Home » Archives for Shkurt 2015

Muaj: Shkurt 2015

Te gjithe nje zemer kane por

Te gjithe nje zemer kane por , jo te gjithe e kane njesoj , dikush e ka te ftohte si akulli , dhe dikush te ngrohte si dielli.!
| Ramiz Karaeski |
Reklama

Kundërthënie të tmerrshme

Shok i dashur, ti mund ta kesh emrin edhe Musa, por nuk mund të më
bindësh se nuk je pasues i Faraonit. Edhe ti që flet sikurse unë shqip,
mund ta kesh emrin Ibrahim, por assesi të më bindësh se nuk je duke e
ndjekur Nemrudin. Po ti i dashur Adem, përse me kaq kryeneçësi mëton të
shkosh hapave të Iblisit. Ani sa më neveritë Ejubi, kur dëgjoj se si
kukatë si qyqe vetëm se i paskësh rënë gripi. Sa shumë që më vjen keq
për Muhamedin, kur shoh seç është duke e pasur Ebu Xhehlin!

Me
gjasë, prindërit a gjyshërit e tyre i kanë fajet. Kishin menduar se
burra do të bëheshin si këta të ndershmit, mirëpo ata lëre se nuk u bën
fare burra, por ndoqën edhe hapat e armiqve, të cilët ishin në armiqësi
të thellë me këta të Dërguar të Zotit!

Burimi:Iljasa Salihu
 

Në një shtet ku shumëkush për gjithçka përgjohet

Në një shtet ku shumëkush për gjithçka përgjohet, atëherë në atë shtet
nuk kemi asgjë përpos frikës dhe përpjekjes për nënshtrim. Ky shtet
është një fabrikë për prodhimin e arkivoleve, ku një ditë më të mirin do
ta rregullojë për vetveten!

Burimi:Iljasa Salihu