Home » Malisheva

Etiketë: Malisheva

Serbia e ka dëmtuar Kosovën për 22 miliardë Euro gjatë luftës

foto-1-4 Serbia e ka dëmtuar Kosovën për 22 miliardë Euro gjatë luftësMbi 22 miliardë euro llogariten dëmet e luftës Serbia ka shkaktuar Kosovë para dhe gjatë luftës fundit (1990-1999), thonë zyrtarë qeverisë dhe analistë Prishtinë.

Por, kompensimi për dëmet e luftës deri tani nuk është diskutuar gjatë dialogut mes Kosovës dhe Serbisë është zhvilluar Bruksel, me lehtësimin e Bashkimit Evropian.

Aktualisht, Kosova dhe Serbia janë futur fazën finale dialogut, cilën është paralajmëruar edhe arritja e një marrëveshjeje finale do nënkuptonte normalizimin e raporteve ndërmjet dy vendeve, ndërkaq sipas analistëve, agjendën e bisedimeve duhet patjetër diskutohet edhe për dëmet e luftës.

Edhe pse kjo çështje nuk është trajtuar bisedimet Bruksel, kjo temë ishte ngritur një herë procesin e negociatave Vjenës, janë mbajtur para shpalljes pavarësisë Kosovës. Por, kjo temë qe mbyllur menjëherë, pasi pala serbe një kërkesë tillë nuk e ka pranuar.

Muhamet Mustafa, nga Instituti “Riinvest”, ka qenë koordinator i ekipit për çështje ekonomike Grupin Negociator Vjenë.

Mustafa, tashme këshilltar i lartë këtë institut, thotë se është kërkuar kjo çështje trajtohet edhe bisedimet janë zhvilluar mes Kosovës dhe Serbisë Bruksel, procesin e dialogut ka filluar nga viti 2011.

Ai thotë se për normalizim marrëdhënieve mes dy vendeve, nevojitet Serbia kompensojë dëmet e luftës.

“Ekipi i ekspertëve kam udhëhequr unë atë kohë, ka bërë një vlerësim dëmeve luftës për sektorë ndryshëm, e vlera ka arritur mbi 22 miliardë euro. E tash natyrisht për t’u krijuar një pajtim, dhe për parë Serbia me vërtet dëshiron lë prapa vetës politikën e (Sllobodan) Millosheviqit, ajo duhet jetë e gatshme spastrojë llogaritë dhe dëmet ekonomike pronën private dhe dëmet tjera i ka shkaktuar Kosovës me qeverisjen e saj dhe luftën shfarosëse ka zhvilluar ndaj shqiptarëve”.

Unë personalisht mendoj se për një pastrim llogarive, për një pajtim, krahas kërkimit faljes për dëmet, ato dëme duhet zhdëmtohen”, thotë Mustafa.

Haki Shatri, këshilltar për ekonomi Qeverinë e Kosovës, i cili atë kohë ka qenë pjesë e ekipit Vjenës, thotë se faktori ndërkombëtar vazhdimisht ka hezituar kjo çështje trajtohet.

Por, Shatri thotë se kompensimi i dëmeve luftës gjithsesi duhet trajtohet kuadër bisedimeve po zhvillohen Bruksel.

“Mendoj se delegacioni i Kosovës agjendën e bisedimeve këtë fazë renditë edhe këtë çështje si pikë e veçantë bisedimeve me palën serbe,” tha Shatri.

Muhamet Mustafa shprehet se Republika e Kosovës nuk duhet heqë dorë nga shpagimi i dëmeve luftës. Ai konsideron se edhe pas përmbylljes se negociatave, Kosova duhet padisë Serbinë për dëmet e luftës.

“Natyrisht, Kosova duhet sheh edhe mundësitë tjera. Ndonëse, Kosova ende nuk është anëtare e Gjykatave Ndërkombëtare, për shkak pozitës se saj Organizatën e Kombeve Bashkuara, por nuk është se nuk ka ndonjë hapësirë. Mendoj se Kosova duhet trajtojë, duhet angazhojë ekipe ekspertësh për parë se si mënyrën mirë dhe vendin adekuat mund bëhet dhe ekzekutohet kjo padi,” tha Mustafa për Radion Evropa e Lirë.

Zyrtarë Qeverisë se Kosovë, ndërkaq herët patën deklaruar se padia do ngrihej kur Kosova do mund ta bënte këtë si vend anëtar i Organizatës Kombeve Bashkuara.

Reklama

Tkurret toka bjqësore nga krijimi i zonave industriale dhe urbane

toka Tkurret toka bjqësore nga krijimi i zonave industriale dhe urbaneSipërfaqja e tokës bujqësore Kosovë nga viti vit po zvogëlohet. Tokat bujqësore janë shndërruar zona industriale, objekte afariste, komerciale dhe banesa kolektive.

nga paslufta, Kosovë hektarë shumtë tokave bujqësore, kryesisht rreth magjistraleve gjitha komunat e Kosovës, janë përdorur për qëllime jobujqësore.

Ndërrimi i destinimit nga toka bujqësore theksohet si një problem për siguruar prodhime bujqësore ardhmen.

dhënat zyrtare mungojnë se sa hektarë tokë bujqësore i është ndërruar desitinimi.

Por, sipas disa dhënave Ministrisë Bujqësisë Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, vit rreth 500 hektarëve tokë bujqësore u ndërrohet destinimi. Kurse sipas dhënave Sindikatave Bujqve kjo shkon edhe shumë, dhe atë deri 1000 hektarë.

Idriz Gashi, shef i Divizionit për Tokën Bujqësore, funksionon kuadër Ministrisë Bujqësisë i tha Radios Evropa e Lirë se sa i përket ndërrimit destinimit tokave bujqësore, Ministria e Bujqësisë nuk ka dhëna sakta.

Sipas tij, komunat e Kosovës, cilat bazë Ligjit për bujqësi e kanë kompetencë, nuk i kanë sjell këto dhëna.

Por, Gashi bën ditur se dhënat e fundit për këtë janë nga një projekt i bërë vite me parë bashkëpunim me Komisionin Evropian.

“Bazuar një analizë argumentuar aspektin territorial dhe ligjor Ministria e Bujqësisë e ka realizuar me një projekt Komisionit Evropian, ku kanë qenë përfshirë edhe ekspertë ndërkombëtarë, vlerësohet se Kosovë brenda një viti, përafërsisht nga toka bujqësore destinime jobujqësore kalojnë rreth 500 hektarë mënyrë planifikuar dhe paplanifikuar”, thotë Gashi.

Sipas dhënave fundit regjistrimit bujqësisë, tokë bujqësore llogariten jenë 413,635 hektarë.

Nëse kjo sipërfaqe tokë bujqësore llogaritet për kokë banori, sipas Gashit është shumë e ulët dhe nën mesataren e standardit Organizatës Ushqimit dhe Bujqësisë OKB-së (FAO).

Sipas standardeve FAO-së, limiti i tokës bujqësore për kokë banori është rreth 17 ari për siguruara mirat materiale për një zhvillim qëndrueshëm njerizimit, derisa, përafërsisht ne kemi vetëm 15 ari tokë bujqësore për kokë banori dhe jemi nën limitin ekzistencial. Por, kjo nuk paraqet ndonjë rrezik për ardhmen, pasi 50 mijë hektarë tokë pyjore mund shndërrohen toka bujqësore”, thotë Gashi.

Ekspertë bujqësisë Kosovë vazhdimisht kanë tërhequr vërejtjen se ndërrimi i destinimit tokës bujqësore ardhmen do sjellë pasoja, mungesë sigurimit produkteve elementare bujqësore.

Këtë shqetësim e ngrehin edhe përfaqësues sindikatave bujqve.

Kryetari i Federatës Sindikale Bujqve, Tahir Tahiri, një bisedë për Radion Evropa e Lirë thotë se qysh nga paslufta ndërtimet shumta janë bërë tokat bujqësore.

“Konsiderohet se vit uzurpohen 800 deri 1000 hektarë tokë bujqësore. Kjo për bujqësinë dhe shtetin e Kosovës është dëm i madh do ketë pasoja mëdha edhe ardhmen. Kemi sipërfaqe vogla tokave bujqësore për kokë banori. Ne po varemi nga produktet bujqësore importuara, ky import ardhmen do rritet. Betonimi i tokave bujqësore po e zvogëlon mundësinë për siguruar produktet bujqësore, por zvogëlon edhe zhvillimin e bujqësisë”, thotë Tahiri.

Tokat bujqësore cilësore Kosovës, sipas Tahirit, janë betonuar dhe sipas tij, ajo tokë bujqësore cilën është ndërtuar nuk do mund kthehet tokë punueshme.

Ato toka janë mbrojtura me Ligjin për tokat bujqësore, por ato ligje nuk përfillen nga institucionet tona, fatkeqësisht. Kuvendet komunale lejojnë dhe lëshojnë leje për ndërtim objekteve ndryshme tokat bujqësore janë mbrojtura me ligj. Si sindikatë kemi reaguar tek institucionet kompetente ndërpritet kjo dukuri dhe lirohen tokat bujqësore janë uzurpuara, por deri tani asgjë nuk ka këtë drejtim”, thotë Tahiri.

Kosova nga viti 2005 ka fuqi Ligjin për tokën bujqësore, i cili ka për qëllim krijimin e bazës ligjore për shfrytëzimin, mbrojtjen dhe rregullimin e tokës bujqësore.

Sipas këtij ligji, pronari apo shfrytëzuesi i tokës bujqësore është i detyruar tokën bujqësore ta shfrytëzojë mënyrën, e cila u përshtatet vetive natyrore tokës, duke mos e zvogëluar vlerën e saj dhe duke përdorur masat agroteknike përkatëse.

Ky ligj parasheh edhe dënime për personat fizikë apo juridikë, cilët ndërrojnë destinimin e tokës bujqësore apo e shfrytëzojnë për qëllime jobujqësore.

Dënimi, sipas ligjit, parasheh një shumë prej 1.000 euro deri 10.000 eu

Tkurret toka bjqësore nga krijimi i zonave industriale dhe urbane

toka Tkurret toka bjqësore nga krijimi i zonave industriale dhe urbaneSipërfaqja e tokës bujqësore Kosovë nga viti vit po zvogëlohet. Tokat bujqësore janë shndërruar zona industriale, objekte afariste, komerciale dhe banesa kolektive.

nga paslufta, Kosovë hektarë shumtë tokave bujqësore, kryesisht rreth magjistraleve gjitha komunat e Kosovës, janë përdorur për qëllime jobujqësore.

Ndërrimi i destinimit nga toka bujqësore theksohet si një problem për siguruar prodhime bujqësore ardhmen.

dhënat zyrtare mungojnë se sa hektarë tokë bujqësore i është ndërruar desitinimi.

Por, sipas disa dhënave Ministrisë Bujqësisë Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, vit rreth 500 hektarëve tokë bujqësore u ndërrohet destinimi. Kurse sipas dhënave Sindikatave Bujqve kjo shkon edhe shumë, dhe atë deri 1000 hektarë.

Idriz Gashi, shef i Divizionit për Tokën Bujqësore, funksionon kuadër Ministrisë Bujqësisë i tha Radios Evropa e Lirë se sa i përket ndërrimit destinimit tokave bujqësore, Ministria e Bujqësisë nuk ka dhëna sakta.

Sipas tij, komunat e Kosovës, cilat bazë Ligjit për bujqësi e kanë kompetencë, nuk i kanë sjell këto dhëna.

Por, Gashi bën ditur se dhënat e fundit për këtë janë nga një projekt i bërë vite me parë bashkëpunim me Komisionin Evropian.

“Bazuar një analizë argumentuar aspektin territorial dhe ligjor Ministria e Bujqësisë e ka realizuar me një projekt Komisionit Evropian, ku kanë qenë përfshirë edhe ekspertë ndërkombëtarë, vlerësohet se Kosovë brenda një viti, përafërsisht nga toka bujqësore destinime jobujqësore kalojnë rreth 500 hektarë mënyrë planifikuar dhe paplanifikuar”, thotë Gashi.

Sipas dhënave fundit regjistrimit bujqësisë, tokë bujqësore llogariten jenë 413,635 hektarë.

Nëse kjo sipërfaqe tokë bujqësore llogaritet për kokë banori, sipas Gashit është shumë e ulët dhe nën mesataren e standardit Organizatës Ushqimit dhe Bujqësisë OKB-së (FAO).

Sipas standardeve FAO-së, limiti i tokës bujqësore për kokë banori është rreth 17 ari për siguruara mirat materiale për një zhvillim qëndrueshëm njerizimit, derisa, përafërsisht ne kemi vetëm 15 ari tokë bujqësore për kokë banori dhe jemi nën limitin ekzistencial. Por, kjo nuk paraqet ndonjë rrezik për ardhmen, pasi 50 mijë hektarë tokë pyjore mund shndërrohen toka bujqësore”, thotë Gashi.

Ekspertë bujqësisë Kosovë vazhdimisht kanë tërhequr vërejtjen se ndërrimi i destinimit tokës bujqësore ardhmen do sjellë pasoja, mungesë sigurimit produkteve elementare bujqësore.

Këtë shqetësim e ngrehin edhe përfaqësues sindikatave bujqve.

Kryetari i Federatës Sindikale Bujqve, Tahir Tahiri, një bisedë për Radion Evropa e Lirë thotë se qysh nga paslufta ndërtimet shumta janë bërë tokat bujqësore.

“Konsiderohet se vit uzurpohen 800 deri 1000 hektarë tokë bujqësore. Kjo për bujqësinë dhe shtetin e Kosovës është dëm i madh do ketë pasoja mëdha edhe ardhmen. Kemi sipërfaqe vogla tokave bujqësore për kokë banori. Ne po varemi nga produktet bujqësore importuara, ky import ardhmen do rritet. Betonimi i tokave bujqësore po e zvogëlon mundësinë për siguruar produktet bujqësore, por zvogëlon edhe zhvillimin e bujqësisë”, thotë Tahiri.

Tokat bujqësore cilësore Kosovës, sipas Tahirit, janë betonuar dhe sipas tij, ajo tokë bujqësore cilën është ndërtuar nuk do mund kthehet tokë punueshme.

Ato toka janë mbrojtura me Ligjin për tokat bujqësore, por ato ligje nuk përfillen nga institucionet tona, fatkeqësisht. Kuvendet komunale lejojnë dhe lëshojnë leje për ndërtim objekteve ndryshme tokat bujqësore janë mbrojtura me ligj. Si sindikatë kemi reaguar tek institucionet kompetente ndërpritet kjo dukuri dhe lirohen tokat bujqësore janë uzurpuara, por deri tani asgjë nuk ka këtë drejtim”, thotë Tahiri.

Kosova nga viti 2005 ka fuqi Ligjin për tokën bujqësore, i cili ka për qëllim krijimin e bazës ligjore për shfrytëzimin, mbrojtjen dhe rregullimin e tokës bujqësore.

Sipas këtij ligji, pronari apo shfrytëzuesi i tokës bujqësore është i detyruar tokën bujqësore ta shfrytëzojë mënyrën, e cila u përshtatet vetive natyrore tokës, duke mos e zvogëluar vlerën e saj dhe duke përdorur masat agroteknike përkatëse.

Ky ligj parasheh edhe dënime për personat fizikë apo juridikë, cilët ndërrojnë destinimin e tokës bujqësore apo e shfrytëzojnë për qëllime jobujqësore.

Dënimi, sipas ligjit, parasheh një shumë prej 1.000 euro deri 10.000 eu

Këto pamje janë në lagjen Mirdita në Malishevë (Foto)

lagja-mirdita Këto pamje janë në lagjen Mirdita në Malishevë (Foto)Mungesa e kontenierve mbeturinave ka bërë njëra nga lagjet e qytezës Malishevës ngjaj me një deponimi ilegale mbeturinave. lagjen Mirdita ku ndodhet edhe çerdhja e fëmijëve dhe ku banojnë qindra banorët komunës Malishevës gjithnjë e e vështir po bëhet për tu jetuar, krejt kjo si pasojë e grumbullimit mbeturinave gjithandej.

Për një dukuri te shëmtuar si kjo është dijeni edhe komuna por deri me tani nuk ka ndërmarr asnjë veprim konkret për ta pastruar ambientin dhe për ti larguar mbeturinat nga ky vendbanim.

lagja-mirdita Këto pamje janë në lagjen Mirdita në Malishevë (Foto) lagja-mirdita Këto pamje janë në lagjen Mirdita në Malishevë (Foto)

Malishevë: Vetëvendosje vazhdon mobilizimin e saj për protestën e 29 shtatorit (Foto)

foto-1-3 Malishevë: Vetëvendosje vazhdon mobilizimin e saj për protestën e 29 shtatorit (Foto) kuadër tubimeve cilat po i organizon Lëvizja Vetëvendosje Malishevë për tu mobilizuar për pjesëmarrje protestën e 29 shtatorit, mbrëmë ata mbajtën një tubim mobilizues me banorët e fshatit Carrallukë. I pranishëm këtë tubim përveç figurave kryesisë qendrës ishte edhe Hydajet Hyseni i cili para pranishmëve ka diskutuar lidhur me rëndësinë e kësaj proteste.

Kjo është bërë e ditur përmes faqes zyrtare facebook VV-së:

CARRALLUKA I THOTË JO PAZAREVE ME SERBINË!

Qendra e Lëvizja VETËVENDOSJE! Malishevë ka vazhduar tubimet mobilizuese mbrojtje sovranitetit dhe kundër ndarjes Kosovës. 
Sonte në tubimin e radhës të mbajtur në fshatin Carrallukë ishin të pranishëm veprimtarët e palodhur të çështjes kombëtare, Hydajet Hyseni dhe Gani Krasniqi që së bashku me kryetarin e Qendrës Adem Berisha theksuan rëndësinë jetike të mobilizimit qytetarë kundër presidentit Thaçi i cili ka kohë që është bërë figura përçarëse dhe kontraverze skenën politike, e tani me politikat e tij dinake e mbrapshta po tenton ta rrënoj sovranitetin dhe integritetin e vendit.

Ndaj, si qytetarë aktiv dhe dashamirës këtij vendi na duhet ditët vijim organizohemi e mobilizohemi për ti bllokuar përfundimisht përpjekjet e rrezikshme këtij presidenti dhe me 29 shtator shesh është dita vendimtare kur populli do thotë fjalën përfundimtare mbrojtje republikës.

Shihemi me 29 shtator SHESHI!

foto-1-3 Malishevë: Vetëvendosje vazhdon mobilizimin e saj për protestën e 29 shtatorit (Foto) foto-1-3 Malishevë: Vetëvendosje vazhdon mobilizimin e saj për protestën e 29 shtatorit (Foto) foto-1-3 Malishevë: Vetëvendosje vazhdon mobilizimin e saj për protestën e 29 shtatorit (Foto)

Sefer Zulfaj nga Seniku reagon lidhur me manipulimin e listave të veteranëve, sqaron statusin e tij (Dokument)

foto-1-2 Sefer Zulfaj nga Seniku reagon lidhur me manipulimin e listave të veteranëve, sqaron statusin e tij (Dokument)Publikimi i listave veteranëve ka nxitur debat gjatë ditëve fundit, ka bërë shumë persona cilëve u është lakuar emri ato lista dhënë sqarime lidhur me këto parregullsi.

Reagimi i fundit është ai i Sefer ramadan Zulfaj, nga fshati Senik, i cili është veteran-pjesëtar i “Shtabit Civil-Ushtarak” dhe këtë detyrë ishte i angazhuar gjatë luftës për cilën gjë ka edhe statusin e veteranit pjesëtar. Ai ka sqaruar për opinionin publik se vendosja e emrit tij listën e “veteranëve rrem” listë kjo e publikuar ditë parë është një manipulim nga persona pa përgjegjshëm këtë e kanë bërë për motive ulëta.

poshtë keni reagimin e plotë z. Zulfaj:   

Reagim drejtuar mediave dhe Prokurorisë Shtetit

Duke i parë zhvillimet e fundit me publikimin e listave   veteranëve, si dhe duke parë amullin është krijuar tek qytetarët lidhur me  publikimin e “listës veteranëve mashtrues” e shoh si nevojshme dhe domosdoshme reagoj lidhje me emrin tim, Sefer Ramadan Zulfaj, çuditërisht mënyrë aksidentale apo qëllimshme dhe dashakeqe nga dikush është lakuar atë listë.

Duke hequr çfarëdo dyshimi për secilin qytetarë, shok e dashamirë i njoh dhe me njohin e kam obligim t’jua bëjë ditur se futja e emrit tim atë listë është një manipulim i bërë nga disa njerëz ligë kanë për qëllim njollosjen e personalitetit tim dhe familjes sime.

Unë personalisht nuk kam dhe as kam pasur ndonjëherë statusin e veteranit dhe as nuk gëzoj pagë veteranit. E vërteta e gjithë kësaj është se unë gjatë luftës fundit Kosovë kam shërbyer “SHTABIN CIVIL-USHTARAK“ për këtë angazhim besoj e dinë gjithë bashkëvendësit e fshatit tim. Duke qenë pjesëtar i “SHTABIN CIVIL-USHTARAK“ me vendimin e qeverisë për kategorizimin e personave kanë kontribuar luftë edhe unë kam shfrytëzuar atë drejtë dhe kam aplikuar organet kompetente për njohjen e kontributit tim si pjesëtar i “SHTABIN CIVIL-USHTARAK“ status ky i cili është njohur ashtu siç me takon dhe për cilin kam dëshmi dhe certifikatën “PJESTAR VETERAN“ lëshuar nga organi kompetent dhe jo asnjëherë si pjesëtar (veteran i UÇK-së).

Prandaj, është e papranueshme për mua dhe për familjen time ky manipulim është bërë me shpalljen e asaj liste cilën konsideroj se jo vetëm mua por edhe shumë qytetarëve tjerë devotshëm ju është bërë e padrejtë, duke u përpjekur t’ju njolloset angazhimi dhe dinjitetit i tyre.

Përfundimisht kërkoj nga Prokuroria e Shtetit dhe nga organet e drejtësisë menjëherë  pastrohen këto listat dhe krahas kësaj kërkohet falje publike ndaj meje dhe gjithë qytetarëve ndershëm janë njollosur pa fajin e tyre.

Sepse asnjëherë nuk do lejoj manipulohet me emrin tim. Nëse dikush e ka keqpërdor emrin tim për pagën e veteranit, apo për çfarëdo përfitimi tjetër ai do përballet individualisht me mua dhe me organet kompetent. Unë personalisht jam i hapur për prokurorin, ekziston edhe llogaria ime bankare nuk e kam marr as edhe 1 cent nga buxheti i shtetit i dedikuar për veteranet e UÇK-së. Andaj edhe kërkoj sqarim dhe pastrim emrit tim edhe shumë tjerëve nga këto lista sa mashtruese aq edhe gërditshme.

bashkangjitur keni edhe dokumentet argumentojnë gjithçka lidhur me këtë çështje:

Me respekt SEFER RAMADAN ZULFAJ nga Fshati Senik- Malishevë.

foto-1-2 Sefer Zulfaj nga Seniku reagon lidhur me manipulimin e listave të veteranëve, sqaron statusin e tij (Dokument)

foto-1-2 Sefer Zulfaj nga Seniku reagon lidhur me manipulimin e listave të veteranëve, sqaron statusin e tij (Dokument)
?
foto-1-2 Sefer Zulfaj nga Seniku reagon lidhur me manipulimin e listave të veteranëve, sqaron statusin e tij (Dokument)
?

Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Lacaj në Pagarushë e asfaltuar vetëm një muaj më parë (Foto)

rruga-4 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Lacaj në Pagarushë e asfaltuar vetëm një muaj më parë (Foto) adresë redaksisë tonë, një qytetar ka dërguar disa fotografi ku shihet gjendja e rrugës lagjen Lacaj Pagarushë, rrugë kjo e cila është asfaltuar vetëm një muaj parë. Puna e bërë shkel e shko, cilësia e dobët e punimeve kryera, ka bërë edhe një projekt tjetër i financuar nga buxheti i taksapaguesve shkatërrohet menjëherë ende pa u mbushur një muaj i plotë.

Banorët e lagjes Lacaj Pagarushë ndjehen indinjuar me këtë projekt i cili nuk i ka rezistuar as minimalisht dhe ka filluar shkatërrohet kaq shpejt. anë tjetër komuna e Malishevës vazhdon krenohet me punët dhe projektet po i bënë, ani pse ato po dalin jenë afatshkurtra dhe dështuara start.

rruga-4 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Lacaj në Pagarushë e asfaltuar vetëm një muaj më parë (Foto) rruga-4 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Lacaj në Pagarushë e asfaltuar vetëm një muaj më parë (Foto) rruga-4 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Lacaj në Pagarushë e asfaltuar vetëm një muaj më parë (Foto)

Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Lacaj në Pagarushë e asfaltuar vetëm një muaj më parë (Foto)

rruga-4 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Lacaj në Pagarushë e asfaltuar vetëm një muaj më parë (Foto) adresë redaksisë tonë, një qytetar ka dërguar disa fotografi ku shihet gjendja e rrugës lagjen Lacaj Pagarushë, rrugë kjo e cila është asfaltuar vetëm një muaj parë. Puna e bërë shkel e shko, cilësia e dobët e punimeve kryera, ka bërë edhe një projekt tjetër i financuar nga buxheti i taksapaguesve shkatërrohet menjëherë ende pa u mbushur një muaj i plotë.

Banorët e lagjes Lacaj Pagarushë ndjehen indinjuar me këtë projekt i cili nuk i ka rezistuar as minimalisht dhe ka filluar shkatërrohet kaq shpejt. anë tjetër komuna e Malishevës vazhdon krenohet me punët dhe projektet po i bënë, ani pse ato po dalin jenë afatshkurtra dhe dështuara start.

rruga-4 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Lacaj në Pagarushë e asfaltuar vetëm një muaj më parë (Foto) rruga-4 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Lacaj në Pagarushë e asfaltuar vetëm një muaj më parë (Foto) rruga-4 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Lacaj në Pagarushë e asfaltuar vetëm një muaj më parë (Foto)

“Një popull s’i nënshtrohet një njeriu” – Albin Kurti thërret protesta popullore kundër marrëveshjeve të dëmshme të Thaçit

albini “Një popull s’i nënshtrohet një njeriu” – Albin Kurti thërret protesta popullore kundër marrëveshjeve të dëmshme të ThaçitKryetari i Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurti ka dalë një konferencë për media selinë qendore Lëvizjes Vetëvendosje, prej ku ka njoftuar Vetëvendosje do organizoj protesta 29 shtator, kundër përpjekjeve presidentit Kosovës Hashim Thaçi për marrëveshje me Serbinë.

Kurti tha se situata politike Kosovë është e rëndë, “sidomos nga ndërmarrja e Presidentit Thaçi për dialog ri me Serbinë, pa mandat Kuvendit, pa ekip gjithpërfshirës.”

Kjo aventurë perosnale e zotit Thaçi duhet ndalur. Presidenti Thaçi shënon përkrahjen ulët nga qytetarët historinë e tij. Qeveria po e bojkotin Kuvendin sepse ajo po e lufton opozitën, krejt kjo nën mbikëyrjen e kryetarit Kuvendit”, tha ai, raporton Periskopi.

Prandaj, tha se Lëvizja Vetëvendosje thërret protestë paqësore 29 shtator orën 14:00.

Ne i kemi institucionet e kapura. Sheshi është institucion Republikë. I ftojmë qytetarët e gjitha moshave e vendbanimeve. Një popull s’i nënshtrohet një njeriu”, tha Kurti. /Periskopi/

Dymbëdhjetë veteranët e UÇK-së të cilët kanë lindur në luftë

uqk Dymbëdhjetë veteranët e UÇK-së të cilët kanë lindur në luftëAgim Çeku dhe 11 anëtarët tjerë komisionit Qeveritar për verifikimin e statusit veteranëve, ngarkohen me përgjegjësi se pos tjerash, u kanë dhënë status veteranit UÇK-së, 12 personave lindur nga viti kohën e luftës dhe pak vite para shpërthimit saj. Insajderi ka gjetur se aktakuzën e Prokurorisë, mes 20 mijë veteranëve rrejshëm janë edhe 12 fëmijë. Ata, janë lindur nga viti 1991, deri vitin 1999.

Agimi është lindur tri ditë pas nisjes bombardimeve NATO-s kundër forcave ushtarake e policore Slobodan Milosheviqit, po kryenin krime Kosovë.

Ditën e nisjes bombardimeve, ai nuk e ka ditur çka është lufta çlirimtare, dhe për çfarë arsye kishte nisur bombardimet Aleanca e madhe ushtarake botë.

Shumë vite vonë ai mund ketë mësuar diçka rreth luftës çlirimtare, okupatorit serb dhe NATO-s.

Megjithatë, këto fakte nuk e kanë penguar Agimin e lindur 27 mars 1999 Gjakovë aplikojë dhe fitojë statusin e veteranit UÇK-së.

uqk Dymbëdhjetë veteranët e UÇK-së të cilët kanë lindur në luftëAgim Shaban Dodaj, është një nga 12 veteranët e rrejshëm lindur pas vitit 1990. Është mesin e mbi 20 mijë veteranëve, emri i cilit bashku me gjitha dhënat personale gjendet aktakuzën e Prokurorisë Speciale Kosovës, dorëzuar Gjykatën Themelore Prishtinës.

Shukriu, është lindur kulmin e luftës Kosovë. Ai është nja dy muaj i ri sesa Agimi. Njohuri për luftën, UÇK-në e Serbinë, edhe ai mund ketë marrë kohën kur për to ka mësuar Agimi.

Edhe Shukriu, sikurse Agimi është veteranë luftëtar i Ushtrisë Çlirimtare Kosovës. Ama i rrejshëm. Ai gjendet listën e mashtruesve Zonës Operative Karadakut.

Shukri Sadri Zeneli, është lindur 19 maj vitit afërm 1999 Gjylekar Vitisë.

Familja e Avniut, mund ketë qenë një nga familjet e shumta Kukësit kanë hapur dyert për refugjatët kosovarë luftës. Fiks një vit para eksodit kosovarëve, familjen Koleci është lindur Avdiu.

Sot, ai është veteran i luftës çlirimtare Kosovës. Natyrisht, veteranë i rrejshëm. Avli Alush Koleci feston ditëlindjen 11 mars 1998.

i vjetër moshë sesa Avniu, Shukriu, e Agimi është Petrit Brahim Halilaj. Është i lindur 26 qershor 1997 fshatin Petkoviq, pak muaj para demonstratave studentore 1 Tetorit organizuara nga Unioni i Studentëve Universitetit Prishtinës.

As për nuk ka qenë pengesë foshnjëria marrë statusin e veteranëve, për cka emri i tij është renditur listën e veteranëve rrejshëm.

Gjashtë muaj para Petritit, është lindur Eshref Selim Berisha fshatin Ruhot Pejës. Ai feston ditëlindjen 28 janar 1997. Ka status njëjtë me Petritin – status veteranit luftëtar UÇK-së.

vitin e zhvillimeve mëdha historike – 1997 janë lindur edhe Nexhati e Rrahimi. dy janë aktakuzën e Prokurorisë për shkak zotërimit rrejshëm privilegjit veteranit luftës.

Nexhat Rraim Susuri, është lindur me 7 nëntor 1997 Zhur, ndërsa Rrahim Pajazit Misini, është lindur 5 shtator 1997 Prishtinë.

listën e veteranëve rrejshëm ka lindur shumë vite para Nexhatit, e Rrahimit. Leotrim Rexhë Osaj nga Deçani është lindur 26 mars vitit largët 1991.

6 mars 1996 është lindur Zenel Avdyl Lufaj, Strellc Ulët Deçanit. Pesë vjet i moshuar se ai është veterani, Agim Ramo Bushati, nga Lybeniqi i Pejës. Ai është lindur 20 prill 1991

Naimi e Mahmuti janë veteranët rinj Zonës Operative Drenicës. Naim Bejtë Gashi, është lindur 27 prill 1996 Vojnikë Skenderajt, derisa Mahmut Beqir Sadikaj është lindur 15 qershor 1998 Runikë kësaj komune.

dy deri sot gëzonin statusin e veteranit luftetarë UÇK-së dhe merrnin pensione, tash e tutje gjenden listën e Prokurorisë si veteranë mashtrues.

Barra e përgjegjësisë penale këta fëmijë lindur kohë lufte gëzojnë statusin e veteranit tashmë po bije mbi 12 anëtarët e komisionit qeveritar për verifikimin e statusit veteranit UÇK-së, krye me Agim Çekun.

Çeku, bashku me Nuredin Lushtakun, Sadik Halitjahën, Shkumbin Demalijajn, Qelë Gashin, Shukri Bujën, Ahmet Dakun, Rrustem Berishën, Faik Fazliu, Smajl Elezajn, Fadil Shurdhajn e Xhavit Jasharin, po akuzohen për keqpërdorim pozitës apo autoritetit zyrtar.

Kjo vepër dënohet deri pesë vjet burgim.

Megjithatë, ish-prokurori Elez Blakaj e kishte hetuar këtë rast ka deklaruar se mund ketë gabime dhënat personale njerëzve. Gabime ka thënë se mund ketë aktakuzë edhe Prokuroria e Shtetit.

Sidoqoftë, kjo çështje mund sqarohet një proces hapur dhe drejtë gjyqësor. /Insajderi.com