Home » Terminologji

Etiketë: Terminologji

Çka është orgazma?


Më shumë sesa për një orgazëm bëjmë mirë të flasim për orgazmat. Sepse ekziston shumë sesa një, si për mënyrën se si shpërthejnë si për mënyrën se si një person e përjeton.

Orgazmat janë si një mister disi i patreguar. Askund tjetër shumë se shtëpi, nuk është i ndjeshëm ky fakt, kur ju filloni ta përjetoni e kërkoni deri fillojmë shikojmë deri përkufizimin e saj dhe kuptoni se ka gati 30 mënyra ndryshme për përshkruar vetitë e saj fizike dhe emocionale. Ju ndoshta i dini tashmë rezultatet e orgazmës kontraktimet e muskujve, zemrës, rritet norma, niveli i tensionit gjakut, janë lidhura me kënaqësinë intensive dhe mund jetë me përvojë nga dy gjinitë si te meshkujt dhe femrat. Por cilat janë disa gjëra ju nuk mund dini rreth orgazmës.

1. Ju jeni gjithmonë i ri

Masturbim është vënë dukje me imazhe me ultratinguj tek gratë shtatzëna, sidomos tek bebet meshkuj, ku duart e tyre duket jetë përfunduar rreth apendisit tyre dhe duke lëvizur përkatësisht para dhe prapa. Nuk është e pazakontë për gjetur se fëmijët e vegjël angazhohen forma ndryshme vetë-stimulimit, duke rezultuar një lloj orgazme. Kjo është sigurisht shumë kohë para se organet e tyre seksuale jenë afta funksionet e tyre adulte (lëshimi i vezëve apo spermës). Duke marrë parasysh rrethin e madh jetës, gjithashtu besohet se një orgazëm mund arrihet si vdekje ashtu dhe jetë, me nxitjen e një pike caktuar shtyllën kurrizore. Kjo teori ka nevojë ende për t’u vënë provë gjithsesi.

2. Përzgjedhja natyrore

Orgazma është një funksion evolutiv i natyrës. Në 1967, një burrë i quajtur Desmond Morris ka shkruar një libër të diskutueshëm të quajtur, “Majmuni lakuriq”. Libri hedh vështrimin nga orgazma femërore, duke sugjeruar se qëllimi i tij ishte jo vetëm inkurajojë interes aktivitetin seksual, por dhe për nxitur promovimin e saj mbetet pozicion horizontal (duke parandaluar rrjedhjen e spermës jashtë). Ai gjithashtu sugjeroi se vështirësi e grave realizimin orgazmës me burrat, ishte fakt një formë e përzgjedhjes natyrore. Vetëm burrat durueshëm, dashur dhe imagjinativë (konsiderohen tiparet e preferuara) do ketë shansin mirë kalojnë një orgazëm, dhe kështu ngjizim me sukses një fëmijë.

3. Faleminderit zotëri. Mund kem një tjetër?

Shumë gra janë të aftë për orgazma të shumta. Orgazmat më të shpeshta te femrat të regjistruara nga mjekët, William Hartman dhe Marilyn Fithian, janë 134 brenda një ore të vetme. Kjo është pak më shumë se dy orgazma për minutë. Interesante, ai ka vënë re gjithashtu se disa gra janë të afta për orgazma shumëfishta edhe gjatë aktiviteteve tilla dukje zakonshme si duke fërkuar vetullat e tyre, fërkuar gjunjët, duke menduar ( lidhje me një orgazëm), ose duke larë dhëmbët e tyre.

4. Me lartë, jini krenarë

Jo gjitha gratë mund prodhojnë rezultate njëjta orgazme te burrat e tyre. fakt, ajo është shumë pjesë e “njëzëshme” e grave arrijnë rezultatet e dëshiruara një bazë qëndrueshme. Studimet tregojnë se meshkujt kalojnë orgazmën 59 për qind kohës, ndërsa partneri i tyre është ekstazë, dhe vetëm 2 për qind kohës, ndërsa ajo është duke u shtirur, duke numëruar vizat tavan.

5. Orgazëm duke menduar

Orgazmat nuk janë domosdoshme për jetuar. Nëse nervat janë te kordat kurrizore janë oksigjenuar dhe stimuluar, atëherë nuk ka asnjë arsye pse një person i vdekur nuk mund arrijë orgazëm. Një person mund kalojë orgazmën edhe duke menduar.

6. Shpejtësia e ejakulimit

Shpejtësia mesatare e ejakulimit gjatë një orgazme te meshkujt është 28 mph, sipas Institutit Kinsey. Kjo është mes shpejtësive larta vrapuesve mëdhenj botë. Kjo është e kundërta e ritmit ngadaltë dhe qëndrueshme spermës, e cila është vetëm gjendje udhëtojnë 1 ˝ inç çdo 15-minuta notimit intensiv. Fuqia e orgazmës është menduar për t’i dhënë atyre një fillim ri, duke e konsideruar ata kanë një mirë 3 ose 4 njësi gjatësie inç për lëvizur përpara se ata arrijnë destinacionin e tyre përfundimtar.

7. Orgazma bën përjetosh “çmendurinë”

Një prej goditjeve mëdha shekullit 20, ishte se seks simboli, Marilyn Monroe, pohoi se ajo kurrë nuk kishte arritur orgazëm nga ndonjë prej dashnorëve saj famshëm (John F. Kennedy, Frank Sinatra, Joe DiMaggio, etj). Kjo nuk kishte ndodhur deri pak para vdekjes saj (moshën 36-vjeçare), ku ajo i kishte thënë psikiatrit saj, Dr. Ralf Greenson, “Ju bekoj doktor, gjitha vitet e jetës sime nuk e kisha pasur një tillë. Çfarë vitesh ikura kot. Si mund t’ua përshkruaj juve, një mashkulli, si e bën ai ndihet një grua? Mendoni kalimin e dritës nëpër një kontroll reostati. Njësoj si ju ritentoni ka ktheni atë, llamba fillon ndriçojë sërish, pastaj e ndritshme, dhe fund një blic verbues është ndezur plotësisht. Kjo është kaq e mirë…” Ah po, njerëzit e dinë Marilyn!

8. Mestruacionet “mik” për orgazmën

Sepse shumicën e meshkujve, çdo kohë është një kohë e mirë për një orgazëm, por për gratë, ka raste caktuara janë mira se tjerët. Ajo ka gjetur kohën përshtatshme për kënaqësinë e saj mençur, edhe gjatë periudhës menstruacioneve. Kjo është për fat keq, kur shumë gra (dhe disa burra) e quajnë pakëndshme kenë marrëdhënie seksuale këtë kohë. Arsyet e orgazmës janë mira gjatë kësaj kohe, pasi ndikon rritja e qarkullimit gjakut rreth zonës hijeve.

9. Jo vetëm për femrat

Ndërsa kjo është një njohuri e zakonshme, gratë kanë vende ndryshme pikës G, shumë persona nuk janë vetëdijshëm se shumë meshkuj kanë shumë pika G gjithashtu. Tre pika G për qenë saktë. Është frenulum (direkt nën pjesën e apendisit tek meshkujt), perineum (pjesa e lëkurës mes testikujve dhe anusit), dhe gjëndra e prostatës.

10. Ejakulimi

Kur mashkulli kalon orgazmën, ai kalon ejakulimin, kjo arrin deri 10 centimetra kub (ç) për marrëdhënie. Kjo ka qenë llogaritur se mesatarja e meshkujve kalojnë një orgazëm fluide gjatë jetës tyre aq për mbushur një kuti kartoni qumështi për vetëm katërmbëdhjetë ejakulime.

qka eshte orgazma, cka eshte orgazma, ceshte orgazma, cfare eshte orgazma, orgazma shqip, orgazma kuptimi, orgazma definicioni,

Reklama

Çka është ankthi?

 Çka është ankthi?

1. Ëndërr e rëndë, gjatë cilës na duket sikur na zihet fryma dhe tronditem ose trembemi. Ankth i rëndë. Gjumë me ankthe. Zgjohem nga një ankth.

2. fig. Ndjenjë e rëndë ndrydhëse, shtypëse; shqetësim i madh për fatin e dikujt ose për fundin e diçkaje. Ankthi i pritjes. Me ankth zemër. Jam ankth. Pres (shoh, ndjek) me ankth. E zuri një ankth. U çlirua
(shpëtoi) nga ankthi.

qka eshte ankthi,ceshte ankthi,cfare eshte ankthi, ankthi shqip

Çka është Kuvendi?

1. Bisedë e shtruar bëhet për dikë a për diçka; bisedim; fjalë. Kuvend
i gjatë.
Hyri (ra) kuvend. Zë (hap, mbyll) kuvendin. Bëj kuvend kuvendoj,
bisedoj.
Lidh kuvendin me dikë lidh fjalën. As fjalë as kuvend. E kemi bërë me
kuvend.

2. vjet. Mbledhje ku merrnin pjesë burrat për shqyrtuar e për
zgjidhur çështje rëndësishme krahinës, fshatit a fisit tyre;
përmb. gjithë ata merrnin pjesë këtë mbledhje. Kuvendi i
burrave. U mblodh kuvendi.
E shtruan kuvend. E vendosi kuvendi.

3. Mbledhje e gjerë e popullit, ku rrihen e shkëmbehen lirisht mendimet
për probleme rëndësishme politike e shoqërore; përmb. gjithë ata
marrin pjesë një mbledhje tillë. Kuvend historik. Kuvendi i
malësisë. Kuvendi i grave.
U mblodhën kuvend. Foli kuvend.

 4. Mbledhje e gjerë për një problem rëndësishëm një fushe
caktuar veprimtarisë shoqërore, shkencore etj. Kuvend shkencor.
Kuvend pune.
Kuvendi i studimeve Ilire.

5. fet. Vendi a ndërtesa ku banojnë murgjit e një urdhri fetar katolik (
vendet ku vepron kisha katolike). Kuvendi i françeskanëve.
* Kuvendi Popullor organi i lartë i pushtetit shtetëror, mbajtës i
sovranitetit popullit dhe shtetit dhe i vetmi organ ligjvënës; mbledhja
e përfaqësuesve popullit zgjedhur këtë organ; ndërtesa ku
mblidhet e zhvillon veprimtarinë e vet ky organ. S’ha kuvend dikush nuk
flitet dot me , nuk i dëgjon fjalët e tjerëve, nuk merr vesh, nuk bindet.
Kuvend lajthish keq. shih te LAJTHI, ~A.
S’rri kuvend dikush nuk e mban fjalën. Shtrohem kuvend me dikë
shih te SHTROHEM. Kështu e patëm kuvendin kështu i patëm fjalët.
Sipas vendit bëhet kuvendi fj. u. duhet vepruar përshtatje me
rrethanat a me vendin ku ndodhesh.

 qka eshte kuvendi,cfare eshte kuvendi,cka quajme kuvend, qka jane kuvendet, kuvendi shqip, kuvend ne shqip, fjala kuvend shqip, terminologji kuvend

Çka është Kujdesi?

1.Kujdesisja është vëmendja tregojmë për dikë a për diçka dhe përpjekjet bëjmë
për ta ruajtur, për ta mbajtur mirë, për ta rritur, për ta zhvilluar tej etj.;
vëmendje. Kujdes atëror. Kujdes i tepruar. Kujdesi për fëmijët. Kujdesi
për sëmurin.
Kujdesi për kulturën (për artin).

2. Kujdesi është përqendrimi i vëmendjes një punë, një detyrë etj., për ta kryer
atë sa mirë. Punon me kujdes. Ka kujdes punë. E ka bërë me
kujdes. Rrit (shtoj) kujdesin punë.

 3.Kujdesi është detyrë a punë e vëmendshme ngarkohet kryej për diçka a
për dikë.
Ia ka lënë vajzës tërë kujdesin e shtëpisë.

4. kryes. sh. bised. Halle, telashe, kokëçarje;, shqetësim, merak. E
mbytën kujdeset.
Me një mijë kujdese. Shpëtoi nga kujdeset. Rri me kujdes. futi
kujdes. Mos ki kujdes! Mban kujdeset e dikujt tjetër.

5. Mbikëqyrje e dikujt për ta ndihmuar sa herë ketë nevojë. E ka
mjeku nën kujdes.
* E kam kujdes, diçka e ndjek si shkon; e mbikëqyr gjersa përfundojë
(një punë, një detyrë); e kam gjithnjë parasysh.

qka eshte kudesi,cka eshte kujdesi,cfare eshte kujdesi, kujdesja shqip, definicioni, perkufizimi i kujdesit

Çka është Aliazhi?

Aliazhi është përzierje del nga shkrirja bashku e dy ose e disa metaleve; lidhje.

Shembuj: Aliazh i fortë (special). Aliazhet e hekurit (e bakrit).

qka eshte aliazhi, cka eshte aliazhi,ceshte aliazhi, cfare eshte aliazhi, aliazhi shqip, qka quajme aliazh, cfare quajme aliazhi, aliazhi definicioni, aliazhi perkufizimi, domethenja e fjales aliazh, kuptimi i fjales aliazh

Çka është Recitimi?

Çka është Recitimi?

Recitimi është thënia mee mënyrë shprehëse përpara tjerëve një vjershë a një
copë proze mësuar përmendësh. Recitoj një vjershë (një poezi).
Recitoj me lartë. Reciton bukur. E recitojë.

qka eshte recitimi ,Cka eshte recitimi ,ceshte recitimi,cfare eshte recitimi ,qeshte recitimi,definicioni recitimi, perkufizimi recitimi,shpjegimi recitimi,qka kuptojm me recitim, qka nenkuptojm me recitim, nenkuptimi recitimi, kuptimi i fjales recitim

Çka është Injektimi?

Injektimi është futja e masave te ndryshme organet tubulare (vazat, kanalet … etj.) dhe pas kësaj bëhet ose preparimi ose ndriçimi, domethënë pregatitja e preparateve transparente shnderritshëm duke i futur organet ne lëngjet kanë indeks reflektimi drite barabartë me to, ose korrozionin d.m.th pregatitja e mulazheve sistemeve tubulare; për këtë qellim, organet janë mbushur me masë ngrirëshme, futen acide ose baza forta e zhdukin indin e organeve dhe lënë paprekur masën e ngrirë, e cila ka marrë formën e vazave ose kanaleve, ose roentgenografia – domethënë filmi roentgenologjik i organit, sistemet tubulare cilit janë mbushur me masë kontraste;

qka eshte Injektimi ,Cka eshte Injektimi ,ceshte Injektimi,cfare eshte Injektimi ,qeshte Injektimi,definicioni Injektimi, perkufizimi Injektimi,shpjegimi Injektimi,qka kuptojm me Injektim, qka nenkuptojm me Injektim,nenkuptimi Injektim,kuptimi i fjales Injektim

Çka është jeta ?

Çka është jeta ?

Jeta është koha sa jeton një qenie e gjallë, koha nga lindja deri vdekjen e saj; koha gjatë cilës një njeri jeton e punon një vend (zakonisht një kohë e gjatë).

Cka eshte jeta ,qka eshte jeta,ceshte jeta,cfare eshte jeta,qeshte jeta,çka,çfarë,domethene,dmth,
do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi,
eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me
fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka
kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,jeta,jete,jetesa,jete dhe vepra