Home » “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press

“Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

“Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press

Parimet politike apo luftë për pushtet Posted: 23 Jun 2017 06:19 AM PDT

Zhvillimet politike pas zgjedhjeve përgjithshme parlamentare, për disa parti politike është bërë mënyrë për ta hjekur maskën e tyre, cilën për kaq vite ishin fshehur pas saj. Numrat,  përqindja e fituar nga subjektet politike, siç duket ka penguar gjitha taborret për krijimin e një qeverie stabile. Edhe koalicionet parazgjedhore, u krijuan për ta marrë pushtetin, nuk arritën synimet kishin planifikuar, e anën tjetër, LVV e cila u befasua me rezultatin e arritur, nuk ka mundësi krijoj qeverinë, ani pse na del jetë partia e votuar. parim me një rritje enorme, ende e pa studiuar, triumfoi LVV, por jo atë nivelin ishte dashur jetë, për pasur komoditetin e ndërtimit qeverisë stabile e qëndrueshme. Partitë e koalicionet cilat u renditën dy pozitat e para, u detyruan dalin nga vetvetja për t’i përmbushur aspiratat e egot e tyre politike. LDK-ja, një subjekt mjaft i atakuar, i cili udhëhiqte me qeverinë e vendit, ishte cak i sulmeve një pas njëshme politike, një subjekt i cilësuar për pa aftësin e tij për udhëhequr me vendin, i pa aftë për marrë vendime mëdha, luftë vazhdueshme për t’i rezistuar krahut opozitar, e besa shumtën e rasteve duke u kundërshtua edhe nga njerzit brenda këtij subjekti, pa përjashtuar kundërshtimet vinin nga partneri i koalicionit PDK. Ende pa u publikuar rezultatet zyrtare nga KQZ-ja, bazë atyre preliminare ndryshoi rrënjësisht qëndrimi për këtë subjekt politik. Qasja ndaj këtij subjekti politik po bëhet me mature politike ( rrejshme) nga dy taborret politike, për marrë pushtetin, apo për qëndruar edhe tutje pushtet. Këto subjekte politike, me lojën e tyre ndytë, mundohen forma ndryshme përkdhelin LDK-në, për t’i realizuar synimet e tyre planin qeverisës. Shumë herë është thënë, se marrurit me politik, do thotë jesh i pafytyrë, mediokër, hipokrit, i dobët qëndrime për atë thua, i pavendosur, tradhtarë, gënjeshtarë e shumë virtyte këqija, por asnjëherë nuk kam për ta kuptuar hipokrizin politike ndodhë vendin tonë, sepse jam mësuar herët, ndaj mirën prej keqës, bardhën prej zezës, tradhtinë prej miqësisë, mikun prej armikut. Asnjëherë nuk dua ta mësoj (por duhet), pse na qenka kaq e rëndësishme LDK-ja kohën e paszgjedhjeve, kur me gjitha këto virtyte po i atribuohen sot, nuk pasmi pasur nevojë fare shkojmë zgjedhje parakohshme, për shpenzuar nga arka e shtetit disa miliona. Nëse rëndësia e madhe e LDK-së për qenë qeveri edhe për një mandate ri, atëherë pse ishte e nevojshme procedimi i mocionit vot-besimit, është dashur ta përfundoj mandatin për aq kohë sa është e përcaktuar me ligjë. Si ka mundësi LDK-ja e skandaleve, u jepej ky epitet dje, sot jetë subjekt i besueshëm për qeverisje, apo ndoshta disa subjekteve interesuara për LDK-në, ju është bërë qefi me renditjen ka ky subjekt, për pasur mundësi përfitojnë nga ky rangim i saj, për tu bërë marionetë apo satelitë i një subjekti caktuar politik. Si ka mundësi LDK-ja e sotme jetë e rëndësishme, e LDK-ja e djeshme u sulmua Parlament, rrugë e ku jo. Si ka mundësi LDK-ja e djeshme, si bashkautore e kapjes shtetit, me ministra korruptuar e pa aftë, sot jetë subjekt i pëlqyer, pa ato thashetheme kishim dëgjuar dje, apo ndoshta ky është vetëm një frazë, bënë mendoshë se gjerat kanë ndryshuar brenda natës. Krijimi i qeverisë ardhshme, po shihet ashiqare është duart e LDK-së, po shihet faktorizimi i saj këto ditë pikëllimi për , pasi nga një parti lidere sa ishte vend, ditët e sotme radhitet e treta, por e cila mbanë çelësin e qeverisë vendit. Shpresoj zyrtarët e LDK-së nuk kanë për t’i harruar vezët cilat hidheshin mbi liderin e tyre, nuk kanë për ta harruar gazin Parlamentin e Kosovës, nuk kanë për ta harruar sulmet bëheshin ndaj ministrave saj rrugë, nuk kanë për ta harruar as sulmin e dikurshëm u provua bëhej jetën private liderit tyre, nuk kanë për ti harruar gozhdat rrugë për penguar rrugëtimin e liderit tyre, por nuk kanë për ta harruar as prishjen e ujdisë kishte dikur me PDK-në, qysh nuk kanë për ti harruar edhe thashethemet nga liderët e partive tjera politike. Topi na qenka duart e LDK-së! Vendimi duhej marrë nga LDK-ja, për ta formuar qeverin, apo vendin ta qojë zgjedhje jashtzakonshme. dua këto opcione, qelësi mbetet te LDK-ja. Asnjëra nuk është e keqe se tjetra!. Kanë nuance sipërfaqësore dëmshme për vendin? Nëse eventualisht, LDK-ja e zyrtarët e saj do binin ujdi për bashkëqeverisur me koalicionin PAN, si kanë mundësi t’i harrojnë thyerjet e fjalës dhënë nga PDK-ja, apo këtë formë kishin një marrëveshje fshehtë politike PDK-LDK, për ofruar pranë vetes bashkëqeverisje edhe parti tjera kundërshtuese opozitare, për marrë vendime mëdha për vendin, siç është:

Nëse eventualisht LDK-ja zgjedh shkoj bashkqeverisje me LVV, si ka mundësi t’i harroj gjitha ato bëma i vinin nga ky subjekt, format vrazhda mundëshme. A do ketë forcë LDK-ja t’i harroj shtatëdhjet (70) dosjet e famshme gjykatë, i bëri LVV Prishtinë ndaj liderit kësaj partije. A do mundet lideri i LDK-së ta harroj sulmin umbi familjen e tij, A do mundet pa i kujtuar vezët e gaznin Parlamentin e Kosovës. Nëse vërtet çelësi është LDK, shpresoj se ajo do ta hapë këtë mundësi me maturin politike. Ta qoj vendin zgjedhje jashtëzakonshme, sepse kështu është miri. Është dëshmuar shumë herë, se politik parime nuk ka. Parim i vetëm është ardhja pushtet, ashtu siç po dëshmohet ditët e sotme, ku ky subjekt, dikur ishte e keqja e këtij vendi, sot me disfatën e thellë elektorat paraqitet me qelës dorë:

përgjithësi favorizuese është kjo e dyta, vendi është një katrahur vërtet, partitë politike detyrimisht duhet profilizohen, nuk mund bashkëqeverisin majtistët me djathtistët, apo pandershmit me ndershmit.         MA: Nexhat Shahini (Magjister i Historisë)

REPORTAZH: Një ditë pune në Afganistan                                         Posted: 23 Jun 2017 06:05 AM PDT

       Një ditë pune Afganistan “Atje është safety first”. Kjo është fjalia me cilën Fitim Rexhepi e përshkruan një periudhë punës  tij Afganistan. Janë pikërisht këto toka afgane dhe luftërat janë përjetuar fiks prej vitit 1801 deri tani 2017, janë bërë synim i shumicës shqiptarëve. Sidomos nga Ferizajlit. Përderisa një numër konsiderueshëm i madh vendosin rrezikojnë jetën e tyre për shuma majme del se me “njëfar mënyre ja vlen me shku”. ALARMI In coming! In coming! In coming! Është alarmi zgjon nga gjumi gjithë ushtarët e gjithë punëtorët momentin ky alarm aktivizohet. Alarmi është sinjali kur sulmojnë talibanët dhe bunkerat janë vende cilat gjithë personat fshehen. Qëndrojnë aty derisa ushtria konfirmon se është e sigurtë. Zëri dhe melodia e frikshme e alarmit alarmon pa ndonjë kohë caktuar, edhe gjatë ditës, edhe gjatë kohës ushqimit e edhe gjatë natës. Atje çdo minutë fryme është rrezikë se mos ndoshta është e fundit. Ndërsa rastet rënda janë kur Ushtria Amerikane del mision dhe kthehet me shumë viktima dhe lënduar, duke pasur kështu mesin e tyre edhe shqiptarë. Çdo mision përfundon me thënjen Mission Completed. Shpërthimet dhe vrasjet shihen e përfolen vazhdimisht. “Kanë gjuajtur shumë shpesh, kur kemi shkuar me helikopter çdo tretën apo katërtën ditë,derisa i kemi bërë vizitë bazës. Momentin kemi shkuar na kanë sulmuar duke hypur e duke zhdrypur prej helikopterit“. Kështu rrëfen eksperiencën e tij Fitimi.

Një foto e njërës prej bunkerave Afganistan

Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press Bunkerat janë struktura vogla betoni gërmuara tokë. bëra për qëllim t’i mbrojnë njerëzit momentin sulmoheshen. Pikërisht këto bunkerat e errëta e frikëshme kanë shpëtuar qindra jetëra njerëzish.”Një ditë Afganistan nuk është ditë normale. Është jetë me frikë“.   “Rreziku paguhet” Bondsteel,            Sojevë  punoi rreth 13 vite, një punë e kënaqshme sipas tij. Punë zyreje, saktësisht Representative job. Puna e tij ishte porositja e gazetave, librave, literaturave ndryshme dhe revistave. Rreth 200 lloje gjithsejt. Me një orar prej 40 orëve javë. Këtë punë e punoi rreth 13 viteve deri vendosjen për provuar një sfidë re Afganistan. korrik 2012. Kjo për shkak reduktimit orëve punës, parimisht zvogëlimit rrogës. E është e  njëjta histori me secilin shqiptarë merrë atë qëllim.                                                                                                                       Mënyra e konkurrimit për punë Afganistan, Irak, Pakistan është përmes webside-it. Pastaj pjesa tjetër i takon atyre përzgjedhjen se kush shkon. Nga 300 persona sa kanë konkuruar vetëm 25 prej tyre janë selektuar. mesin e cilëve kishte meshkuj, femra dhe qifte e cila e bënte lehtë qëndrimin atje dhe përfitues.                                                                                        “E kam ditur besojë, jam duke shkuar një vend jo mire. Nuk kam qenë i përgatitur emocionalisht, nuk e kam përgatitur vetën për luftë. shumë ka qenë thjeshtë shkojë, shoh se çka është, provojë një sfidë re“, rrëfen Fitimi.                                                                                          Njëzet e pestë selektuarit i përmbushnin kriteret si: jesh fizikisht i shëndetshëm dhe i fortë aq sa për t’i mbajtur 50 kg krahë. Kjo për arsye gatishmërisë nëse ka ndonjë lënduar ose plagosur jenë gjendje t’i japin ndihmë ose e dërgojë ndonjë zonë caktuar. Ndërsa gjuha angleze është avantazh.                                                                                                   Lamtumira e fëmijëve dhe e familjes është momenti i hidhur dhe i rëndi. “Momenti i lamtumirës me fëmijë dhe familjen është një moment shumë i rëndë. E dinë je duke shkuar një zonë lufte ndërsa nuk e dinë se çfarë do ndodhi: a ke me u kthyer i gjallë apo i vdekur“.                             A ja vlen? – “Është problem kur je i martuar e ke fëmijë“. Destinacioni për Afganistan është Prishtinë – Kuvajt për 6 orë dhe Kuvajt – Afganistan për 8 orë. Rrugëtim i gjatë për arritur tokat afgane siç quheshin herët dhe për parë luftën tani.                              “Puna ime ka qenë bëj vizita brenda bazave Afganistan. vizitoj punëtorët, kontaktoj me ta mënyrë me i bind se duhet punuar. Sepse atje shumica prej tyre nuk dëshironin punojnë kushte atilla, ishte problem pasi ata i shërbenin armikut Taliban. këtë mënyrë shumica prej tyre kanë pasur kërcënime prej Talibanëve se përse po punonin për Amerikanët. Ata ju kanë mbytur familjet“.                                                                                             Aty është vendi ku Shtetet e Bashkuara kanë kaluar  16 vjet duke luftuar, duke humbur mijëra jetëra amerikanësh. Kjo është arsyeja se përse atje çdo gjë është një kosto lartë pagese.          “Se rreziku atje paguhet. Nëse merrë 2500 rrogën, ke rrezikun e paguan 1500“. Rroga fillon nga 4000 deri 6000 euro muaj, para neto. Varësisht nga pozita është dhe pagesa.  

 Një ditë e punës Fitimit

Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press Suicide bombers shkaktonin tmerrin madh duke lënë vdekur vetën dhe qindra tjerë. Janë njerëz paguhen për minuar veten e tyre. Këta sulmuesit vetëvrasës lënë shumë lënduar e shumë vdekur, mesin e tyre edhe shqiptarë.                                                                                                                         “ Kabul gjatë udhëtimit nga njëra bazë tjetrën ka patur disa shpërthime, derisa kemi qenë lëvizje. Brenda 200 metra shpërthim. shumti ka suicide cilët janë minuar, vrasin vetën dhe njerëzit përreth“. gjitha këto përjetime ndikojnë gjendjen emocionale dhe psikike. Personat cilët nuk janë emocionalisht fortë mbesin me shumë fundërrina kur kthehen vendin e tyre. Kontratat për punë vazhdohet çdo vit. Ka persona punojnë me vite atje , punojnë 5 vite,punojnë 8 vite  ka edhe nga ata punojnë vetëm 1 vit. Ndërsa pushimi është çdo tre muaj, nga dy javë. “Fatëkeqsisht kur kthehen janë me trauma. Kanë problem nervore, janë agresiv , nuk janë qetë krejt kjo shkaku i skenave atje shohin. Mbesin me efekte anësore“. Shqiptarët  zakonisht punojnë shumë kuzhina duke përgatitur  ushqim për amerikanët. Çdo premte menyn e tyre amerikanët kanë edhe ushqimin tradicional shqiptarë preferuar kanë piten. meny hynë edhe gullashi dhe fasulja. Shqiptarët punojnë gjithashtu edhe zdrukthtari ,mekanik e punë tjera. Popull i izoluar Popullsinë e Afganistanit e përbëjnë shumica fshatare me rreth 78%.Njerëzit Afganistan janë njerëz pa shkolluar , u mungon arsimi e kultura. Populli afgan është popull i izoluar , popull i varfër. “Jetojnë shtëpi i kanë ndërtuar nga balta“. Shumica kanë shumë fëmijë. Për faktin se është e lejuar Poligamia sipas cilës një burrë mund t’i ketë deri katër gra.                                                                                                                                                           Përderisa një ditë Kosovë është e ndryshme herë fillon me mëngjesin e hershëm e herë  pak vonë varësisht nga obligimet njerëzit kanë gjatë ditës. Prapë përgjithësi secili mund planifikoj ditën e tij. E di orarin e punës ,kohën e pauzës dhe mbrëmjen, pastaj ditën tjetër me angazhime reja deri vikendin javor. E njëjta gjë nuk ndodhë Afganistanin. Si vend është vend interesant, me kodra, shumë male e shumë gurë. “ tërhek ende por thjeshtë për ta vizituar, jo për punuar prapë !”. Pas orarit punës Momenti i kthimit për pushim Kosovë është gëzimi i madh shqiptarët përjetojnë. Dhe jo vetëm ai kthehet por gjithë. “Krejt dalin e përshendetin e i thojnë kalo mirë. Lakmojnë“.                 Puna fillon nga 8 e mëngjesit deri 5 e mbrëmjes. Nganjëherë edhe me orar zgjatur nga 12 deri 13 orë. Ndërsa pjesën tjetër ditës , pas punë takohen gjithë shqiptarët nëpër Burger King, Pizza Hood. Mirren me aktivitete ndryshme sportive si volejboll,basketboll,futboll,pingpong. Gjithashtu Afganistan ka edhe kinema për shikuar filma shumtë.Dëgjojnë muzikë  e lexojnë libra. Pas orarit punës organizohen edhe karaoke 2 herë javë për t’u disponuar. Amerikanët janë njerëz qefit dhe njihen për moton e tyre have fun, bëj qejf shumë. Si popull gjërat i marrin qetë dhe t’ia kalojnë sa mirë është me rëndësi për ta, për dallim nga populli gjerman. Informimi bëhet përmes mediave ndryshme si BBC, CCN dhe nga mediat indiane. Informohen për gjithçka ndodhë brenda Afganistanit. Informohen edhe përmes internetit. Nga skype e viberi. Mirëpo një pjesë e shqiptarëve kanë vetëm komunikimin kabllor, një përqindje prej 90% e shqiptarëve nuk kanë drejtë posedojnë telefon personal. këtë mënyrë është shumë vështirë sepse nuk mund i shohin familjet e tyre. Gjatë javës kanë drejtë bisedojnë me familjarët 2 herë ose 3 herë javë. Ushqimi është shumë i mire dhe shumë i shijshëm për gjithë ndërsa fjetja dallon një pjesë e tyre gjumin e bëjnë nëpër tenda, bashkë me nacionalitete tjera. Dhe telefonat i mbajnë mënyrë ilegale. “Fjetjen e kam patur mirë. Kam fjetur shtëpi ruse cilat kanë qenë ndërtuara nga bazat ruse. Mirëpo kushtet nuk janë njëjta për gjithë“. Gjithë ky privilegj për disa persona është e gjitha shkaku fuqisë kompanive tyre.  Shkruar nga Erijona Asllani, studente e gazetarisë, viti parë.

10 bletarë ferizajas do të përfitojnë pajisje për bletari Posted: 23 Jun 2017 04:58 AM PDT

Ferizaj.23.06.2017.  Komuna e Ferizajt ka nënshkruar sot një marrëveshje rëndësishme me organizatën IADK –Iniciativa për Zhvillimin e bujqësisë Kosovës përmes cilës parashihet ndihmohen 10 bletarë me pajisje për zhvillimin e bletarisë. Kryetari i komunës Ferizajt Muharrem Svarqa e vlerësoi mjaft dobishme marrëveshjen e nënshkruar për vet komunën dhe bletarët aktiv ferizajas.
Kjo është edhe një mundësi shumë për bletarët tanë përmes bashkëfinancimit komunës përfitojnë pajisje dhe përvoja reja për zhvillimin e veprimtarisë tyre. Ne vazhdimësi po bëjmë përpjekje ky sektor përkrahet dhe rritet ku prodhimet do jenë sa cilësore, por edhe do angazhohen njerëzit e duan këtë lëmi” tha kryetari Svarqa pas nënshkrimit kësaj marrëveshjeje.
Edhe drejtori për Bujqësi komunën e Ferizajt Ismet Vranovci shpjegoi se do përfitohen pajisje mjaft moderne për nxjerrjen e mjaltit.
Është një marrëveshje mjaft e rëndësishme ku fermerët përfitues do marrin mjete moderne për nxjerrjen përpunimin dhe ruajtjen e mjaltit prodhojnë. Pas pak kohësh do zhvillojmë gjitha procedurat për përzgjedhjen e fermerëve dhe do mundohemi bletarët vyer përfitojnë nga kjo marrëveshje” tha drejtori Vranovci.
Marrëveshja e nënshkruar sot parasheh për këtë projekt investohen gjithsej 26 mijë euro, ku shumën 65 % do participojë organizata IADK nga Vushtrria , me 20%  komuna dhe me 15 % vlerës totale duhet participojnë fermerët përfitues. Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press

Leonora Zeqiri, shërbyesja civile më e suksesshme në Ferizaj Posted: 23 Jun 2017 04:44 AM PDT

Inxhinierja e ndërtimtarisë Drejtorinë e Infrastukturës Komunën e Ferizajt, është zgjedhur nga Ministria e Administratës Publike e Republikës Kosovës, shërbyesja civile e suksesshme komunën e Ferizajt. Zgjedhja e Leonora Zeqirit si shërbyesja e suksesshme ume rastin e 23 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare Shërbimit Civil. Ajo u veçua për kontributin e dhënë fushën e administratës publike për vitin 2016-2017.

pranishëm ceremoninë e organizuar me këtë rast Prishtinë ishin edhe ministri i Administratës Publike Mahir Yagcilar,Tefik Mahmuti, drejtor i Departmentit Administrimit Shërbimit Civil, Shkëmb Manaj nga Këshilli i Pavarur Mbikqyrës Shërbimit Civil Kosovës, Mursel Zymberi, Kryetar i Sinidkatës Pavarur Kosovës, si dhe Refike Sulcevsi, drejtoreshë e përgjithshme e Institutit IKAP Kosovës. Duke folur për këtë vlerësim domethënës për , inxhinierja Leonora Zeqiri ka thënë se përzgjedhja e saj si shërbyesja civile e mirë komunën e Ferizajt, është një ndjenjë tepër e veçantë. “Është një privilegj shumë i madh shpërblehem për punën dhe angazhimin tim rrafshin profesional. Kjo mirënjohje do thotë shumë për mua dhe obligon vazhdojë edhe tej me punën dhe angazhimin tim mirë qytetarëve komunës Ferizajt,” ka thënë Zeqiri. Leonora Zeqiri është përfundim studimeve postdiplomike master, drejtimi “Infrastrukturë rrugore” Universitetin e Prishtinës. Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press

Policia e Ferizajt, me paratë e minimaratonës, ndihmohen 10 familje skamnore Posted: 23 Jun 2017 04:15 AM PDT

Ferizaj.23.06.2017. Me holla u grumbulluan nga minimaratona e vrapimit u mbajt Ferizaj 10 qershor, Policia rajonale e Ferizajt, ndihmoi me pako ushqimore dhe me nga 50 euro, 10 familje skamnore komunës Ferizajt. Zëvendësdrejtori i policisë rajonale Ferizaj, majori Basri Shabani ka bërë të ditur  se familjet janë përzgjedhur bashkëpunim me Qendrën për punë dhe mirëqenie sociale. Edhe familjet përfituan mira materiale u shprehën mirënjohëse ndaj Policisë Ferizajt. Thanë se po jetojnë kushte vështira sociale dhe pa ardhura.
minimaratonën e vrapimit u mbajt Ferizaj, organizuar nga Policia rajonale e Ferizajt, kishin marrë pjesë 400 veta. Aty ishin tubuar 1. 710 euro. 1 mijë euro u harxhuan për familje nevojtare, kurse 710 euro tjera do t’u ndahen disa policëve me kushte jo mira ekonomike ose me probleme shëndetësore. Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press
Ferizajasit me shërbim të ri elektronik për nxjerrjen e dokumenteve  personale Posted: 23 Jun 2017 03:24 AM PDT

Ferizaj.23.06.2017. gjithë qytetarët e Ferizajt cilët kanë nevojë për nxjerrjen e dokumenteve personale nuk kanë nevojë presin radhë, por nga sot do mund kryejnë këtë shërbim formë elektronike për mes 2 e-kiosqeve cilat janë vendosur qendër Ferizajt.
Kryetari i komunës Ferizajt me këtë rast tha se ky shërbim do jetë mjaft i lehtë për t’u përdorur nga qytetarët, dhe çdo kohë ata mund nxjerrin dokumente pa pasur nevojë ta presin orarin e punës zyrtarëve .
Unë e konsideroj një investim tepër rëndësishëm vendosjen e këtyre kiosqeve tani kohën kur na vijnë edhe mërgimtarët. Është modern dhe lehtë i qasshëm për qytarët e Ferizajt, pra një mundësi edhe këta ecin hap me kohën sikurse gjithë qytetarët e shteteve zhvilluara Evropës perëndimore pa pasur nevojë jenë peng i radhëve për nxjerrjen e dokumenteve personale”.
Ue ditur se këtë vit nuk do ketë orar zgjatur shërbimin e ofiqarisë siç ka qenë viteve kaluara gjatë kohës verës ngase e-kiosqet do jenë shërbim 24 orë e edhe ditëve pushimit.
e-kiosqet e funksionalizuara sot qyetarët e Ferizajt do mund t’i nxjerrin 5 lloje dokumentve , certifikatën e lindjes , ekstraktin e lindjes nga regjistri qendror, certifikatën e martesës, certifikatën e shtetësisë ,certifikatën e vendbanimit dhe faturën e tatimit pronë.
Komuna e Ferizajt për vendosjen e këtyre dy e-kiosqeve ka investuar 20 mijë euro .Qytetarët njërën e-kiosk mund ta gjejnë përpara objektit komunës dhe tjetrin tek shtëpia e kulturës. Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press Bunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj PressBunkeri “Parimet politike apo luftë për pushtet” plus 8 more Ferizaj Press
Grainca thotë se LDK ia ka mbyllur derën PAN’it Posted: 22 Jun 2017 02:17 PM PDT

Ish-deputeti i LDK-së, Blerim Grainca në “D+” ka thënë se nuk ka disponim që të shkohet me ‘PAN’, deri sa dera hapur i lihet VV-së.

“LDK tani është fazën e diskutimeve dhe reflektimeve brendshme. Ende nuk është marrë ndonjë vendim se me kënd shkohet koalicion.  Mirëpo, eksiton një disponim i shumicës deputetëve mos shkohet me PAN’in. Shumica mendojnë se me PDK nuk mund shkohet bashkëqeverisje. Kjo gjë veç është mbyllur”, ka thënë Grainca. Ai ka treguar se LDK mund jetë e përafërt me Vetëvendosjen. ” Sa i përket VV mund te këtë diskutime. Por edhe me këtë parti kemi dallime. Mirëpo, besojmë dhe shpresojmë se mund gjejmë një gjuhë përbashkët për formimin e Qeverisë”, ka thënë ai.

Këta do të jenë kandidatët e partive për kryetarë komunash Posted: 22 Jun 2017 01:05 PM PDT

Zgjedhjet lokale do mbahen 22 tetor, ndërsa subjektet politike pritet bëjnë analizat se cilët duhet jenë kandidatët e tyre për kryetarë komunave. Ndonëse deri tani partitë politike nuk kanë zyrtarizuar ende kandidatët me cilët do garojnë zgjedhjet lokale, lajmi.net iu sjell disa nga emrat e mundshëm.
Partia Demokratike e Kosovës
PDK-ja shumicën e komunave pritet dal me njëjtit kandidatë i kishte edhe zgjedhjet e kaluara. Kurse Prishtinë këtë herë pritet kandidojë me Lirak Çelajn dhe me Zenun Pajazitin Gjilan.
Prishtinë – Lirak Çelaj
Prizren – Kujtim Gashi
Pejë –Arton Muhaxheri apo Muhamet Haliti
Mitrovicë – Avni Kastrati
Gjilan – Zenun Pajaziti
Ferizaj – Agim Aliu
Drenas – Ramiz Lladrovci
Skenderaj – Fadil Nura ose Nuredin Lushtaku
Malishevë – Isni Kilaj
Rahovec – Idriz Vehapi
Klinë – Sokol Bashota
Suharekë – Ramë Vataj
Podujevë – Naim Fetahu
Kamenicë -Begzad Sinani
Kaçanik – Besim Ilazi

Lidhja Demokratike e Kosovës LDK pritet komunat ku ka qeverisur mandatin e fundit dal me njëjtit kandidat, ndërsa komunat tjerat do dal me kryetarët e degëve saj.
Pejë – Gazmend Muhaxheri
Ferizaj – Muharrem Sfarça
Fushë Kosovë – Burim Berisha
Podujevë – Agim Veliu
Istog – Haki Rugova
Viti – Sokol Haliti
Suhareka – Sali Asllanaj
Lipjan – Imri Ahmeti

Ndërkohë për kryetar Prishtinës, ambicie ka shprehur ish-kryetari i kësaj komune, Ismet Beqiri, por nuk përjashtohet mundësia kandidat i LDK-së për kryetar Prishtinës dal Lumir Abdixhiku. Lëvizja Vetëvendsoje Lëvizjen Vetëvendosje deri tani është e sigurtë vetëm kandidatura e Shpend Ahmetit për Prishtinën, ndërsa për komunat tjera, pritet vendoset muajt vijim. Prishtinë – Shpend Ahmeti
Vushtrri – Ali Januzi ose Aida Dërguti
Pejë – Avdi Shkreli ose Fatmire Mullhaxha- Kollçaku
Prizren – Artan Abrashi
Gjilan – Sami Kurteshi
Kamenicë – Arsim Thaçi
Istog – Florin Dreshaj
Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës Nënkryetari i AAK-së, Pal Lekaj kohë parë ka treguar për lajmi.net emrat e mundshëm do garojnë disa komuna, e sipas tij, AAK do rikthehet fuqishëm. Rahovecit – Smajl Latifaj
Obiliq – Xhafer Gashi
Pejë – Fatmir Gashin
Gjakovë – Adrian Gjini
Deçan – Daut Haradinaj
Prishtinë – Avni Arifi
Junik – Agron Kuçi.
Nisma për Kosovën
Zyrtarët e Nismës kohë parë kanë thënë se nëse garojnë vetme zgjedhjet lokale, kandidatë kësaj partie për kryetarë komunash do jetë kryetarët e degëve.

Jep dorëheqje Ekrem Mustafa nga pozita e kryetarit të KF “Ferizaj” Posted: 22 Jun 2017 11:10 AM PDT

Përmes një komunikate Ekrem Mustafa, ka bërë ditur se jep dorëheqje nga pozita e kryetarit KF “Ferizaj”. Mustafa ka thënë se dorëheqjen e ka ofruar për arsye personale. Ky është njoftimi i Ekrem Mustafës , tani ish kryetar i KF “Ferizaj” nderuar anëtar KF.”Ferizajt”
Unë, Ekrem Mustafa, për arsyje mia personale tërhiqem nga pozita e kryetarit KF.”Ferizaj”
dashur miq, shok,donator, tifoz “Ujqit” dhe bashkëpunëtor, ju falënderoj gjithë për kontributin dhe punën përmes cilës keni mbështetur këtë rrugëtim dhe kërkoj falje për gjitha metat e mia.
Ishte kënaqësi e veçantë punoja me ju !
Me respekt:
Ekrem Mustafa.
Reklama