Home » Informata

Etiketë: Informata

Cilat jane shenjat dhe simptomat e semundjes se veshkave ?

Shenjat dhe simptomat e semundjes se veshkave jane:

Sistemi tretës: Anoreksia, pështjellimi, vjella.

Gjaku: Hemorragjia si pasojë e keqfunksionimit trombociteve.

Çrregullime volumit intravaskular janë pasojë e humbjes aftësisë veshkave për rregulluar përqendrimin e urinës.

Anemia është pasojë e mosprodhimit eritropoetinës.

Djersitja e vazhdueshme

Fryrja e trupit

Ethet

Dobësia apo plogeshtia

Urina e turbullt me erë keqe

Temperatura.

Cilat jane shenjat dhe simptomat e semundjes se veshkave ?Shenjat dhe simptomat e semundjes se veshkave

Cilat jane shenjat dhe simptomat e hipertiroidizmit ?

Shenjat dhe simptomat e hipertiroidizmit jane:

rrahura shpeshta zemrës apo tahikardia

Humbja e peshës

Plogështi trupore

Nuk durojnë nxehtin

Gjumë i çrregullt apo edhe pagjumësi

Temperatura e lartë trupore

Djersitja e theksuar trupore

Aritmia e zemrës

Probleme me sy apo shikim.

Cilat jane shenjat dhe simptomat e hipertiroidizmit ?,kush jane simptomat e tireotoksikozes, tireotoksikoza shenjat dhe simptomat,tiroidea prodhimi i shtuar

Cilat jane simptomat e gureve ne tëmth ?

Simptomat e gureve ne tëmth jane:

Tëmthi shkakton dhimbje hipokondrin e djathtë, poshtë brinjëve.

Kur demtohet edhe pjesa e diafragmës ka kontakt me tëmthin, dhimbja
ndihet apo paraqitet edhe shpatullën e djathtë (diafragma inervohet nga nervat C3-C4-C5, ashtu si dhe shpatulla).

Guri tëmth mund shkaktoj dhimbje (ose mund shfaqë mbindjesi)
segmentin midis brinjës VII dhe IX nga sternumi deri tek shtylla
kurrizore ( apo columna vertebralis).

Inflamacioni i tëmthit rrezatohet apo percillet edhe shpatullën e djathtë.

Cilat jane simptomat e gureve ne tëmth ?.kush jane shenjat dhe simptomat e gureve ne idhez,guret ne idhez shenjat dhe simptomat,simptomat e gurve ne idhez,shenjat,

Cilat jane simptomat e Artitit reumatik ?

Simptomat dhe shenjat   e Artitit reumatik jane:

Kyçet apo nyjet e duarve ose këmbëve ënjten

Kyçet ose nyjet dhembin dhe në rastin e inflamacionit te madh ato bëhen nxehta

Inflamacioni çon veshtiresi kyçe, sidomos kur njeriu zgjohet mëngjes apo ka ndenjur vend për një kohë gjatë.

Inflamacioni apo pezmatimi nis indet e kupës kyçit.

Nëse inflamacioni vazhdon për një kohë gjatë mund dëmtojë pjesë ndryshme kyç dhe rreth tij si kërcet e kyçit, kockat, gilcat dhe ligamentet.

Lëvizshmëria kyçe apo nyje keqësohet dhe kyçi disa raste mundet keqvendoset.

raste rralla mundet edhe organe tjera trup pezmatohen apo preken nga procesi inflamator, si për shembull pleura, cipa e zemrës, enët e gjakut dhe sytë.

Cilat jane simptomat e artitit reumatik ?,kush jane shenjat dhe simptomat e artriti reumatik,artrit,shenjat e semundjes se artritit

Cilat jane simptomat e anemise ?

Shenjat dhe simptomat e anemise jane :

Lodhja

Takikardi apo rrahja e shpejte e zemres

Zbehja

Gjendje apo ndjesi e fikëtit

Cilat jane simptomat e anemise ?,kush jane shenjat dhe simptomat e anemise apo pagjaksise,shenjat e semundjes se gjakut,Shenjat e sëmundjes gjakut

Cilat jane simptomat e sëmundjes së sheqerit ?

Simptomat e sëmundjes sheqerit:

Dhimbja e barkut

Frymëmarrje ngadalta e thella

Prani e ketoneve gjak dhe urinë

Pacientët me diabet duhet kontrollojnë peshën(shtimi i peshes ndikon ne paraqitjen e diabetit)

Shtojnë peshë, për këtë duhet kufizojnë sheqernat e rafinuara

Kanë mungesë ekuilibri, e për këtë duhet rrisin sasinë e fibrave dietë

Ndonjëherë kolesteroli i tyre rritet shumë, për këtë yndyrat duhet jenë vajra me një lidhje dyfishe

Cilat jane simptomat e sëmundjes sheqerit ?,cilat jane shenjat dhe simptomat e diabetit,diabeti dhe semundja,shenjat e sheqerit ne shak,simptomat e sheqerit ne gjak

Cilat janë simptomat e sëmundjes së zemrës ?

Simptomat e sëmundjes zemrës janë:

Shenja shtrëngimit fortë ne kraheror

Ndjesi peshe kraharor

Shtrëngime dhimbshme qendër gjoksit, cilat zgjasin disa minuta

Shenjat mund shfaqen dhe zhduken herë pas here

Dhimbje forta përhapen edhe përgjatë krahëve, shpatullave dhe duarve, qafë, stomak

Ndjesi ftohti

Pengim frymëmarrjeje

Këto simptoma mund shoqërohen me ndjesi fikëti.

Cilat janë simptomat e sëmundjes zemrës ? ,Zemra dhe semundjet e saj shenjat dhe simptomat e saj