Home » Thenie Islame

Etiketë: Thenie Islame

Nese largohesh nga Namazi

Nese largohesh nga Namazi

Atehere, dije se ke larguar qetësinë dhe bereqetin nga jeta jote.

Nga arabishtja: Suad Shabani

Burimi:
Valdet Kamberi

 

Reklama

Nuk kam parë qe dikush te ketë miresi me te medha se sa femra

Nuk kam parë qe dikush te ketë miresi me te medha se sa femra.

Femra e fut ne xhenet babanë e saj sa eshte femije,e ploteson gjysmen e
fese se burrit te saj sa eshte ne rini, ndersa nen kembet e saj qendron
xheneti sa eshte nene ne pleqeri.

Halid el Bekër.

Burimi:
Valdet Kamberi

Kur ta shohësh ndonjë njeri që merret me të metat e të tjerëve

Ka
thënë Hasan el-Basriu: “Kur ta shohësh ndonjë njeri merret me
metat e tjerëve dhe i metat e veta, dije se është mashtruar me
atë gjë.”

Nga el-Bidajetu ve en-Nihajetu.

Gjithashtu ka
thënë: “Për Zotin, gibeti e shkatërron fenë e robit shpejt sesa
el-akiletu (sëmundje e cila shkatërron trupin).”

Burimi: Valdet Kamberi

Nga gjerat interesante te lidhjes mes rrugedaljes dhe ngushtimit

Nga gjerat interesante te lidhjes mes rrugedaljes dhe ngushtimit, eshte
se: sa me shume qe i ngushtohet rruga robit, aq me shume deshprohet nga
ndihma e njerezve, dhe i lidhet zemra vetem me Krijuesin e njerezve, e
Ai i mjafton atij qe Mbeshtetet tek Ai” Ibn Rexhebi

Burimi: Llokman Hoxha