Home » Lajmi.net: “” plus 8 more

Lajmi.net: “” plus 8 more

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

Lajmi.net: “” plus 8 more

Posted: 29 Jun 2017 12:18 AM PDT

p05341jk-300x169 Lajmi.net: “” plus 8 more

‘Wale’ mban titullin kënga e cila vjen duet me producentin Major Lazer dhe Wizkid, shkruan lajmi.net Ky projekt është punuar nga vet Major Lazer i cili është krijuesi i hiteve mëdha kohës ndërsa nga minutat e parë publikimit ka filluar klikohet shumë. Videoja e këngës është punuar mënyrë veçantë dhe vjen versionin animacion./Lajmi.net/    

Gjithçka që duhet të dini për Gjykatën Speciale Posted: 29 Jun 2017 12:17 AM PDT

p05341jk-300x169 Lajmi.net: “” plus 8 more

Ish-pjesëtarët Ushtrisë Çlirimtare Kosovës cilët dyshohet se janë përgjegjës për vrasje, rrëmbime, tortura dhe shkelje tjera drejtave njeriut gjatë dhe pas luftës Kosovë, mund dalin shpejti bankën e akuzuarve sepse rregullat e reja Gjykatës do hyjnë fuqi shtatë ditë pasi ato u miratuan fund mërkurën. Edhe pse me bazë Hagë, Dhomat e Specializuara janë ligjërisht pjesë e sistemit gjyqësor Kosovës, por pavarur nga sistemi gjyqësor i Kosovës dhe me staf ndërkombëtar, ndërkohë gjitha vendimet dhe emërimet lidhen me Gjykatën do bëhen nga Bashkimi Europian. Dhomat i kishin rregullat e procedurave dhe provave gati mars. Por një muaj vonë, Gjykata Kushtetuese vendosi nga 208 rregulla procedurave dhe provave, dhjetë dispozita nuk ishin përputhje me Kushtetutën e Kosovës. Ato u gjet se nuk ishin përputhje me Kapitullin 2 Kushtetutës Kosovës trajton drejtat dhe liritë themelore dhe kishin lidhje me drejtat e njerëzve gjatë hetimeve dhe çështjeve administratës Dhomat e Specializuara. Kështu dhomat morën edhe një muaj e gjysmë kohë për korrigjuar këto çështje mënyrë sigurojnë sedo zbatohen standardet larta drejtave njeriut”, tha kryetarja e Gjykatës re Ekaterina Trendafilova. Rregullat e rishikuara procedurave u miratuan përfundimisht mërkurën, duke i hapur rrugë Prokurorisë ngrejë zyrtarisht padi dhe nisë gjyqe. Cili është hapi i radhës i Prokurorisë? Pas shtatë ditësh, kur rregullat e procedurës hyjnë fuqi, Zyra e Prokurorit Specializuar mund ngrejë padi kundër ish-anëtarëve Ushtrisë Çlirimtare Kosovës. Gjatë dy viteve fundit, ka pasur spekulime se kush do akuzohet, sidomos pasi raporti i parë i Këshillit Europës lidhje me krimet e dyshuara përmendi emrat e atyre pretendohet jenë përgjegjës, duke përfshirë edhe presidentin aktual Kosovës Hashim Thaçi. Megjithatë prokurori David Schwendiman deri tani ka arritur t’i mbajë fshehtë emrat. një intervistë për BIRN nëntorin e kaluar, Schwendiman theksoi gjithashtu se objektivi i tij janë kriminelët e dyshuar dhe jo vetë Ushtria Çlirimtare e Kosovës. “Unë i vihem nga pas organizatave apo etnive. Kërkoj përgjegjësinë individuale për atë është bërë”, u shpreh ai. Gjithashtu mbetet për t’u parë nëse prokurori do ngrejë padi mbyllura apo publike. Gjatë çdo arrestimi, ai mund mbështetet te Policia e EULEX-it, por edhe te forcat policore Kosovës, si edhe kërkojë bashkëpunim nga çdo shtet tjetër. Ligji i Kosovës mbi Dhomat e Specializuara e lejon gjithashtu Prokurorinë ketë policinë e vet, por se si do funksionojë ajo praktikë mbetet ende një sekret për shkak ndjeshmërisë detyrës. Megjithatë, shumë njerëz Kosovë besojnë se ish-guerilët e paditur do dorëzohen vullnetarisht Gjykatë. Kur bëhet fjalë për ndalimin e tyre, policia do ketë 48 orë kohë nga arrestimi për ta sjellë dyshuarin para gjyqtarit, i cili do vendosë masën e ndalimit. Ndërtesat e paraburgimit Gjykatës do jenë Holandë. Cili është mandati i Gjykatës? Dhomat e Specializuara do kenë juridiksion mbi krimet kanë ndodhur midis 1 janarit 1998 dhe 31 dhjetorit 2000 dhe janë kryer ose kanë nisur Kosovë, do thotë se mund ndjekë penalisht krimet e kryera Shqipëri, pasi shumë nga burgosurit u morën nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës u mbajtën nëpër kampe veri Shqipërisë. Dhomat do jenë gjendje ndjekin penalisht krime kundër njerëzimit, përfshirë vrasje, shfarosje, skllavërim, dëbim, burgim, torturim, përdhunim, zhdukje me forcë dhe persekutime tjera me baza politike, racore, etnike ose fetare. Ajo gjithashtu do ndjekë penalisht krime lufte dhe shkelje tjera – përfshirë shkatërrimin e pronave civilëve, qytete, fshatra dhe ndërtesa fetare. Çfarë krimesh ka gjasa gjykohen? Personi i fundit foli me detaje rreth shkeljeve pretenduara anëtarëve Ushtrisë Çlirimtare Kosovës ishte Clint Williamson, kreu i Task Forcës Speciale BE-së hetoi pretendimet për abuzime dhunshme ngritura raportin fillestar Këshillit Europës. një deklaratë vitin 2014, Williamson tha se ishin mbledhur mjaftueshëm prova për ngritur padi kundër zyrtarëve lartë Ushtrisë Çlirimtare Kosovës cilët “kanë përgjegjësinë për fushatën e persekutimit u zhvillua kundër serbëve etnikë, romëve dhe popullsisë tjetër pakicë Kosovë dhe ndaj shqiptarëve tjerë Kosovës ata i etiketonin si bashkëpunëtorë serbëve ose kanë qenë kundërshtarë politikë lidershipit UÇK-së”. Sipas Williamson, edhe Kosovë pati spastrimi etnik një numri madh serbësh dhe romësh. Williamson tha gjithashtu se provat ishin bindëse se këto nuk ishin akte individësh mashtrues, por zhvilluara mënyrë organizuar, duke shtuar se abuzimet ndodhën pas qershorit 1999 përbënin krime kundër njerëzimit. Pse nevojitej Gjykata e re? kaluarën ka pasur përpjekje për t’i gjykuar këto akuza nga tre institucione ndërkombëtare. Krimet e kryera nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës kampet veri Shqipërisë u zbuluan fillimisht nga gazetari amerikan Michael Montgomery, i cili ia kaloi provat kishte misionit OKB-së Kosovë, UNMIK, i cili ishte autoriteti administrativ Kosovë pas përfundimit luftës qershor 1999. Memoja iu dërgua UNMIK-ut shkoi Gjykatën Penale Ndërkombëtare mbështetur nga OKB-ja për ish-Jugosllavinë, ICTY, e cila pas hetoi krimet e kryera gjatë luftës Kosovë. ICTY përparoi ngadalë këtë rast dhe hasi një sërë pengesash hetimin e këtyre pretendimeve, siç detajoi librin e saj vitin 2008 ish-kryeprokurorja e ICTY-së Carla del Ponte. Libri i Del Pontes tregoi publikisht për herë parë pretendimet për trafikim organesh çuan hetimin e Këshillit Europës. UNMIK-u Kosovë gjithashtu nisi hetime, por ato nuk arritën kurrë dilnin gjyq. E njëjta gjë ndodhi edhe me Misionin e sundimit ligjit BE-së Kosovë, EULEX, i cili mori përsipër ndjekjen penale krimeve luftës vitin 2008. Pas vitit 2012, fuqitë ndërkombëtare, kryesisht SHBA dhe BE, mbështetën themelimin e Gjykatës Speciale. Ata besonin se gjykata nevojitej sepse sistemi gjyqësor i Kosovë nuk mundej ose nuk donte gjykonte si duhej ish-figura larta UÇK-së dhe për shkak se EULEX nuk kishte kapacitet për ta bërë këtë. Cilat janë sfidat kryesore Gjykatës? Gjykata do përballet me sfida serioze garantimin e sigurisë dëshmitarëve sajsi edhe vendosjen e legjitimitetit saj mendjet e shqiptarëve Kosovës. njëjtën kohë ajo do jetë gjykata e parë Kosovë do përpiqet sigurojë pjesëmarrjen e viktimave dhe përdorë një mekanizëm dëmshpërblimi. Dështimi i gjykatave dhe i misioneve ndërkombëtare për t’i mbajtur dëshmitarët sigurt dhe për ndjekur penalisht krimet e luftës pa ndërhyrje politike ishte një nga arsyet kryesore për themelimin e Dhomave Specializuara. Problemi i kanosjes dëshmitarëve u ngrit fillimisht nga ICTY, pas nga UNMIK-u dhe EULEX-i. Dëshmitarët ndryshuan dëshminë e tyre gjatë gjyqeve, duke marrë mbrapsht atë kishin thënë gjatë fazës hetimit. Dëshmitarët përballeshin gjithashtu me rrezikun e largimit nga shoqëria kryesisht për shkak faktit se anëtarët e UÇK-së shihen kryesisht si heronj dhe dëshmitë kundër tyre shihen nga shumë shqiptarë Kosovës si një akt tradhtie. Gjykata e re është zotuar se mbrojtja e dëshmitarëve do jetë përparësia e lartë e saj dhe këmbëngul se ka përgatitur një program fuqishëm për mbrojtjen e dëshmitarëve. Çështje tjera kyçe janë legjitimiteti dhe shtrirja. Kosovë gjykata shihet si e njëanshme, sepse ajo fokusohet vetëm një anë konfliktit – aktivitetet e UÇK-së, jo veprimet e forcave Beogradit. Ajo perceptohet gjithashtu si një fyerje për shqiptarët e Kosovës, shumica e cilëve besojnë se lufta e tyre kundër shtypjes serbe ishte e drejtë. Shumë prej tyre janë zotuar se do dalin rrugë protestojnë pasi ngrihen akuzat. Gjykata pritet shkaktojë trazira serioze skenën politike, pasi shumë ish-figura kryesore UÇK-së mbajnë poste zyrtare dhe ushtrojnë ndikim madh shumë fusha, përfshirë qeveri dhe biznes. Gjatë zgjedhjeve Kosovë herët këtë muaj, tre ish-liderë UÇK-së u bashkuan për formuar një bllok politik cilin disa vëzhgues e quajtën “krahu i luftës” ose “koalicioni i Hagës” – dhe fituan përqindjen madhe votave. një atmosferë tillë, ekipi i Dhomave Specializuara do ketë një nga punët vështira ka pasur çdo gjykatë ndërkombëtare deri tani. Fakti gjykata ndodhet Hagë, larg nga komunitetet cilat ndodhën krimet, ka gjasa ta bëjë vështirë punën e komunikimit drejtësisë misionit saj me shqiptarët e Kosovës. Si do funksionojë Gjykata? Dhomat e Specializuara përfaqësojnë një lloj ri institucionit gjyqësor “hibrid”. Është një përzierje e elementeve gjyqësore ndërkombëtare dhe atyre vendore. Ata do pasqyrojnë gjykatat e Kosovës, por do kenë disa tipare zakonisht u atribuohen gjykatave ndërkombëtare. Dhomat e Specializuara përbëhen nga dy institucione kryesore – dhoma dhe regjistri. Dhoma përfshin një gjykatë shkallës parë, një gjykatë apeli, një gjykatë lartë dhe një gjykatë kushtetuese, duke pasqyruar sistemin gjyqësor Kosovës. gjitha panelet gjyqësore gjitha nivelet e gjykatave do përbëhen nga tre gjyqtarë ndërkombëtarë. Regjistri përfshin një zyrë mbrojtjeje, zyrën e pjesëmarrjes viktimave, zyrën për mbrojtjen dhe mbështetjen e dëshmitarëve, njësinë e menaxhimit paraburgimit dhe zyrën e Avokatit Popullit. Gjuhët zyrtare gjykatës do jenë gjuha shqipe, serbe dhe angleze. Zyra e Prokurorit Specializuar do jetë e pavarur, ka theksuar mënyrë përsëritur. I gjithë personeli i gjykatës dhe i prokurorisë është ndërkombëtar dhe fondet ofrohen gjithashtu nga donatorë huaj, kryesisht nga BE dhe SHBA. pandehurit shpallen fajtorë do ta vuajnë dënimin e tyre burgje jashtë Kosovës. /Kallxo.com/      

Krim i rëndë në Durrës: Djali vret babanën dhe nënën Posted: 29 Jun 2017 12:09 AM PDT

p05341jk-300x169 Lajmi.net: “” plus 8 more

Dyshohet se djali ka probleme mendore dhe ka qënë i dehur. Policia e Durrësit ka arrestuar autorin dhe ka nisur hetimet për tragjedinë. Autori është marrë pyetje ndërkohë Komisariatin e Durrësit./Syri.net

Tifozët e Barcelonës festuan ardhjen e tij, përforcimi i madh largohet nga klubi (FOTO) Posted: 29 Jun 2017 12:09 AM PDT

p05341jk-300x169 Lajmi.net: “” plus 8 more

Barcelona është kërkim një përforcimi madh mesfushë me Marco Verrattin si dëshirën kryesore. Por, ai sigurt do largohet nga klubi është Arda Turan. “Mundo Deportivo” shkruan se mesfushori turk – i cili erdhi si përforcim i madh nga Atletico Madrid – nuk do jetë ekip për stinorin e ardhshëm, përcjell “lajmi.net”. Barcelona është pritje ofertave për shitjen e tij. /Lajmi.net/ p05341jk-300x169 Lajmi.net: “” plus 8 more

Edhe 4000 viza për afganët që ndihmuan forcat amerikane Posted: 29 Jun 2017 12:06 AM PDT

p05341jk-300x169 Lajmi.net: “” plus 8 more

Komiteti i përfshiu vizat shtesë Aktin vjetor Autorizimit Mbrojtjes Kombëtare. Programi i vizave u mundëson afganëve punojnë me Qeverinë amerikane dhe shpesh rrezikojnë jetët e tyre, zhvendosen SHBA pas një procesi rigoroz verifikimit. “Vendi ynë u detyrohet civilëve i kanë ofruar ndihmë thelbësore misionit amerikan Afganistan”, tha senatorja Jeanne Shaheen. muajin mars, ligjvënësit amerikanë miratuan lëshimin e 2,500 vizave për shtetasit afganë./REL

Gjëra të cilave meshkujt nuk u rezistojnë dot tek femrat! Posted: 29 Jun 2017 12:01 AM PDT

p05341jk-300x169 Lajmi.net: “” plus 8 more

Bussiness Insider shkruan se sa herë një burrë shikon trupin e një gruaje, me apo pa vetëdije vëren disa pjesë trupit dhe sjelljes saj. Sipas kërkimeve, nëse një grua ka paktën një prej këtyre gjashtë tipareve, burrat do tërhiqen pashmangshmërisht prej saj.

Forma e harkuar nga beli tek vithet
Sa shumë hapësirë ketë mes krahut dhe belit, aq tërheqëse duket një grua sytë e një burri. Kjo do thotë vithet dhe kofshët duhet kenë një gjerësi dukshëm madhe se pjesa e belit, pasi kjo i krijon burrave idenë se kanë përpara një grua pjellore. Një nivel i lartë i hormonit femëror (estrogjen) zakonisht lidhet me një gjoks plotë dhe vithe harkuara.
 Zëri i hollë tone larta

Sipas një studimi, një tonalitete larta krijon përshtypjen e një gruaje re me një trup vogël e femëror, çka është shumë tërheqëse për burrat. Zëri i plotë tonalitete ulëta, është karakteristikë përgjithësisht e meshkujve. Flokë shëndetshëm e bukur
Floku i shkëlqyer, i gjatë dhe i plotë është shumë tërheqës për burrat. Pasi përsëri, është një tregues i një gruaje shëndetshme dhe fertile. Jepini volum flokëve tuaj dhe shkëlqim. Askush nuk do t’i rezistojë dot! Buzëqeshja
Grua e qeshur do thotë grua e lumtur. A ka gjë dashurueshme se një njeri i kënaqur me jetën, veten, është i gatshëm japë një buzëqeshje kurdoherë? Shenja e mirë e vetëbesimit! Dhe sa bardhë jenë dhëmbët, aq e bukur duket një buzëqeshje femërore sytë e një burri. Grimi i lehtë
Konturimi apo ndriçimi i lëkurës janë kaq modë, por është grimi natyral ai i tërheq tepër meshkujt. Sipas studimeve, sa pak grim përdorë një grua, aq fëmijënore dhe joshëse duket ajo sytë e një burri. Megjithatë, nuk duhet shumë shkencë për këtë: ndihesh mirë me veten do thotë dish nxjerrësh mirën, pa mbuluar asnjë por lëkurës! /Lajmi.net/  

Norrkoping – FC Prishtina, ky televizion e transmeton ndeshjen! Posted: 28 Jun 2017 11:58 PM PDT

p05341jk-300x169 Lajmi.net: “” plus 8 more

Ndeshjen e Prishtinës kuadër Europa League mund ta ndiqni Radio Televizonin e Kosovës, e cila do luhet këtë enjte 29 qershor. Prishtina do ta zhvillojë këtë ndeshje Suedi ndaj skuadrës Norrkoping, takim i cili do shfaqet ‘RTK’, me fillim nga ora 20.00 Ky lajm është konfirmuar Facebook nga faqja zyrtare e FC Prishtinës.

420 milionë euro në ankandet e letrave me vlerë Posted: 28 Jun 2017 11:57 PM PDT

p05341jk-300x169 Lajmi.net: “” plus 8 more

Gjatë vitit 2016, Qeveria e Kosovës ka shpallur numër dhe vlerë vogël bonove thesarit krahasuar me periudhën e njëjtë vitit paraprak. Përderisa numri i fletë-obligacioneve ishte i njëjtë me vitin paraprak, vlera e tyre ishte e lartë gjatë vitit 2016”, thuhet raportin vjetor BQK-së, raporton RTKlive. Sa i përket shumës emetuar, ajo mbeti e njëjtë me vlerën e shpallur si për bono thesarit, ashtu edhe për fletëobligacione. Sipas afatit maturimit, struktura e letrave me vlerë Qeverisë Kosovës vazhdon tregon tendencë zhvendosjes nga letrat me vlerë me maturitet afatshkurtër letra me vlerë me maturitet afatgjatë. “Kategoria kryesore strukturën e letrave me vlerë vazhdon mbetet ajo e bonove thesarit me afat maturimi 364 ditë, pasuar nga fletë obligacionet me afat maturimi dy vite. Shuma e ofertuar nga pjesëmarrësit tejkaloi shumën e shpallur ankande nga Ministria e Financave për 2.17 herë (1.58 dhjetor 2016). Krahasuar me vitin paraprak, këtë vit është vënë re një rritje e ofertës dhe njëkohësisht edhe rritje e emetimit letrave me vlerë Qeverisë Kosovës. vitin 2016, norma mesatare e interesit letrat me vlerë Qeverisë Kosovës ka shënuar rënie 0.79 për qind (1.94 për qind vitin 2015). këtë periudhë, normat e interesit për gjitha afatet e maturimit ishin ulëta krahasuar me vitin 2015”, thuhet raportin vjetor BQK-së.

Ermal Mamaqi-Bleona Qeretit: Njerëzit s’kanë bukë, ti vesh fustane 10 mijë dollarëshe (Foto) Posted: 28 Jun 2017 11:52 PM PDT

p05341jk-300x169 Lajmi.net: “” plus 8 more

Ajo shfaqet pranë një pishine teksa nxjerr në pah gjoksin e saj, përmes fustanit transparent. Kjo fotografi ka marrë mijëra pëlqime, ndërsa nuk ka shpëtuar pa u komentuar shumë nga ndjekësit e saj, ndër ta edhe figura publike. Përderisa kolegia e saj, këngëtarja Lori i ka shkruar: “Bukuri e rrallë”, në anën tjetër showmeni shqiptar Ermal Mamaqi në komentin e tij shkruan ‘kritika’. “Njerzit skanë bukë të hanë ti vesh fistane 10.000 dollarëshe”, shkruan Mamaqi në komentin e tij, ndërsa Bleona me shaka ia kthen: “aman #Zemra se nuk bën 10 …..pastaj çfarë përgjegjësie kam unë për vende pune….po nejse, ky bën 20, #shaka”. Sigurisht që e gjithë kjo situatë e krijuar me shaka nga Bleona dhe Ermali, ka bërë për të qeshur edhe një pjesë të mirë të ndjekësve. /Telegrafi/ p05341jk-300x169 Lajmi.net: “” plus 8 more

Reklama