Home » Vjersha

Etiketë: Vjersha

HËNA – Begzat Rrahmani

HËNA – Begzat Rrahmani

Ditën i lutet diellit për punën duhet bëjë natën.

Dielli se dëgjon fare ajo afrohet me kujdes e puth dy faqet atëherë dielli largohet Hënës i shkëlqen fytyra.

Reklama

VRASJE BILBILASH – Begzat Rrahmani

VRASJE BILBILASH – Begzat Rrahmani

Shuplaka e plasaritur plotë alfabete kohe pë kaluarën time faktet e drejtësië mbështjellë me lëkurë

GJARPËRI vriten bilbilat pse këndojnë iso për trungun e lisit plak.

SHQIPËRISË SË PËRJETSHME – Poezi nga RRUSTEM GECI

Këto vargje s´di  a  do gjejnë udhë
shpirtin e trazuar    popullit  tim
Kosova  ende   ka  plagë  nëpër  trup
e turpshëm po i shtohen plagë reja

 shesh  qytetarë    Kosovës,  
shesh! Kosova s´e ha turpin me bukë
këto vargje mund    mos  kuptohen
por shkronjat e  saj  janë    flamurit

Kosovë  e  lashtësisë 13 mijë vjeçare
asgjë e urtë s´është tek unë, preje
zemërimi  ka nis del rrugë, s´ka
fisnike s´e dora  e  bërë  e  grusht

Plagët e marra Vjenë dhe Bruksel
dëmtojnë gurin  e  Shqipërisë etnike
dëmtojnë Shqipërinë e palindurve
e dëmtojnë  Shqipërinë e përjetshme

 shesh  qytetarë    Kosovës,
shesh! Aty  ku  vetëdija  bën betejën
Kosovë,  anuloj  firmat   e  tradhtisë
për nder atdheut, dhe    flamurit!..

Poezi për kukullën – Kukulla ime

<u>Kukulla Ime
Unë e kam një kukull,
Kukull Bukuroshe
Emrin unë ja vura,
Kukull sykaltroshe.


I ka sytë e kaltër,
Flokët kaçurrele
Unë shpesh e thërras,
Kukulla ime lele


Për çdo ditë e laj,
dhe e gjumë
kur e djep
i kendoj ninulla,
Mami mi ka qepur
një fustan me pulla.


Kukulla ime lele
Kukull kaçurrele

Rreshta per dimrin – Poezi per dimrin

Thuaji vetvetes
kur i ftohti vjen dhe akullima bie prej qielli
do doje ishe atje
duke ecur, dëgjuar
njëjtën melodi, s’ka rëndësi se ku,
gjesh vetveten
brenda izolimit errësirës
ose poshtë thyerjes bardhë
hënëzave përqëndruara
luginën me dëborë.
Këtë natë ndërsa bën ftohtë
Thuaji vetvetes
Gjithçka di është asgjë.
Por melodia e kërcimit tënd luan
ndërsa je duke ikur.
Dhe ti do kesh mundësi
për një herë vetme gënjehesh përposhtë
flakës vogël yjeve dimërorë.
Edhe po qe se ndodh dhe nuk ke mundësi
shko tutje ose kthehu mbrapsht,
dhe do e gjesh vetveten përsëri
kur kesh vajtur gjer fund.
Thuaji vetvetes
këtë rënie finale ftohti mbi degëd e tua
Thuaji vetvetes
e dashuron faktin se cili je.