Home » Çka është romani

Çka është romani

                Çka është romani

Romani është një vepër e madhe tregimtare pasqyron një proces ndërlikuar jetës, një sasi madhe fenomenesh jetës zhvillim e sipër.

 Në roman përshkruhen dhe jepen karakteristika shumë personazheve, zhvillimi dhe përfundimi i tyre pas
zgjidhjes konfliktit.

Romaniështë vepër e gjatë letrare e gjinisë epike, e shkruar prozë pasqyron një rreth gjerë ngjarjesh e dukurish nga jeta shoqërore.

Llojet kryesore të romanit janë: aventurier, historik, shoqëror, psikologjik, humoristik, satirik, fantastik etj.

Ndër romanet e para letërsinë tonë janë: “Shkodra e rrethuar” nga N. Nikaj(1913), “Lulja e kujtimit” nga F. Postoli, “Çlirimtarët” nga Dh. Shuteriqi, “Ata nuk ishin vetëm” nga S. Spasse, “Këneta” nga F. Gjata etj.

qka eshte romani,ceshte romani, cka eshte romani, cfare eshte romani, qka quajm romani, kuptimi romani, definicioni i romanit, qka domethene roman, çfare eshte romani,Çka është romani 

Reklama