Home » Opinione

Etiketë: Opinione

Të jesh njeri i mirë nuk nevojiten shumë kushte

jesh njeri i mirë nuk nevojiten shumë kushte, thjesht dish si
mendosh mirë, mendosh mirë, mos bërtasësh për pjesën e pambushur
gotës, ta shijosh pjesën e mbushur saj dhe sillesh me mirësi
edhe me njerëzit jo aq të mirë!Iljasa Salihu

Reklama

Disa vajza po të kishin pak frikë dhe nder ndaj Zotit

Disa vajza po kishin pak frikë dhe nder ndaj Zotit dhe pak mëshirë
ndaj meshkujve, vërtet do kishte kuptim dhe kënaqësi shëtitja lirshëm
përgjatë stinës pranverës dhe verës. Megjithatë, gjendur përballë
një (zh)veshje tejet provokuese, meshkujt detyrohen t’i mbajnë sytë kah
pemët e veshura me lëvozhga e me gjethe. Fjala është për ata meshkuj
cilët gjënë shtrenjtë jetë – moralin duan ta mbrojnë prej
meteorëve të mëdhenj! Iljasa Salihu

Një realitet i mbrapshtë në botëkuptimin e shoqërisë sonë

Një realitet i mbrapshtë botëkuptimin e shoqërisë sonë; nëse e
simpatizon popullin gjerman, askush nuk thotë gjerman, kurse po e the
ndonjë fjalë mirë për popullin turk, menjëherë thonë se je turk,
madje e vënë dyshim thellë edhe përkatësinë tuaj kombëtare. Detyrë
e intelektualëve është ta shporrin këtë anomali, edhe pse shumë
anomali duhet hequr. Me rëndësi është punohet heqjen e këtyre
anomalive!  Iljasa Salihu

Duke lexuar ” Zonja Z”-Albatros Rexhaj.

Roman i cili fton femrën shqiptare evolucion dhe revolucion.
Ndoshta i përafërt me Revolucionin e majit 1968 Francë,
i cili degradoi dhe satanizoi familjen dhe shoqërinë franceze, nën
emrin e modernizmit, lirisë seksuale, ç`lirimit nga maçoizmi mashkullor
dhe përhapja e ideve lëvizjeve postfeministe si “Terre des femmes”
(Toka e femrave)  Ardian Ramadani

Analiza, Referat, Analiza Zonja Z

Grubi po përpiqet të bëhet si Sula

Grubi po përpiqet bëhet si Sula. Përmes padive penale dëshiron
hiqet i fuqishëm shoqëri, mbjellë frikë dhe mbrohet prej atyre
haptas duan ta shprehin pakënaqësinë ndaj këtij pushteti poshtër e
kalbur. Gjithsesi, paditeni Llatasin dhe shokët e tij nëse dëshironi
t’i jepni jetë dhe kuptim padive penale dhe jo ata sajë këtyre
vorbullave mjegullta mund edhe gabojnë diku. Pushteti nuk është i
përhershëm, ndaj edhe kam shpresë për ditë mira!

Burimi:Iljasa Salihu
 

Jashtëqitje, udbash, zorrë politike e spiunë

Jashtëqitje, udbash, zorrë politike e spiunë, janë disa prej fjalëve
përdorura publikisht prej liderit opozitës shqiptare, drejtuar disa
profesorëve, shkrimtarëve e publicistëve. Unë nuk dua merrem me atë
nëse këta intelektual janë apo nuk janë këtillë siç i quan ai, porse
çmeritem me këtë fjalor aspak etik paku do t’i shkonte
përshtati një liderit. Aq keq, po këtë qerthull, thotë se jemi
pastër! Mua nuk vjen keq se me këtë fjalor kurrë nuk mund t’i fitojë
zgjedhjet, por vjen keq se publikisht dhe prej njerëzve duhet
jenë shëmbëlltyrë shoqëri, po ndodhë shoqëria jonë helmohet me
një kulturë tejet ulët bisedave. Me drejtë gazetari i
Televizioni Koha tha se si medium tërhiqet prej këtyre fjalëve!

Iljasa Salihu

Nëse bombat e hedhura prej Zaevit janë…

Nëse bombat e hedhura prej Zaevit janë ngjashme me serialet turke,
ashtu siç po lexoj prej shumë syresh, atëherë me keqardhje them se
protagonistët e këtyre filmave fund filmit ose i dalin trenit
përpara, ose duke qenë kredhur thellë dashuri, kërcejnë prej
ndonjë ure për t’u vetëmbytur!

Iljasa Salihu