Home » Anatomia

Etiketë: Anatomia

Çka është Injektimi?

Injektimi është futja e masave te ndryshme organet tubulare (vazat, kanalet … etj.) dhe pas kësaj bëhet ose preparimi ose ndriçimi, domethënë pregatitja e preparateve transparente shnderritshëm duke i futur organet ne lëngjet kanë indeks reflektimi drite barabartë me to, ose korrozionin d.m.th pregatitja e mulazheve sistemeve tubulare; për këtë qellim, organet janë mbushur me masë ngrirëshme, futen acide ose baza forta e zhdukin indin e organeve dhe lënë paprekur masën e ngrirë, e cila ka marrë formën e vazave ose kanaleve, ose roentgenografia – domethënë filmi roentgenologjik i organit, sistemet tubulare cilit janë mbushur me masë kontraste;

qka eshte Injektimi ,Cka eshte Injektimi ,ceshte Injektimi,cfare eshte Injektimi ,qeshte Injektimi,definicioni Injektimi, perkufizimi Injektimi,shpjegimi Injektimi,qka kuptojm me Injektim, qka nenkuptojm me Injektim,nenkuptimi Injektim,kuptimi i fjales Injektim

Reklama

Kuizi ”Muret e kanalit inguinal”

kanali+inguinal Kuizi ''Muret e kanalit inguinal''

 
Ky eshte nje kuiz i shkurte rreth mureve te kanalit inguinal.Pra testoni
veten se sa dini rreth mureve te kanalit inguinal ose anatomise se
kanalit inguinal.

Luani kete kuiz duke klikuar ketu

kanali inguinal kuiz,kuiz nga anatomia, anatomia kuiz, muret e kanalit inguinal, kanali inguinal shqip, kuiz anatomia shqip

Ku ndodhet me lokacion dhe çfarë funksione ushtron palca e zgjatur (medula oblongata) ?

Ku ndodhet me lokacion dhe çfarë funksione ushtron palca e zgjatur (medula oblongata) ?

Palca e zgjatur (medulla oblongata) ndodhet ndërmjet urës (pons) dhe palcës kurrizore.

Ka funksion përcjellës sepse nëpër kalojnë gjitha rrugët ngjitëse (ndijore) e zbritëse (motore) si dhe ka funksion reflektor.