Home » “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press

“Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press

h1 a:hover {background-color:#888;color:#fff ! important;} div#emailbody table#itemcontentlist tr td div ul { list-style-type:square; padding-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div blockquote { padding-left:6px; border-left: 6px solid #dadada; margin-left:1em; } div#emailbody table#itemcontentlist tr td div li { margin-bottom:1em; margin-left:1em; } table#itemcontentlist tr td a:link, table#itemcontentlist tr td a:visited, table#itemcontentlist tr td a:active, ul#summarylist li a { color:#000099; font-weight:bold; text-decoration:none; } img {border:none;}

“Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press

Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë Posted: 22 Jun 2017 06:25 AM PDT

Ferizaj.22.06.2017. Kryqi i Kuq,dega Ferizaj ka pajisur 15 shkolla qytetit Ferizajt me kuti Ndihmës Parë. Ky aksion u morë nga Kryqi i Kuq,dega Ferizaj kuadër projektit  “Rinia dhe shëndeti riprodhues” Fuad Behluli,sekretar i Kryqit Kuq Ferizaj tha se kuadër projekteve po realizojnë   duke filluar edhe nga kurset dhe trajnimet e dhënies ndihmës parë kanë vërejtur se asnjë shkollë Ferizajt nuk ka kutia ndihmës parë. ” kuadër këtij projekti  është gjetur shkollat e Ferizajt  kanë nevojë për kuti ndihmës parë e cila do tu gjendet personelit arsimor dhe nxënësve raste caktuara.Me këtë rast janë shpërndarë 15 kuti  ndihmës parë  nëpër shkollat e qytetit cilat janë mbushura me materiale nevojshme  dhe do shërbejnë për raste emergjente” ka thënë Fuad Behluli. 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press  
Rregullohen 5 fusha sportive në disa fshatra të Ferizajt. Fusha e parë fillon në fshatin Sazli Posted: 22 Jun 2017 05:49 AM PDT

. Ferizaj.22.06.2017. rinjtë e fshatit Sazli sot kishin ditë gëzuar nga se për ta ka filluar një projekt atraktiv do t’ua përmirësoje kushtet për t’u marrë me aktivitete sportive. Komuna e Ferizajt bashkëpunim me Ministrinë e Administrimit Pushtetit lokal kanë fituar një projekt parasheh ndërtimin e 5 fushave sportive cilat do jenë shërbim rinjëve dhe klubeve ndryshme.
Fusha tilla sportive do rregullohen dhe fshatrat Dremjak ,Pleshinë , Muhovc dhe Sojevë. Kryetari i komunës Ferizajt Muharrem Svarqa me këtë rast deklaroi se përmirsimi i kushteve për aktivitete sportive edhe nëpër fshatra është një tregues mirë i përkushtimit qeverisës për plotësuar nevojat e gjithë banorëve ferizajas aty ku jetojnë. “ këtë mënyrë ne po tregojmë përkushtimin tonë krijojmë kushte për organizimin e jetës rekreative dhe sportive për moshat e reja dhe përgjithsi për dashamirët e sportit konkretisht lojës futbollit. Ky vend fshatin Sazli ka qenë moti fushë sportive, por ka pas nevojë për një rregullim çfarë po e fillojmë sot, i cili do shërbejë për lojën e futbollit madh por edhe për stërvitjen e grupeve tjera sportive. gjitha këto fusha kanë një dimension 105 metra gjatësi me 68 metra gjerësi dhe do kenë edhe zhveshtoret e nevojshme. Ndërkaq shpresojmë ardhmen kjo fushë do grumbullojë talentet e rinjë cilët tashmë pas integrimit Kosovës arenën ndërkombëtare sa përket sportit do ta kenë edhe perspektivën e përfaqësimit mirë” ka thënë kryetari Svarqa. Kurse edhe banorët e fshatit Sazli kanë mirëpritur këtë investim fshatin e tyre. Xhemajl Reçica banor i fshatit tha se për rinjtë e këtushëm ka qenë e nevojshme një fushë e tillë e cila do t’i largojë ata nga aktivitetet devijante me cilat shpesh përballen moshat e reja. Vlera e projektit këtyre fushave sportive është një bashkëfinancim mes komunë Ferizajt dhe Ministrisë Administrimit pushtetit lokal kap shumën rreth 110 mijë euro. Ndërsa fushat sportive do jenë gatshme për lojë e stërvitje pas tre muajsh. 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press   19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press
Ther me thikë vëllai vëllanë në Ferizaj Posted: 22 Jun 2017 04:52 AM PDT

Një person është arrestuar nga Policia e Kosovës Ferizaj pasi ka rrahur dhe therur me thikë vëllanë e tij. Viktima ka pësuar lëndime trupore dhe është dërguar për trajtim mjekësor QKUK. vend ngjarjes është gjetur dhe konfiskuar një thikë, e cila dyshohet jetë përdorur rast. Me vendim prokurorit, i dyshuari pas intervistimit është dërguar mbajtje.
Arnisa Malsiu “Pizhama Party” fituese e festivalit A-mol në Ferizaj Posted: 21 Jun 2017 02:14 PM PDT

Ditë parë Ferizaj është mbajtur Festivali A-mol u, Festival ky i organizuar për herë parë një ambient hapur.
Atmosfera e këtij festivali ndryshoi pamjen e qytetit  Ferizajt.
Festivali kishte karakter garues,  fëmijë, muzikë-dashas vegjël,  ku u prezantuan dhe pika  ndryshme muzikore, pika baletit nga  “Shpresat” dhe “Vija Models”. Festival defiluan 24 konkurrentë dhe 3 mysafire . Për gjithë pjesëmarrësit  e Festivalit  u ndanë  çmime dhe  mirënjohje. Në  koloritin e shumë aktiviteteve kulturore tani qytetit Ferizajt i është shtuar edhe një Festival, i cili gjykuar sipas interesimit pjesëmarrësve synon bëhet një ngjarje e rëndësishme kulturore.
Çmimin e parë e fitoi: Arnisa Malsiu   “Pizhama Party”- nga Kaçaniku.
Çmimin e dytë:  Joni Abazi  “Nënë”  nga Gjilani.
Çmimin e tretë: Erzana Tahiri  Hej Dj” nga Ferizaj.
Ndërsa Çmimin e Publikut e fitoi :
Erta Qerimi   “Diamond” nga komuna e Vitisë. Festivali u mbështet nga Drejtoria e  Kulturës Ferizajt : Naim Ferati dhe  Sabri Haziri. 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press    
Posta fillon pagesën e faturave të rrymës pa provizion dhe pa faturë Posted: 21 Jun 2017 01:25 PM PDT

Ferizaj.21.06.2017. Posta e Kosovës përmes një njoftimi ka bërë ditur se tani e tutje pagesat e faturave rrymës elektrike mund paguhen përmes Postës Kosovës, pa provizion dhe faturë.
Këtë për FerizajPress e ka konfirmuar Luan Jahiri, Menaxher Regjional i Postës Ferizaj. Jahiri ka thënë se tani posta është e lidhur “online” me sistemin e KES/CO dhe është një lehtësim për qytetarët. Paguaj rrymën Postë -PA PROVIZION dhe PA FATURË Ju njoftojmë se tashmë pagesat e KES/CO realizohen online si sportelet e KES/CO gjitha Postat e Ferizajt, regjionit tonë por edhe gjithë Kosovës.
Pagesën e faturës mund ta kryeni edhe pa patur faturën me vete, pra vetëm me shifrën e konsumatorit e cila regjionin e Ferizajt fillon me DFE – numrat, dhe pagesa Juaj shkarkohet automatikisht nga sistemi i KES/CO.
Posta punon nga ora 08:00 deri 21:00 si dhe gjatë vikendeve e festave orarin e kujdestarisë, ka thënë Jahiri.
Vullnetarët e klubit Rin’ON më fushat sensibilizuese kundër “Balenës Blu” Posted: 21 Jun 2017 10:56 AM PDT

Ferizaj.21.06.2107. Sot ishte dita e dyte e aktivitetit te organizuar nga vullnetaret e klubit per vetëdijesimin e nxënësve shkollave fillore qytetin e Ferizajt rreth fenomenit negativ tani është shfaqur rrjetet sociale,”Balena Blu”. Vullnetarët e grupit Rin’ON, ndarë grupe ligjëruan para nxënësve dhe shpërndanë fletushka ku prindërit por edhe vetë nxënësit mund lexojnë këshillat dhe për simptomat qe paraqiten tek fëmijët qe fillojnë këtë loje te rrezikshme. Aktiviteti do te vazhdoje edhe nesër me shpërndarje fletushkave shesh dhe pasnesër tek shkolla “Tefik Çanga” me ftesë psikologes shkollës mbledhjet me prindër. Iniciatorë këtij aktiviteti ishin Besiana Musa dhe Lorik Ramadani cilët u përkrahën nga sociologia Mimoza Hoxha, zyrtari rinor Agon E. Zhinipotoku dhe gjithët vullnetarët. 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press  
Këto pjesë të distriktit të Ferizajt nesër dhe pasnesër do të kenë ndërprerje të energjisë elektrike Posted: 21 Jun 2017 10:30 AM PDT

Ferizaj.21.06.2017. Përmes një njoftimi për media KEDS-i ka bërë ditur  se nesër dhe pasnesër do ketë ndërprerje energjisë elektrike rajonin e Ferizajt.   22.06.2017 NS TS 110/35/10kV Bibaj do ndërprehet: LP 10 kV Vëllezërit Gërvalla (Kodi 40000004 prej orës 10:00 deri orën 11:30 Gjatë kohës sa do zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do mbesin: ”Vëllezërit Gërvalla”, Magjistralja Prishtinë-Shkup (pjesa prej urës deri te HIB Petroli), ”28 Nëntori”, ”Astrit Bytyqi”, ”Haki Braha”, ”Emin Duraku” (një pjesë), rruga e Talinocit dhe Lagjja e Re. Arsyeja e ndërprerjes: Testimi i mbrojtjes rele, kyçje-shkyçje, revizion i kthinës etj.   22.06.2017 NS TS 110/35/10kV Bibaj do ndërprehet: LP 10 kV Bechtel&Enka (Kodi 40044101 prej orës 12:00 deri orën 13:30   Gjatë kohës sa do zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do mbetet Bechtel & Enka. Arsyeja e ndërprerjes: Testimi i mbrojtjes rele, kyçje-shkyçje, revizion i kthinës etj.   22.06.2017 NS TS 110/35/10kV Bibaj do ndërprehet: LP 10 kV Drejtimi i Komogllavës (Kodi 40000009 prej orës 13:30 deri orën 15:00 Gjatë kohës sa do zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do mbetet fshati Komogllavë. Arsyeja e ndërprerjes: Testimi i mbrojtjes rele, kyçje-shkyçje, revizion i kthinës etj. 22.06.2017 NS TS 110/35/10kV Lipjani do ndërprehet:
• LP 35 kV Lipjan   – Shtime (Kodi 410460 )   prej orës 9:30 deri orën 12:30 Gjatë kohës sa do zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do mbesin: Davidovci, Rashinca Muzeqina, Vojnovci, Gjergjaj, një pjesë e Shtimes,Qesta Reqakut, Reqaku, Belinci, Caraleva, Topilla, Llanishta,  Devetaku, Grejqevci, Zborci, Pjetkreshtica, Duga dhe Karaçica.
Arsyeja e ndërprerjes: Pastrim traseje.   23.06.2017 NS 35/10 kV Shtime do ndërprehet: Dalja 10kV Petrova (Kodi: 41046002) prej orës 12:00 deri orën 17:00 Gjatë kohës sa do zgjasin punimet, pa furnizim me energji elektrike do mbesin: rr. ”Ahmet Shtimja” dhe fshatrat: Petrovë, Reçak (një pjesë) dhe  Mollopolc. Arsyeja e ndërprerjes: Ngritja dhe montimi i shtyllave TL “Petrovë ”  për projektin KEDS 2017  LOT8.   23.06.2017 NS 110/35/10 kV Lipjan do ndërprehet: Dalja 10kV Bablaku (Kodi: 41000001) prej orës 09:00 deri orën 13:00 Gjatë kohës sa do zgjasin punimet, pa furnizim me energji elektrike do mbesin fshatrat: Kojskë, Rubovc, Tërrn, Bablak, Surqinë, Mirash, Cërnillë dhe konsumatorët komercialë kësaj daljeje 10kV. Arsyeja e ndërprerjes: Montimi i ndarësit linjës 10kV fshatin Tërrn.   23.06.2017 NS 35/10 kV Magure do ndërprehet: Dalja 10kV Drenica (Kodi: 41048001)  prej orës 09:30 deri orën 15:30 Gjatë kohës sa do zgjasin punimet, pa furnizim me energji elektrike do mbesin: Pjesë e Rrezez  ( Leletiqit), Mirenë, Fushticë e Epërme, Fushticë e Ulët, Resinoc Baincë, Shalë dhe  Krojmir. Arsyeja e ndërprerjes: Pastrimi i trasesë dhe ndërrim  i shtyllave.

​Lista e plotë e deputetëve të VV-së që po qarkullon në portale Posted: 21 Jun 2017 06:58 AM PDT

Lëvizja Vetëvendosje, e cila doli e dyta me vota zgjedhjet e parakohshme parlamentare 11 qershorit, me rreth 27 % votave, kalkulohet t’i ketë rezervuara 31 ulëse për deputetë Kuvend.
media, mërkurën ka qarkulluar një listë e kandidatëve për deputetë VV-së, cilët kanë arritur sigurojnë votat e mjaftueshme për t’u ulur Kuvend. Sipas listës siguruar nga ‘Indeksonline’, bie sy se shumica e deputetëve legjislaturës se kaluar partisë Visar Ymerit, do jenë sërish deputetë. Emër i ri llogaritet jenë pjesë e grupit parlamentar kësaj partie është kryetari aktual i Prishtinës, Shpend Ahmeti, i cili duhet zgjedhë se cilin funksion dëshiron ta mbajë. Ndërsa, emrat tjerë rinj janë Dardan Molliqaj, Dukagjin Gorani, Adem Mikullovci, Sami Kurteshi dhe Ali Lajçi etj. Pjesë e Kuvendit do jetë edhe Frashër Krasniqi, i akuzuar për sulmin terrorist 4 gushtit 2016 ndaj objektit Kuvendit Kosovës. Kjo është lista e plotë: 1. Albin Kurti
2. Shpend Ahmeti
3. Aida Dërguti
4. Dardan Molliqaj
5. Dardan Sejdiu
6. Albulena Haxhiu
7. Visar Ymeri
8. Glauk Konjufca
9. Donika Kadaj
10. Fisnik Ismaili
11. Rexhep Selimi
12. Besa Baftiu
13. Liburn Aliu
14. Dukagjin Gorani
15. Fatmire Kollcaku
16. Adem Mikullovci
17. Sami Kurteshi
18. Arbërie Nagavci
19. Driton Caushi
20. Faton Topalli
21. Saranda Bugujevci
22. Ismajl Kurteshi
23. Salih Saliu
24. Shqipe Pantina
25. Ali Lajçi
26. Mytaher Haskuka
27. Fitrore Pacolli
28. Valon Ramadani
29. Arber Rexhaj
30. Qëndron Kastrati
31. Frasher Krasniqi
Gracka ! Posted: 21 Jun 2017 06:45 AM PDT

politikë jo çdo herë dalin matematikat mirë , një mocion me pretendime për ta marrë pushtetin gjithkah e gjithqysh dështoi , dhe dështoi keqas .
politikë bash kur mendon je i pamposhtur atëherë një far forme duhet përgatitesh për rënie edhe jo rënie lehtë por sikur biesh nga një lisë gogja me një lartësi . Por këto zgjedhje kanë dhënë një sinjal qartë se nuk mund llogaritësh se populli nuk po dinë ,nuk po merr vesh se çka po ndodhë , popullit banja rrafsh se bahet mirë ,vende punës sa doni 200.000 vende te punës pagat 1000 euro punëtorëve etj etj.
Ne politik duhet te këtë moral ,marrëveshjet duhet respektuar , por edhe premtimet duhet mbajtur ndaj elektoratit pasi elektorati nuk harron por nëse nuk i mban premtimet atëherë votuesi ndëshkon .
Pas këtyre zgjedhjeve mendoj se partitë politike kanë nxjerr mësime mëdha nëse donë me mësua diçka .
Përgjigja e qytetarëve ndaj partive politike ka qenë : duam figura reja politike por me një bagazh mirë moral politik profesional , nuk duam e njëjta figurë politike na kërkoj votën 20-25 vjet me radhë edhe nuk jep rezultate , partitë politike reformohen rrënjësisht nga vota e lirë e anëtarësisë.
Ferizaj ka një qëndrueshmëri votave për LDK-në, një rënie e konsideruar për PDK-në , po ashtu një rënie e konsideruar për AAK-në dhe AKR-në si parti e vogël, rritja e madhe është për VV-në por kjo rritje nuk llogaritet nivelin lokal pasi VV ka lëvizje votave nivelin qendrorë dhe atë lokal . Autori : Burim Ugzmajli
Magjistër i Politikave BE-
Diskutohet për vlerësimin strategjik mjedisor si pjesë e planit zhvillimor komunal Posted: 21 Jun 2017 06:30 AM PDT

Ferizaj.21.06.2017. Para qytetarëve Ferizajt sot është vënë diskutim publik një dokument i rëndësishëm i emërtuar si vlerësimi strategjik mjedisor i cili është pjesë e planit zhvillimor komunal. Komuna e Ferizajt bashkë me kompaninë hartuese këtij plani kanë prezantuar dhëna aspektit mjedisor, komunën e Ferizajt dhe janë dhënë rekomandime se si duhet jenë vlerat normale ambientale.

Eksperti mjedisor nga kompania INSI Sylejman Berisha fillimisht përmendi disa komponentë ku aspekti mjedisor nuk qëndron mirë ndërsa shpjegoi se sfidë mbetet buxheti për përmirësimin e gjendjes. “Këto janë dokumente shumë mira, por është sfidë për pushtetet e komunave vlera buxhetore. Mjedisi shumë vende Kosovës është ne gjendje keqe , sot përmendëm gjendjen e lumenjëve dhe mungesën e fabrikave për trajtimin e ujërave, prandaj për mos me ardh deri tek gjendjet alarmante me dokumente tilla po u propozojmë institucioneve masat paraprake duhet ndërmerren. Vendim marrësit duhet tregojmë shumë përkushtim kjo gjendje është sot mos jetë kështu edhe nesër” shpjegoi eksperti Berisha. Ndërkaq drejtori komunal për Urbanizëm Faik Grainca tha se rekomandimet janë mirëseardhura për t’u plotësuar sa shumë dokumenti fjalë. Ai tha se edhe tutje nuk është final ky draft, ndërsa do dërgohet Ministrinë e Ambientit për marrë vlerësimin përfundimtar. “Vlerësimi strategjik mjedisor nënkupton ndikimin e planit zhvillimor mjedis d. M. th kemi paraparë hapjen e Lumit Nerodime dhe ndikimin e tij fushat e tjera. Ndërsa hartuesit na kanë dhënën shpjegimet se si do duhet kujdesemi ky lum jetë dhe i pastër. Pastaj për zonat ekonomike dhe ndikimin e tyre ambient si dhe qarkullimin e automjeteve shumta rrugë , me këtë rast ne i propozojmë masat duhet ndërmerren p, sh njëra nga to është ta ndalohet qarkullimi i tyre pa katalizatorin e nevojshëm , si dhe masat për mos prerjen e pyjeve” tha drejtori Grainca. Gjatë këtij debati edhe qytetarët shfaqën interesime ndryshme për aspektet planit zhvillimor komunal Ferizajt. Ky dokument do dërgohet Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor për t’u vlerësuar a është plotësuar me gjithë komponentët dhe standardet e nevojshme. pas rast vlerësimeve pozitive vlerësimi strategjik mjedisor bashkë me planin zhvillimor komunal do hidhet Kuvendin e Komunës për miratim. 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press 19477989_10211137116282099_1841993673_n “Pesëmbëdhjetë shkolla të Ferizajt pajisen me kuti të ndihmës së parë” plus 9 more Ferizaj Press

Reklama