos për kategoritë e cënueshme si moshuarit, shtatëzënat dhe sëmurit me sëmundje kronike e sidomos ata me sëmundje kardiovaskulare.
Ndër mënyrat mira për evituar problemet me vapën është edhe konsumimi i ujit sasi bollshme por edhe qëndrimi ambiente freskëta.
Dr. Drejtori Karameta bën ditur se përveq masave mund ndërmarrin qytetarët kushte shtëpiake , edhe ekipet mjekësore QKMF- janë gatshme dhe mobilizuara për t’ua ofruar kujdesin e nevojshëm çdo kohë, prandaj luten gjithë qytetarët ndjejnë shqetësime lajmërohen këto qendra. Screen-Shot-2017-07-01-at-17.23.37-1024x659 “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press
Ish-imami flet për shenjat e para të radikalizmit në Kaçanik Posted: 30 Jun 2017 03:31 PM PDT

Vërbani ka rrëfyer ekskluzivisht për emisionin “Jeta Kosovë” se si kishin filluar shenjat e para ai i quan nisje ideologjisë vehabiste Kaçanik. Ai tha se nga viti 2001 kishin filluar disa veprime vogla dhe sulme ndaj tij ishte kundër kësaj ideologjie. “ Kaçanik për herë parë tespihët janë larguar prej xhamive është shenjë e vehabizmit, pastaj bërtiturit amin me xhemat dhe përpos kësaj çrregullimin e reshtave xhematit…”, tha Vërbani. Sipas Vërbanit, ai kishte mundur atë kohë parashikoj se do ndodhin ngjarje tilla si shndërrimi i disa prej personave Kaçanikut terroristë. anën tjetër, Ardiana Tusha nga Këshilli Rinor Kaçanik, gjithashtu konsideron papranueshme njoftimin nga xhamia për vdekjen e Lavdrim Muhaxherit. “Mu nuk ka ardhë mirë hiq, na Kaçaniku jemi një vend i vogël dhe nihemi mes veti por asnjë institucion nuk guxon me shku pame ose ngushëllim tek terroristat na kanë pru faqen e zezë”
Topalli flet për qëllimet e vizitës së krerëve të VV’së në Bruksel Posted: 30 Jun 2017 03:30 PM PDT

Ka folur  mënyrë veçantë për vizitën e Visar Ymerit, Albin Kurtit e Shpend Ahmetit Bruksel. Ka thënë se këto vizita kanë pasur dy qëllime. “Arsyeja e shkuarjes Bruksel ka qenë për prezantuar gjendjen Kosovë, dhe ë njëjtën kohë për ët prezantuar programin qeverisës Lëvizjes Vetëvendosjes”, ka thënë Topalli  “Interaktiv” KTV’. “Kanë qenë takime shumë përzemërta”, ka thënë Topalli, teksa ka komentuar se këto takime janë një lloj garancie se rast se Vetëvendosje e bën Qeverinë do ketë marrëdhënie mira me miqtë ndërkombëtarë. Përveç faktorit jashtëm, ai ka thënë se është edhe faktori i brendshëm tregon se, siç ka thënë, Vetëvendosje duhet qeverisë. Përveç ndryshimit sipas tij po e duan qytetarët, edhe fakti se Albin Kurti është kandidati i votuar
Çka do të përkrahet me rreth 50 milionët e fondit të MCC Posted: 30 Jun 2017 03:30 PM PDT

Korporata Sfida e Mijëvjeçarit pritet sjellë një angazhim konsiderueshëm qeverisë amerikane reformat do ndihmojnë rritjen ekonomike, investimet dhe qeverisjen e mirë Kosovë. Korporata përqendrohet rritjen ekonomike dhe investimet, si mënyrë për zbutur varfërinë, thotë Sarah Osmstread, drejtuese e ekipit Korporatës për Kosovën Washington. “Ne besojmë se duke u përqendruar tek biznesi, tek motori i rritjes ekonomike, vjen ulja e varfërisë dhe punësimi”. Përmes një procesi intensiv dhe analitik, Korporata Sfida e Mijëvjeçarit dhe qeveria e Kosovës kanë indentifikuar pengesat kryesore me cilat përballet, komuniteti i biznesit, qytetarët e thjeshtë, dhe sipërmarrësit Kosovë: “Identifikuam energjinë dhe sundimin e ligjit si dy nga pengesat kryesore për Kosovën. Nga këto dy objektiva rrjedhin edhe dy projektet kryesore”. Projekti për një energji qëndrueshme do inkurajojë investimet burimet pak kushtueshme dhe do nxisë metoda efikase për pakësuar përdorimin e energjisë nga familjet kosovare përbëjnë 60 për qind konsumatorit. “Pjesë e problemit është se shumë shtëpi janë vjetra, pa izolim mirë dhe pajisje jo efiçente. Për familjet e varfra është e vështirë bëjnë një investim fillestar prej 500 apo 1000 dollarësh për bërë disa riparime bazë shtëpive mund t’u kursejnë 100 dollarë muaj fatura”. Projekti i dytë, ai për transparencë dhe qeverisje përgjegjshme synon përmirësojë përdorimit analitik dhënave sistemin e drejtësisë për nxitur transparencën dhe besimin e publikut tek qeveria. “Ky projekt kërkon ta bëjë informacionin tani e kanë vetëm gjykatat dhe gjyqtarët mundur shihet nga qytetarët për pasur qasje ndaj informacionit dhe për ndjekur procedurat. Kjo krijon shumë besim dhe konfidencë sistemin e drejtësisë”. Programi do përqendrohet gjithashtu problemin e pjesëmarrjes ulët grave kosovare fuqinë punëtore. “Sipas statistikave qeveritare, kjo pjesëmarrje është shifrat e 18 përqindëshit, i radhit ato një nivel me gratë Afganistan dhe Gazë. Pra është shumë e ulët. Ne po bëjnë një studim për këtë çështje për gjetur dhe identifikuar pengesat nuk i lejojnë gratë hyjnë forcën punëtore mënyrë mund t’i adresojmë ato përmes këtij programi”. Fondi prej 49 milionë dollarësh do administrohet nga zyra kombëtare e Sfidës Mijëvjeçarit Kosovë e cila do shndërrohet një entitet përgjegjës për prokurimet dhe mbarëvajtjen e projekteve. Shpërndarja e fondeve megjithatë do varet nga forma përfundimtare do marrin projektet e identifikuara./VoA
Komuna e Ferizajt fiton turnirin në futboll mes Komunave të Kosovës Posted: 30 Jun 2017 02:20 PM PDT

Me rastin e shënimit përvjetorit 16 themelimit Asociacioni i Komunave Kosovës, u mbajt TURNIRI FUTBOLL VOGËL me datën 30 qershor 2017. këtë turne morën pjesë 18 Komuna me ekipet e tyre dhe ekipi nga Zyra e AKK-së me rezultat 2:1.

Vendin e parë e fitoi Komuna e Ferizajt cilët mundën finale Ekipin nga Zyra e AKK-së. Komuna e Ferizajt u nderua me një trofe dhe fanela sportive. shënim themelimit Asociacionit Komunave Kosovës, 16 vite pas, Asociacioni i Komunave falënderon komunat dhe bashkëpunëtorët e partnerët e tij për këtë rrugëtim përbashkët. Screen-Shot-2017-07-01-at-17.23.37-1024x659 “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press Screen-Shot-2017-07-01-at-17.23.37-1024x659 “Bardhyl Abazi e Valon Bytyqi së shpejti lansojnë projektin e ri “Miku im”” plus 9 more Ferizaj Press

Gjermania kërkon punëtorë nga Ballkani, ka vetëm një kusht Posted: 30 Jun 2017 02:05 PM PDT

Në Gjermani kurrë nuk ka pasur më pak të papunë se kohëve të fundit, ndërsa qeveria është në kërkim për punëtorë të huaj.

Deri te puna Gjermani është shumë lehtë arrihet. E gjitha kërkohet është edukimi profesional, përvoja e punës dhe ajo kryesorja, dëshira për punë. Lista e profesioneve po kërkohet është rritje e sipër, por shumti po kërkohen motra medicinale. Ndërsa për një periudhe shkurtër punë do ketë edhe për inxhiniera kompjuterik dhe për matematikanë. Përveç këtyre Gjermani kërkohen edhe dhe kujdestare. Shanse mëdha për punë kanë edhe njohësit e zanateve. Ky është një rast i shkëlqyer për ballkanasit, sepse puna ata e bëjnë brenda territoreve ballkanike, Gjermanin do t’u paguhet shumë mirë, transmeton gazetametro.net Për shkak mungesës fuqisë punëtore kualifikuar, Gjermania çdo vit humb miliarda euro, ndërsa qeveria gjermane ofron një numër përfitimeve për punonjësit nga jashtë me arsim lartë

Reklama