Home » Keshilla

Etiketë: Keshilla

Disa këshilla për lidhjen në largësi

 

Jo
gjithmonë gjërat një lidhje shkojnë ashtu siç i ke planifikuar.
Madje, mund ndodhë shkojnë shumë keq sesa mund ishte
marrë me mend. Si jetosh një lidhje largësi? Si shmangësh,
ajo flaka mos shuhet për shkak disa kilometrave largësi?

Nuk
përbën aspak çudi gjatë një udhëtimi pune apo muajin e pushimeve,
apo qoftë edhe një shëtitje thjeshtë ose njohje rastësishme,
dashurohesh me dikë. Dhe sigurisht ndodh shumë shpesh, ky
“dikë” mos ta ketë shtëpinë te pallati përballë shtëpisë tënde.

Por
edhe ndodhtë mos jesh e detyruar bësh shumë rrugë për
arritur te shtëpia e tij, sepse fati e deshi jetoni një qytet,
me mijëra arsye mund bëhen shkak ai transferohet një vend
tjetër, pa përjashtuar këtu edhe mundësinë e një shteti tjetër.

Arsye
pune, studimi, çështje familjare e tjera këtij lloji, mund
bëhen shkaku nga partneri yt ndajnë qindra kilometra largësi,
mbase edhe mijëra. Dhe raste tilla, jo gjithmonë mund ndodhë
gjesh një zgjidhje ideale tipit “Do vij me ty”; “Do jetoj me
ty kudo shkosh” dhe kjo, shumtën e rasteve shkakton probleme
ndonjëherë aq mëdha, sa përfundimi aspak i lumtur do ishte fundi i
lidhjes njëherë e përgjithmonë, pavarësisht se duheni, pavarësisht se
midis jush gjërat shkonin shumë mirë.

Largësia nuk është
asnjëherë një aleat i mirë për një lidhje. Sepse ajo, siç thonë
vjetrit, është si era, shuan zjarret e vegjël dhe ndez mëdhenjtë.
Pastaj largësia shkakton dhimbje, vuajtje, keqkuptime dhe xhelozi. Ka
mes edhe pak ndjenjë fajësie, sepse mund paraqiten shumë raste
dhe jo gjithmonë është kaq e thjeshte t’u thuash “jo”.

Me pak
fjalë, nuk duam japim zgjidhje nuk ekzistojnë. Thjesht u japim
disa këshilla atyre janë duke përjetuar një lidhje largësi. Disa
sugjerime për administruar mirë këtë situatë, pritjen nuk
mbaron thuajse kurrë, gjërat ndryshojnë për mirë dhe fund
piqen kushtet ti kesh mundësi bashkohesh me dashurin tënd.

Reklama

Po të mësonim për çdo ditë nga një mësim të mirë

dashurit e mi,
Po mësonim për çdo ditë nga një mësim mirë, fund vitit do ishim pasur për 365 mësime.
Dashuria dhe dituria kur ndahen me tjerët-shumëzohen.

Mos e ndal vetëm për vete diturinë, se askush nuk mund jetojë vetëm këtë botë.
Për JU, me shumë dashuri,  Daut Demaku

Dëgjo mirë

Dëgjo mirë:
Thotë Muhamedi alejhi selam, Allahu i Madhëruar urren çdo:
1.Mendjemadh ndaj vërtetës dhe mospranues i saj
2.Person i cili lëvdohet për atë çka nuk e posedon dhe mbahet kryelartë
3.Person ngrit zërin nëpër tregje
4.Personin flenë si kufomë pa u zgjuar natën për ibadet, ndërsa gjatë ditës punon si gomar vetëm për dunja !!!

Burimi: Senad Ramadani

Mos u bëni shkaktarë që të shkatërroni jetën e vajzës suaj duke e martuar me dikë që ajo nuk do

Prindër nderuar:
Mos u bëni shkaktarë shkatërroni jetën e vajzës suaj duke e martuar me dikë ajo nuk do.
Thotë Muhamedi alejhi selam:” Martohuni me ato i doni”
Mashkulli mund ti posedoj vetëm dy mangësi: Mungesë besimit dhe mungesë edukatës dhe moralit.
Varfëria, origjina, nacionaliteti, shkollimi, pozita,martesa,…, Islam nuk llogariten mangësi.
mirë e varfër dhe e lumtur
se e pasur gjithnjë duke vuajtur !!!

Burimi: Senad Ramadani