Home » Si t’i largojmë brengat?!

Si t’i largojmë brengat?!

Një ditë i Dërguari i Allahut saws hyri xhami. Ai pa një ensar me emrin Ebu Umame dhe i tha:
“Ebu Umame, përse shoh xhami jashtë kohës namazit?”

“Brengat dhe borxhet kanë kapluar, o i Dërguari i Allahut” – tha ai.

Pejgamberi saws i tha: “A do t’i mësoj disa fjalë, cilat kur t`i thuash, Allahu do mënjanojë brengën dhe do ta paguash borxhin tënd?”. “Po, o i Dërguari i Allahut” – tha ai. Pejgamberi saws i tha:

mëngjes dhe mbrëmje thuaj: “O Zot, mbroj nga brenga dhe pikëllimi, mbroj nga pafuqia dhe përtacia, mbroj nga qyqaria dhe koprracia dhe mbroj nga vështirësitë, borxhi dhe anashkalimi i njerëzve“.

Ebu Umame vonë tregon: “Veprova kështu dhe Allahu ma largoi brengën e ndihmoi ta kthej borxhin tim”.

Reklama