Home » Meso Gjermanisht

Etiketë: Meso Gjermanisht

250 infermierë kosovarë çdo vit do të punësohen në Gjermani

mjek 250 infermierë kosovarë çdo vit do të punësohen në Gjermani

BPrAL “qeap-heimerer”, bashkëpunim me WBS Expert Solutions nga
Gjermania, kanë bërë inaugurimin e Programit Gjermano-Kosovar për Arsim
dhe Karrierë, i cili mundëson punësimin e mbi 250 profesionistëve
kosovarë të fushës së infermierisë në spitalet gjermane.

Mbështetës
programit dhe pjesëmarrës këtë ngjarje ishin përfaqësuesi i WBS
Expert Solutions nga Gjermania, Sascha Buchinger, përfaqësues
institucionesh vendore, ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban
Abrashi, Zëvendësministri i Shëndetësisë, Izet Sadiku e pjesëmarrës
tjerë.

Përfaqësuesi i WBS Expert Solutions tha se ndihemi shumë lumtur
kemi filluar bashkëpunimin me qeap-heimerer, dhe ndihemi lumtur
gjetëm kaq shumë përkrahje si nga politika po ashtu edhe interesim
madh nga studentët dhe profesionistët.

Ne si WBS Expert Solution, bashkëpunim me qeap-heimerer, do
ofrojmë punë legale dhe profesionale për infermierë nga Kosova
Gjermani”, tha Buchinger.

Zëvendësministri i Shëndetësisë, Izet Sadiku, u shpreh se pasuria
madhe e Kosovës është rinia dhe ky program tregon se perspektiva e
programeve tilla janë e ardhmja, dhe kjo mundësi e krijimit
kuadrove profesionale për tregun gjerman.

Kjo ka nisur si ide edhe me Ambasadën Gjermane, bëjmë
shkëmbime organizuara punëtorëve shëndetësorë për tregun gjerman,
dhe një pjesë e tyre do kthehen do krijojnë parakushte
ndryshohet sistemi shëndetësor Kosovë dhe do krijohet mundësia e
krijimit një lidhjeje natyrshme mes Kosovës dhe BE-së. Ky program
dëshmon se kemi shkolla ofrojnë cilësi dhe kapacitetet jo vetëm për
tregun kosovar, por edhe atë ndërkombëtar”, theksoi Sadiku.

Ndërkaq, Arban Abrashi, Ministër i Punës dhe i Mirëqenies Sociale,
tha se ndihet shumë i lumtur ajo çka është punuar për një vit, sot po
konkretizohet.

Kjo iniciativë ka filluar si iniciativë vullnetare mes nesh dhe z.
Petrit Beqiri, për gjetur forma ofrimit punësimit legal
rinjve kosovarë. Është lobuar nga Qeveria ju ofrohet mundësi
qytetarët tanë shkojnë Gjermani mënyrë barabarte si
gjithë qytetarët tjerë Evropës dhe jo si azilantë dhe këta
profesionistë kthehen Kosovë me përvojë cilën nuk mund ta
marrin tek ne për shkak sistemit. Takimi me Petritin ka qenë frymëzim
për mua angazhohemi si Qeveri e fillojmë procesin e punësimit
legal. Dhe për fat mirë, fund këtij viti u njoftuam nga qeveria
gjermane se kosovarët mund punojnë si profesionistë Gjermani”,
theksoi Abrashi.

Ai shtoi se ndihet krenar Kosova, përmes këtij programi dhe
institucionit qeap-heimerer, përmes shkollimit veçantë, ka mundësi
tregojë se Kosova ka kapacitete.

Ky Program është dëshmia e mirë e konkretizimit punës sonë
përbashkët dhe është një imazh i ri për Kosovën si dhe një mundësi e
jashtëzakonshme”, potencoi ministri Abrashi, duke inkurajuar rinjtë
ta shfrytëzojnë këtë mundësi dhe përfitojnë nga studimet cilësore
qeap-heimerer dhe “përvoja ju ofrohet Gjermani, kthehen
Kosovë me ide kreative ta ndihmojnë Kosovën”.

Kurse Drejtori i qeap-heimerer, Petrit Beqiri, tha se programet e
tilla janë mundësi reale e shtetit rinjtë e Kosovës bëhen pjesë
e bashkësisë evropiane.

“Kosova ka njerëz aftë dhe mjaftueshëm për punuar tregun e
huaj. Dhe për fat mirë, mundësitë për dërguar profesionistë
shëndetësorë jashtë Kosovës janë reale. Ne, përmes këtij programi do
mundësojmë rinjtë profesionistë Kosovës jenë barabartë me
profesionistët ndërkombëtarë”, u shpreh z. Beqiri.

Deputeti i Kuvendit Republikës Kosovës, Nait Hasani, tha se
qëllimi i institucioneve Kosovës është punojnë përgatitje
dokumentacioneve dhe legjislacioneve mënyrë profesionistët dhe
studentët ta kenë lehtë ndjekin procedurat për Gjermani.

“Qeveria është e interesuar këtë program ta mbështes me gjitha
ligjet e mundshme dhe japim mundësi ne t’i nderojmë ata dhe vendin
tonë me programe cilësisë dhe karrierës”, deklaroi para
pranishmëve, deputeti Hasani.

Interesimi për punë ishte i jashtëzakonshëm nga studentët dhe
profesionistët shëndetësorë. Pjesëmarrësit u ndanë shumë kënaqur me
punën është bërë nga institucioni i arsimit lartë “qeap-heimerer”
dhe bashkëpunimin e arritur me WBS Expert Solutions nga Gjermania, i
cili bashkëpunim do kontribuojë sado pak zbutjen e papunësisë
vend.

Reklama

Ja mënyra se si të aplikoni dhe kushtet që duhet të plotësoni për punësim në Gjermani (Dokument)

 

Shqiptarët kanë mundësi aplikojnë për punë
Gjermani, për studime dhe qëllime ndryshme rrugë ligjore, pasi
Ambasada Gjermane Tiranë e ka publikuar faqen e saj
internet gjuhën shqipe, çdo detaj dhe çdo hollësi.

Kliko ketu:

Kjo është një mundësi jo e vogël për orientuar shqiptarët në qëllimet e tyre. Ja se ku mund të orientohen shqiptarët edhe pa ditur asnjë fjalë gjermanisht: Ndiqni broshurat përkatëse me udhëzime.