Home » Lajme nga Struga

Etiketë: Lajme nga Struga

Emin Muca,veleshtari që pretendon se Philip Morris i ka përdorur imazhin pa e pyetur

 

Një denoncim i pazakontë këtë herë ka ardhur Strugalajm.com nga Emin Muca nga Veleshta e Strugës,ai pretendon se para disa kohësh nga një familjar i tij Gjermani është informuar se paketën e cigareve Marlboro Gjermani, si paralajmërim për dëmet i sjell duhani është stampuar imazhi i tij (fytyra e tij).Ai tregon se këtij pretendimi nuk i ka besuar, por kur vet ka parë nga afër paketën e cigarreve është bindur plotësisht imazhi i përdorur nga Philip Morris është i tij .Muca ,nënvizon se me gjasë imazhi i tij është marr gjatë kohës ai është trajtuar një Spital Zvicër, pas një aksidenti punë.Ndërkohë,Muca saktëson se tashmë ai edhe rrugë ligjore do ndjek këtë problematik sepse pretendon se i janë shkelur një sërë drejtash atij ja garantojnë si ligjet fuqi Gjermani apo Maqedoni,por edhe Konventat ndërkombëtare rregullojnë drejtën e autorit.Avokati i njohur nga Struga, Adrian Useini i kontraktuar nga Muca për këtë problematik ,saktëson se tashmë ata si palë kanë kërkuar ekspertizë nga Enti Shtetëror i Maqedonisë për Ekspertizë për vërtetuar pretendimin se imazhi i stampuar paketën Marlboro Gjermani është i klientit tij.Nëse ky pretendim saktëson avokat Useini certifikohet nga ky institucion shtetëror, atëherë cështja do zhvendoset Gjermani .’’Nëse provojmë këtë pretendim atëherë klientit i janë shkelur një sërë drejtash nga kompania Philip Morris dhë për pasojë do duhet mbajë përgjegjësi nuk ka kërkuar aprovim nga Emin Muça për imazhet e shfrytëzuara’’përfundon Useini.(Strugalajm.com)

IMG_20180813_131237 Emin Muca,veleshtari që pretendon se Philip Morris i ka përdorur imazhin pa e pyetur IMG_20180813_131237 Emin Muca,veleshtari që pretendon se Philip Morris i ka përdorur imazhin pa e pyetur IMG_20180813_131237 Emin Muca,veleshtari që pretendon se Philip Morris i ka përdorur imazhin pa e pyetur

 

IMG_20180813_131237 Emin Muca,veleshtari që pretendon se Philip Morris i ka përdorur imazhin pa e pyetur IMG_20180813_131237 Emin Muca,veleshtari që pretendon se Philip Morris i ka përdorur imazhin pa e pyetur IMG_20180813_131237 Emin Muca,veleshtari që pretendon se Philip Morris i ka përdorur imazhin pa e pyetur IMG_20180813_131237 Emin Muca,veleshtari që pretendon se Philip Morris i ka përdorur imazhin pa e pyetur IMG_20180813_131237 Emin Muca,veleshtari që pretendon se Philip Morris i ka përdorur imazhin pa e pyetur IMG_20180813_131237 Emin Muca,veleshtari që pretendon se Philip Morris i ka përdorur imazhin pa e pyetur

 

Reklama

Shpallen maturantët më të suksesshëm asnjë nga Struga

Egzon Alii nga Gjimnazi “Zef Lush Marku” Shkup, është maturanti me rezultate mira në provimin e gjuhës shqipe … 

Aida XHONI

Shkup, 13 gusht – Qendra shtetërore e provimeve (QShP), ka publikuar emrat e maturantëve suksesshëm vitit shkollor 2017/2018, njofton Gazeta Koha. Sipas QShP-së, maturantet e Shkupit janë suksesshëm gjuhë amtare dhe Kimi, Ohrit Matematikë, Kërçovës Fizikë.

bazë rezultateve zyrtare provimit maturës shtetërore, Egzon Alii nga Gjimnazi “Zef Lush Marku” Shkup, është maturanti me rezultate mira provimin e gjuhës shqipe. Ana Geshtarovska nga shkolla e mesme shtetërore e muzikës “Ilija NikollovskiLluj”- Shkup, është vlerësuar si e mira gjuhë maqedonase, ndërsa gjuhë turke është vlerësuar Inxhi Zulbeari nga Gostivari. mirët matematikë janë treguar maturantët e Ohrit, edhe atë dy nga shkolla e mesme “Shën Klimenti i Ohrit”, Vlladimitr Bojxhi dhe Ana Vodeniçarovska. Pesë maturantë nga Kërçova, një nga Ohri dhe një nga Shkupi janë zgjedhur si nxënësit mirë lëndën e fizikës.

Eleonora Bozhinovska, Stefan Naumovski, Angella Nikodinovska, Bojan Sofranievski, Kristina Cvetanovska janë mirët e kësaj lëmie nga shkolla e mesme “Mirko Milevski” e Kërçovës, ndërsa Petar Karsapinov nga “Jahja Kemal” – Shkup dhe Aleksandar Kërstevski nga shkolla e mesme “Shën Klimenti i Ohrit – Ohër. Kimistët mirë janë gjithë nga Shkupi, edhe atë pesë nga shkolla e mesme “Orce Nikollovski” (Ana Joviç, Ana Bogoevska, Stefani Kralevska, Emil Nikollov, Radica Stojkovska” dhe një nga shkolla e mesme “Rade Jovçevski – Korçagin”, – Shkup. Për gjuhë angleze janë zgjedhur maturantja Sanja Atanasova nga shkolla e mesme “Josif Josifovski “– Gjevgjeli, Angella Veljanovska nga shkolla e mesme “Mirko Milevski” – Kërcovë dhe Tamara Mitrovska nga shkolla e mesme private “Jahja Kemal”u Shkup.

Ndryshe, hënën (13.08.2018) fillon afati i dytë ( i gushtit) i maturës shtetërore dhe mbahet provimi i gjuhës angleze, frenge, gjermane dhe ruse, kurse martën, 14 gusht, do ketë provime gjuhë dhe letërsi maqedonase, shqipe dhe turke. martën 15 gusht mbahet provimi i kimisë, fizikës, biologjisë, historisë, filozofisë, estetikës dhe biznes, ndërsa 16 gusht mbahet provimi i matematikës.

Nota e përgjithshme mesatare nga provimet për gjitha lëndët nga matura e 11-të shtetërore për vitin arsimor 2017/2018 sesionin e provimeve qershor është 3.42, është përmirësim i vogël nga viti i kaluar kur nota mesatare ishte 3.39. Gjuhë dhe letërsi amtare qershor provimin e kanë dhënë 14.969 maturantë. Gjuhë maqedonase 10.122 me notë mesatare 3.66, gjuhë shqipe 4.474 me sukses mesatar 3.81 dhe gjuhë turke kanë dhënë 373 me notë mesatare 4.18. Për lëndën e matematikës, për cilin qershor ka pasur 1.900 kandidatë, nota mesatare e arritur është 3.37. Tek gjuhët e huaja nota e lartë mesatare është arritur gjuhën gjermane (3.99 nga 157 maturantë). Gjuhë frënge kanë dhënë 111 nxënës dhe nota mesatare është 3.82, provimin për gjuhë turke e kanë dhënë 14 kandidatë dhe nota mesatare është 3.21. Tek provimi i tretë ekstern, për cilin maturantët mund zgjedhin midis gjashtë lëndëve, nota e lartë mesatare është arritur kimi (3.98). Sipas suksesit pasojnë provimet fizikë (3.96), biologji (3.79), filozofi (3.78), estetikë (3.58) dhe histori (3.21).

Shefi i “Alfave” me veturë zyrtare për vikend në Ohër!

lg Shefi i “Alfave” me veturë zyrtare për vikend në Ohër!

Primisllav Dimovski, shef i Njësitit “Alfa”, gjatë vikendit kaluar me veturë zyrtare “Shkoda” ka qëndruar Ohër, ku kinse është dashtë merr pjesë dasmë tek vajza e një miku një nga objektet hotelierike.

lg Shefi i “Alfave” me veturë zyrtare për vikend në Ohër!

Deri te redaksia e “Nezavisen vesnik” ka arrit madje fotografi ku shihet vetura e incizuar Ohër.

Nga gazeta kanë kontaktuar Dimovskin, por ai është përgjigjur se nuk mund flet me gazetarë pa marrë leje nga eprorët e tij.

Bekteshi:Maqedonia do të vizitohet nga 1 milion turistë

”Rritja e numrit të #turistëve vazhdon në kontinuitet, në vend të vitit 2020, ne jemi në prag të realizimit të qëllimit afatgjatë – këtë vit do të realizojmë 1 milion turistë, me 3 milion bujtje! Vetëm në qershor 2018, krahasuar me qershorin e vitit 2017, kemi rritje të numrit të turistëve me 20.7%, ndërsa numri i bujtjeve shënon rritje prej 23.4%. Anëtarësimi i Republikës së Maqedonisë në #NATO do të nënkuptojë gjithashtu heqjen e barrierës së fundit që shpesh përmendet nga turistët e huaj e anashkalojnë vendin tonë, dhe kjo është çështja e sigurisë madhe”

Kreshnik Bekteshi minister i Ekonomise se Maqedonise

Më mirë të më marr malli, se mos flej netëve pa gjumë nga halli!

Medine Halimi-Strugalajm

Sa herë largohesha nuk e shikoja dot rrugën, nga lotët.. Kërkoja falje heshtje, falje e braktisa! Mendoja me vete si do jetoja aq larg, larg saj (larg vendlinjdes)?! Dhe pastaj fillova mos ta dua veten për zgjedhjen time. Sa shumë paskam gabuar! fakt e paskam shpëtuar veten.. Dje për gjatë gjithë rrugës jam vetëpyetur se si paskam jetuar për gjithë ato vite atje?!! Dakord! Fëmijëria ishte e bukur, po për aq kohë sa nuk e dinim sesi i‘u desh prindërve mij, me mish dhe shpirt na rrisnin. Babi i detyruar emigronte sa andej-këndej, dhe mami punonte çdo minut ditës pa u ndaluar, bile edhe netëve vona, duke qëndisur punë dore për t‘i shitur dhe për na siguruar jetën.. Kështu bënin gjithë njerzit e ndershëm atje, punë nxirrnin shpirtin për bukën e gojës.. Sot ata njerëz kërkojn ikjen, se atje nuk ka vlerë asgjë. Ai vend ka mbetur dorën e ligëve. Prandaj po degradon! -O Zot, e gjithë jeta e shqiptarve, veçanërisht Maqedonis rotullohet rreth dasmave.. Një ose dy vite përpara fillojn mendojn se si do duken tek dasma e filanit. këtë budallallik marrim pjesë edhe ne, një grup grash „budallaçka dhe lodhura„. Jo nga dëshira jonë, por vetëm t‘iu shpëtojm fjalëve njerzve intelektual, racional dhe mençur na rrethojn, duke na hedhur nga goja gojë.. „Hë këta gjase prej gurbeti dhe nuk kanë 1000 denar për një frizur!!“ -Dukate, dukate, dukate.. Rruza, ylla, pulla, perla, aksesor, vëth me gur diamanti prej te pazari, këpuc me tela dhe gur çmueshëm ardhura nga Shutka e Shkupit! Kurora mbretëreshash me „kristal“.. Fustane blerë me qindra euro vetëm e vetëm Adilica, Shebritica, Nevruzica dhe mijëra Icat e tjera thonë: „Uuu ç‘paska veshur Filanica“.! Njerëz nuk kanë dy lidhje me botën! Mos u ofendoni po zini mend!!! Mjaft punuat si kafsh, e kur shkoni Maqedoni gjatë sezonit dasmave t‘i derdhni parat tek këngëtarët dhe muzikantët.. Duhet ta dini njëherë e mirë dasmori i ka paguar sa qimet e kokës, po keni aq para, sa për t‘i hedhur, jepjani dhëndrit dhe nuses.. Kush e di nga sa halle do i shpëtoni! Na keni bërë na vij keq na duhet shfrytëzojm, tre javë pushimi atje.. Dje kur arrita këtu ku jetoj, ndjeva çlirohej shpirti bashkë me frymëmarrjen.. U ndjeva e lumtur paskam zgjedhur këtë vend, paktën për rritur tim bir! Sepse unë e di nuk do duhet qendis mesnatë, nesërmen t‘ia kem siguruar bukën e gojës! Dhe nuk me vjen hiç hiç paskam ikur, as juve tjerve mos t‘iu vij. Sepse ne nuk e kemi braktisur atë vend, por njerzit dhe sistemin e shkatërruar, udhëheqësit egoist atij vendi.. Unë jam e sigurt nëse një ditë ai vend do ketë nevoj për ne, ne gjithë do kthehemi..

Kurban Bajrami, ditë jopune për myslimanët në Maqedoni

Dita e parë e Kurban Bajramit 21 gusht (e martë), është ditë jopune për qytetarët e komunitetit mysliman Republikës Maqedonisë sipas Ligjit për festat shtetërore, deklarojnë nga Ministria për Punë dhe Politikë Sociale.

Ministria qytetarëve besimit islam Republikën e Maqedonisë ua uron festën e Kurban Bajramit.

”Kosova” shfaqet në qiellin e Shqipërisë, ish-presidenti ka një mesazh

Një pjesë e reve mbi territorin e Kosovës është shfaqur duke krijuar formë ngjashme me hartën e shtetit kosovar.

Këtë gjë e ka vërejtur ish-presidenti shqiptar, Bujar Nishani, i cili e ka publikuar këtë pamje me një kërkesë.

lg ”Kosova” shfaqet në qiellin e Shqipërisë, ish-presidenti ka një mesazh

Sipas ish-presidentit, kjo pamje është mbi qiellin e Kosovës, dhe, sipas tij, kjo gjë është “shkrim me dorë Zotit”, andaj ai ka kërkuar respektohet.
Kjo pamje është mbi qiell Kosovës. ‘Edhe Zoti e shkroi me dorë vetë’. Respektojeni!”, ka shkruar Nishani.

Ndërkohë, Nishani nuk ka treguar se kur është realizuar kjo fotografi dhe nuk ka dhënë detaje tjera për vendin ku është realizuar.

lg ”Kosova” shfaqet në qiellin e Shqipërisë, ish-presidenti ka një mesazh lg ”Kosova” shfaqet në qiellin e Shqipërisë, ish-presidenti ka një mesazh

Në Spitalin e Ohrit vihet në funksion aparati për tomografi kompjuterike

Spitalin e përgjithshëm Ohër sërish është vënë funksion aparati për tomografi kompjuterike, informojnë nga Ministria e Shëndetësisë.

Aparati dhjetë muaj nuk funksionoi për shkak një defekti RTG tubit, i cili tani është zëvendësuar.

Nga Ministria theksojnë se pacientët Spitalin e përgjithshëm Ohër sërish do kenë mundësi bëjnë diagnostikim kompjuterik rentgenit, i cili i përket llojit preciz hulumtimit dhe mundëson marrje shpejtë rezultateve.

Brenda një viti Spitalin e përgjithshëm Ohër bëhen rreth 4000 KT incizime.

Lavdrim Elmazi do të emërohet drejtor!

Ish-kandidati i Lëvizjes BESA për komunën e Strugës, Lavdrim Elmazi pritet marrë një post ri.

Sic bëhet e ditur nga burime lokale për INA, Elmazi është kandidat për postin e drejtorit Shtëpisë Kulturës Strugë. Ai ka marrë besimin e kreut Lëvizjes BESA udhëhequr nga Afrim Gashi, ndërsa dritë jeshile do ti jap edhe ministri i Kulturës, Asaf Ademi.

Lavdrim Elmazi është doktorant Shkencat teknologjike, Ish profesor Universitar dhe një nga intelektualët e rinj Strugë me ndikim jetën shoqërore qytet. Ai vjen nga fsh Kalishtë i Strugës.

Elmazi ishte kryetar dege i PDSH-së dhe ai iu bashkua fraksionit u largua nga PDSH dhe pas themeloi LR-PDSH nën udhëheqjen e Ziadin Selës. Elmazi pas braktisi LR-PDSH duke iu bashkuar Lëvizjes BESA, ku u zgjodh si kryetar dege dhe pas kandidat për komunën e Strugës zgjedhjet e fundit lokale.

Shqiptarët po bëhen si evropianët, më pak fëmijë në familje

Peshën madhe totalin e familjeve janë familjet përbërjen e tyre kanë 4 pjesëtare, me 33% totalit

 

Numri i familjeve me një ose dy anëtarë Shqipëri është rritur. Mesatarisht 2017-n, 16% e familjeve kishin përbërjen e tyre një ose dy pjesëtarë. Bazuar dhënat e INSTAT dhe përllogaritjen e “Monitor”, numri i familjeve vogla Shqipëri është rritur me 2% krahasuar me një vit parë. Nga 80,964 familje u numëruan Shqipëri, 12,649 ishin familje përbërjen e tyre nuk kishin shumë se dy persona, përcjell albinfo.ch.

Vetëm familjet me një anëtar përbëjnë 6% totalit familjeve Shqipëri, ndërsa ato me 2 pjesëtarë përbëjnë 10% totalit. Peshën madhe totalin e familjeve janë familjet përbërjen e tyre kanë 4 pjesëtare, me 33% totalit.

Çereku i familjeve (25%) përbëhen me pesë anëtarë, rreth 18% e tyre kanë përbërje tre anëtarë, ndërsa mbi 21% e familjeve kanë 6 ose shumë anëtarë përbërjen e tyre. Edhe pse numri i familjeve vogla (me një ose dy anëtarë) ka qenë rritje vitet e fundit, krahasuar me mesataren e Bashkimit Evropian, pesha e tyre ndaj totalit është shumë e ulët. dhënat nga Eurostat tregojnë se nga viti 2010, ku pesha zinin familjet me një ose dy anëtarë ishte 31%, është rritur mënyrë graduale me 2.4% 2017 Bashkimin Evropian.

disa shtete rritja ka qenë e dukshme. Letoni për shembull, përqindja e familjeve me një ose dy anëtarë u rrit nga 25% 2010 35% 2017. Statistikat fundit mbi madhësinë e familjeve Bashkimin Evropian tregojnë se 2017-n rreth një e treta e familjeve përbëheshin nga rritur pa fëmijë.

Shifrat janë marrë nga statistikat e Forcave Punës BE, cilat kanë treguar edhe diferencën midis shteteve anëtare. Pesha e familjeve me një ose dy anëtarë ndaj totalit familjeve varion nga 20% Maltë, 22% Sllovaki dhe Portugali deri 43% Lituani, 44% Danimarkë dhe 51% Suedi.