Faktorët kryesorë që ndikojnë në fertilitetin e gruas

Shumë faktorë mund ndikojnë fertilitetin e një gruaje transmeton Gazeta Shneta.

 1. Problemet e peshës:

Pesha e rëndë mund rezultojë me probleme hormonale çojnë ovulim dëmtuar. Pra, një grua me probleme peshës (nënpeshë ose mbipeshë) mund ta ketë probleme fertilitet.

 1. Mosha:

Mosha e mirë për konceptuar një fëmijë është mes 20-30 vjetë. Sapo një grua arrin moshën 35 vjeç, pjelloria e saj fillon bjerë. Pra, mosha luan një faktor kryesor ndikon fertilitetin tuaj.

 1. Duhani, Alkooli:

Pirja e duhanit dhe alkooli jo vetëm dëmtojnë organet trupin tuaj, por ato gjithashtu ndikojnë shanset tuaja për t’u bërë një nënë.  Alkooli mund çojë periudha parregullta dhe çrregullime si amenorreja dhe dismenorreja.

Tymi i duhanit është i mbushur me shumë se 1500 kimikate, cilat mund t’ju dëmtojnë. Pirja e duhanit ul aftësinë e fekondimit vezëve./Gazeta Shneta/.

– Kliko këtu për t’u informuar me testin duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës ardhje është rregull.

The post Faktorët kryesorë që ndikojnë në fertilitetin e gruas appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama

Disa gjëra që duhet të dini rreth seksit pas lindjes

Ju ndoshta keni dëgjuar se është e sigurt bëni seks pas gjashtë javëve keni lindur foshnjën tuaj. Por a është kjo e sigurt për çdo çift transmeton Gazeta Shneta.

 1. Rreth 45% e grave raportuan se përjetonin seks dhimbshëm pas lindjes, ndërsa ankesat e tilla para shtatëzanisë u raportuan vetëm nga 23%.
 2. Studimet gjithashtu lënë kuptohet se vagina është tepër e thatë gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes.
 3. shumë se gjysma e grave janë hetuar raportuan se kishin marrëdhënie seksuale dy herë javë gjatë shtatzënisë dhe numri vazhdonte binte pas lindjes.
 4. Për tepër, gratë kishin marrëdhënie seksuale një herë ose dy herë muaj u rritën nga 14% 51% pas lindjes, vetëm nënkuptonin mosinteresimin e një gruaje dhënien e çlirimit epshit saj.
 5. Një tjetër statistikë befasuese e zbuluar nga studimi ishte kënaqësia e përgjithshme e gruas me jetën e saj seksuale. Para se mbetej shtatzënë, 50% e grave raportuan se ishin kënaqur me jetën e tyre seksuale, por ky numër zbriti 40% pas lindjes./Gazeta Shneta/.

– Kliko këtu për t’u informuar me testin duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës ardhje është rregull.

The post Disa gjëra që duhet të dini rreth seksit pas lindjes appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Arsyet pse çiftet duhet të bëjnë seks çdo ditë

Ekspertët besojnë se një çift i lumtur duhet marrë një veprim çdo ditë për mbetur i kënaqur, i begatë dhe i fokusuar gjërat e rëndësishme jetë transmeton Gazeta Shneta.

 1. Burri juaj:

Burrat janë krijesa thjeshta se ne, dhe ne duhet t’i trajtojmë ato si tilla. gjitha ato kanë nevojë janë ushqimi, dashuria dhe sigurisht seksi. Sa shumë jeni reciprok, aq shumë ai do t’ju dojë. Ju ndoshta tashmë e dini se çfarë tërheq vëmendjen e burrit tuaj. Pra, vazhdo pak me fantazitë e tij. Ju do habiteni se burri juaj vepron shumë mashkullor se parë.

 1. Ju sjell afër partnerit tuaj:

Ne gjithë kemi dëgjuar për ato fjalime gjata për mënyrën se si seksualiteti përmirëson një marrëdhënie. Dhe, tani ekspertët kanë deklaruar se çiftet e bëjnë dashuri rregullisht gëzojnë një marrëdhënie dashur sesa ata nuk kanë seks shpesh.

 1. Është kënaqësi:

Seksi është shumë zbavitës, terapeutik dhe mënyra e rëndësishme e forcimit lidhjes ju ndani me partnerin tuaj. /Gazeta Shntea/.

– Kliko këtu për t’u informuar me testin duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës ardhje është rregull.

The post Arsyet pse çiftet duhet të bëjnë seks çdo ditë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

SHBA, nën mbikqyrje praktikat monetare të disa vendeve

Administrata Trump refuzoi sërisht ta etiketojë Kinën si manipulatore monedhës, por thotë se po e mban atë si dhe pesë vende tjera, nën vëzhgim.

një raport dërguar Kongresit, sekretari amerikan i thesarit Steven Mnuchin shkruan se Pekini bashku me Gjermaninë, Indinë, Japoninë, Korenë e Jugut dhe Zvicrën, do vendosen një listë vendesh, praktikat monetare cilave kërkojnë “mbikëqyrje kujdesshme”.

Qeveritë manipulojnë me monedhat duke i mbajtur normat e këmbimit artificialisht ulëta për t’i bërë mallrat dhe shërbimet e tyre lira tregun botëror.

Kjo praktikë krijon disavantazhe për partnerët tregtarë dhe vendet e tjera.

Gjatë gjithë fushatës zoti Trump premtoi se do ta etiketonte Kinën një vend manipulator me monedhën menjëherë pasi zgjedhej president, por deri tani nuk ka pranuar ta bëjë këtë.

vend kësaj zoti Trump ka vendosur miliarda dollarë tarifa ndaj importeve kineze për trajtuar ato ai thotë se janë praktika padrejta tregtare.

The post SHBA, nën mbikqyrje praktikat monetare të disa vendeve appeared first on XL Press – Communications Media.

Bindjet tona politike mund t’i kemi shkruara në ADN

Shkencëtarët ia kanë atribuuar historikisht besimet politike, edukimit dhe ambientit rrethues. Por kërkimet e fundit tregojnë se prirjet tona politike, kanë një përbërës madh gjenetik. Studimi i fundit mbi besimet politike, i botuar vitin 2014 “Behavior  Genetics”, shqyrtoi një mostër prej shumë se 12.000 çifte binjakësh nga 5 vende botës, përfshirë SHBA-në.

Disa ishin identikë dhe disa jo; por gjitha çiftet ishin rritur bashkë. Studimi tregon se zhvillimi i qëndrimeve politike, varet mesatarisht 60 për qind nga mjedisi ku rritemi dhe jetojmë, dhe 40 për qind gjenet tona. “Ne e trashëgojmë një pjesë mënyrës se si përpunojmë informacionin, si e shohim botën dhe si i perceptojmë kërcënimet – dhe këto janë cilësuar një shoqëri moderne si qëndrime politike”, shpjegon Peter Hatemi, epidemiolog gjenetik Universitetin e Sidnejit Australi, dhe autori kryesor i studimit.

Gjenet e përfshira tipare tilla komplekse, janë vështira për t’u identifikuar, sepse ato tentojnë përfshihen një numër madh procesesh fizike dhe njohëse, ku secili luan një rol vogël formësimin e qëndrimeve tona politike. Megjithatë, një studim i botuar vitin 2015 “Proceedings of the Royal Society B” arriti bëjë pikërisht atë gjë, duke treguar se gjenet kodojnë receptorë caktuar për neurotransmetuesin dopaminë, janë lidhura me vendin ku ndodhet aksi liberalo-konservator.

mesin e grave ishin shumë liberale, 62 për qind ishin bartëse gjenotipeve caktuara receptorëve, kanë qenë parë lidhura me tipare tilla, si qënit hapur dhe kërkimi i risive. Ndërkohë, mesin e grave shumë konservatore, përqindja ishte vetëm 37.5 për qind.

Këto gjetje gjenetike, janë përputhje me shumë studime psikologjike, kanë sugjeruar se qëndrimet politike janë lidhura me tiparet e personalitetit. Për shembull hapja ndaj përvojave, parathotë një ideologji liberale; ndërsa ndërgjegja shpesh shkon me një qëndrim konservator.

Megjithatë, dëshmitë tregojnë se qëndrimet politike nuk janë shpjeguar plotësisht nga personaliteti; dyja kanë shumë gjasa jenë rrënjosura mënyrë pavarur, atë Hatemi e quan një “arkitekturë përbashkët psikologjike”. Hatemi dhe kolegu i tij Bred Verhulst, politolog Universitetin Shtetëror Pensilvanisë, botuan një studim vitin 2015 “PLOS ONE” ku treguan se ndryshimet personalitet gjatë një periudhe 10- vjeçare nuk parashikojnë ndryshime qëndrimet politike.

The post Bindjet tona politike mund t’i kemi shkruara në ADN appeared first on XL Press – Communications Media.

Kanabisi – sekreti i rinimit të trurit?

Kanabisi ngadalëson procesin e plakjes së trurit, të paktën tek minjtë, kjo është vërtetuar. Studiuesit shpresojnë për të njëjtin efekt tek njerëzit me demencë. Kanadaja ndërkohë e legalizoi kanabisin.     

Kanabisi – deri tani një drogë me nam keq, mund kthehet një bimë mjekësore shumëanshme. Si mjet kundër dhimbjeve kanabisi ndërkohë është pranuar. Me gjasë kjo bimë ka efekt edhe tek disa sëmundje psikike dhe mund ketë madje edhe efektin e rinimit trurit.

Këtë e thonë studiuesit e Institutit për Psikiatrinë Molekulare Universitetin e Bonnit pas eksperimenteve me minj. Tek minjtë vjetër duken shenja qarta ndryshimi pas dhënies një doze vogël lëndës përbërëse kanabisit Tetrahydrocannabinol (THC). Tek ata përmirësohen funksionet e trurit, raportojnë studiuesit revistën “Nature Medicine”.

Drejtori i Institutit, Andreas Zimmer është optimist, ky rezultat mund transferohet edhe tek njerëzit. Për këtë do fillojë shpejti një studim klinik me moshuar Bonn. Studiuesit duan dinë, nëse THC ka ndikim funksionet e trurit njerëzve me demencë stadin e parë apo fillimet e Alzheimer.

Studiuesit iu dhanë minjve plakur THC, dhe ata nuk dalloheshin nga rinjtë…

Kura e rinimit me kanabis

Receptorët kanë qenë objekt studimi, i ashtuquajturi sistemi “Endocannabinoid” si pjesë e sistemit nervor ka efekt ndikues gjitha proceset e plakjes. „Aktiviteti i këtij sistemi tek kafshët moshë zbret, dhe tregohen kështu shenjat tipike plakjes”, thotë Zimmer. Pasoja janë osteoporoza, lëkura me rrudha, por edhe aftësia e dobësuar e trurit për mësuar dhe kujtesa. Studiuesit shpresojnë t’i japin kështu „hov” sistemit Endocannabinoid.

Studiuesit iu dhanë minjve plakur THC. Dhe efekti ishte i dukshëm – minjtë e vjetër nuk dalloheshin nga rinjtë. Para dhënies kanabisit, ata kishin vështirësi dallonin një mi, me cilin kishin qenë kontakt. vend kësaj, ata reagonin me frikë dhe agresivitet. Pas dhënies THC-së, minjtë e vjetër i dallonin shumë mirë minjtë me cilët kishin pasur një lloj marrëdhënie, thotë, Andras Bilkei-Gorzo, koleg i Andreas Zimmer.

Studiesit janë marrë 15 vjet rresht me studimin e receptorëve, ku kanabisi ka pasur ndikimin e tij, radhë parë tek minjtë. „Ne njerëzit kemi një sistem „Endocannabinoid” shumë njëjtë me minjtë.”, thotë Bilkei-Gorzo bisedë me Deutsche Wellen. Receptorët janë sfera përafërta tru. Prandaj kanabisi ka gati po njëjtin efekt tek njerëzit si tek minjtë.” Edhe Izrael studiuesit janë marrë me hulumtime mbi efektin e kanabisit dhe kanë arritur përfundime pozitive. një azil pleqsh, banorët kishin probleme me pagjumësinë dhe oreksin morën kanabis. Shumë prej tyre ishin pastaj shumë aktivë.

The post Kanabisi – sekreti i rinimit të trurit? appeared first on XL Press – Communications Media.

Kastrati: Ushtria tërësisht e gatshme më 2025

Sipas ish-komandantit Forcës Sigurisë Kosovës, Kadri Kastrati, Kosova mund ketë ushtri tërësisht gatshme vitin 2025, pavarësisht se plani strategjik parasheh një gjë e tillë bëhet për dhjetë vjet.

Interaktiv KTV-së, Kastrati ka thënë se shtatë vjet do mjaftojnë Kosova ketë forca me kapacitete plota operacionale e ushtarake.

“Rishikimi i strategjisë forcës nisi 2012 dhe u krye 2014. Katër vite i kemi humbur, por prapë se prapë jam shumë i lumtur. I uroj forcat pa marrë parasysh se jemi vonuar katër vite është mirë kemi nisur këtë proces. Para dy viteve kam rekomanduar publikisht dhe kam këshilluar institucionet fillojnë bisedojnë me partnerët tanë, sidomos SHBA-në e vendet e NATO-s, sepse qysh atëherë është pa se Lista Serbe s’është e gatshme votojë jo vetëm për Ushtri me ndryshime kushtetuese, por asnjë veprim e çon Kosovën përpara. fund e pamë partnerët strategjikë, NATO, u bind serbët nuk i votojnë ndryshimet dhe dhanë leje për ndryshime ligjore. Emrin nuk e ndryshojmë, por mandati dhe detyrat do jenë ushtarake e Kosova do ketë ushtrinë e vet”, ka thënë ai. “Kur është bë rishikimi strategjik është parapa një plan si zhvillohet. Qysh atë kohë janë bë studimet bashkëpunim me partnerin tonë SHBA-në. Atëherë është parapa ky plan i zhvillimit zgjatë diku rreth 10 vjet. Por pasi jemi vonuar dhe kemi kapacitete njerëzore, buxhetore, rekomandoj ky zhvillim mos zgjatë shumë se shtatë vite. Ushtria mund jetë e gatshme 2025 me gjitha aktivitet operacionale dhe mund marrë pjesë misione paqeruajtëse”.

Sipas Kastratit, FSK-ja qysh tash është e gatshme marrë pjesë misione ndryshme. Ai ka thënë se emri Forcë e Sigurisë nuk e dëmton aspak rolin e kësaj force. Sipas tij, NATO nuk pranon ushtri për shkak emrit.

Sa i përket armatimit, Kastrati ka thënë se roli i FSK-së do jetë mbrojtës dhe do ketë armatim për mbrojtje e jo armatime sulmuese.

“S’do ketë tanke,e aviacion luftarak sepse janë armatime sulmuese, por do ketë gjithë kalibrat tjera mbrojtëse. Besoj qeveria do t’i kalojë gjithë fazat për siguruar mjetet e nevojshme për armatim adekuat”, ka shtuar ai.

Kastrati ka thënë se ushtria do ketë qasje çdo pjesë territorit Kosovës, ashtu siç do jetë e nevojshme. Ai ka shtuar se NATO me zhvillimin e FSK-së do t’ia lë gjitha kompetencës Ushtrisë Kosovës.

Kastrati ka folur edhe për largimin e dhjetëra pjesëtarëve FSK-së nga komuniteti serb. Sipas tij, kjo ështëpër shkak presioneve politike nga Serbia dhe liderët serbë Kosovë. Ai ka thënë se kjo është për keqardhje sepse, sipas tij, ushtria është mirë edhe serbëve dhe gjitha komuniteteve jetojnë Kosovë.

The post Kastrati: Ushtria tërësisht e gatshme më 2025 appeared first on XL Press – Communications Media.

Horoskopi, 19 tetor 2018

Dashi

Tani duket se ditët tuaja do jenë mëtë tensionuar, me shumë preokupime, pasi për këtë ndikon shumë edhe pozicioni i ri i Marsit. Për fatin tuaj mirë, mbrëmja do jetë çtensionuese.

Demi

Një kuadër yjor rritje do bëjë edhe ju jeni një fazë “crescendo” gjitha nivelet, por veçanërisht aspektin e raporteve me tjerët. Fusha sentimentale pritet jetë mjaft e këndshme.

 

Binjakët

aspektin profesional keni shumë se një arsye për mos qenë kënaqur, por është një periudhë kalimtare. Megjithatë, duhet gjeni mënyrën për t’u imponuar. Por mendoni mirë për dashurinë.

 

Gaforrja

Yjet tuaj mirë Janë Merkuri dhe Urani, mbështetja e cilëve mund t’jua hapë një perspektivë re planin profesional. Për raportet ndërpersonale mbrëmja ju jep një shans ri.

 

Luani

Do jeni pushtetin e një Hëne sot dominuese e cila do t’ju shoqërojë gjatë gjithë javës, prandaj do jeni shumë favorizuar planin sentimental. Kujdes me sëmundjet e stinës.

 

Virgjeresha

Janë shumë gjëra kanë ndryshuar, prandaj duhet tregoheni  pak koherentë me një realitet e ri. Hëna ju bën paksa skeptikë, por kjo nuk do t’ju pengojë jeni brilantë ide.

 

Peshorja

Vazhdon ritmi marramendës i imponuar nga”planeti i kuq”, por  kujdes sepse nga ana tjetër rrit tensionet e krijon mundësi për mosmarrëveshje me tjerët, përfshi edhe familjarët. Mbrëmje pozitive.

 

Akrepi

Me Merkurin tashmë plotësisht një orbitë pozitive e harmonioze do keni shumë se një mundësi për nxjerrë pah aftësitë tuaja profesionale. Për dashurinë duhet mendoni vetë.

 

Shigjetari

Edhe pse kuadri yjor nuk është nga mirët për ju, Merkuri e Urani sikur ia zbehin pak forcën, optimizmi juaj është për t’u marrë për model. dilemë për kaluar mbrëmjen? Le ta zgjedhë partneri.

 

Bricjapi

Pas përpjetave (dhe ju jeni munduar shumë duke u ngjitur) vijnë tatëpjetat, por kujdes sepse tani mund ta pësoni nga dëshira për arritur sa shpejt objektivin. Hëna e bën këndshme mbrëmjen.

 

Ujori

Eshtë një periudhë qetësi, e cila duket se do vazhdojë mbetet njëlloj edhe për disa ditë tjera. Keni kohë për ideuar diçka për ardhmen. Mbrëmja nën shenjën e dashurisë.

 

Peshqit

Jeni nën një kyuadër yjor shumë favorshme, prandaj përpiquni merrni maksimumin nga mbështetja totale e yjeve. Një udhëtin i shkurtër do ta bënte këndshme ditën, apo jo?

Lexo më shumë

Blockmans: Ballkani nuk mund të anëtarësohet në BE deri në viti 2025

Drejtori i Politikës Jashtme Qendrën për Studime Politikave Evropiane (CEPS) Steven Blockmans beson se 2025 nuk është një datë e vërtetë për zgjerimin e Bashkimit Evropian.

Unë nuk mendoj se është realiste pritet gjithë do bien dakord BE deri vitin 2025, mënyrë qytetarët e saj jenë gati për valën e ardhshme zgjerimit dhe gjithashtu vendet aktualisht janë preferuara ndoshta nuk do jenë gati deri vitin 2025. Pra, do jetë e vështirë pritet kjo realizohet nga dyja këndet. parë do mendoja për gjysmën e dytë dekadës ardhshme “, tha Blockmans për Ballkanin Perëndimor për EWB.

The post Blockmans: Ballkani nuk mund të anëtarësohet në BE deri në viti 2025 appeared first on XL Press – Communications Media.