Home » Tre gjërat…!

Tre gjërat…!

Tre gjërat duhet frenuar janë: gjuha, nefsi dhe nervat.

Tre gjërat duhet mbrojtur janë: feja, nderi dhe vatani.

Tre gjërat duhet t`i shmangemi janë : lajkatimi, thashethemet dhe shpenzimi i tepërt.

Tre gjërat duhet larguar janë: hasedin, keqen dhe talljen e tepërt.

Tre gjërat duhet poseduar janë: dashuria, heshtja dhe falja.

Tre gjërat duhen patjetër janë: vdekja, ajri dhe uji.

Tre gjërat duhet urryer janë: gënjeshtra, ahmakllëku dhe mendjemadhësia.

Tre gjërat duhet dashur janë: takva, sinqeriteti dhe trimëria.

Tre gjërat ndriçojnë janë: besnikëria, vërtetësia dhe përpjekja.

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi

Reklama