Home » Glossary » Ylli

Ylli

Ylli është nje trup qiellor i cili zoteron nxehtesi dhe drite i mbajtur formë nga graviteti. Ylli i afërt me Tokën është Dielli, i cili është burimi i energjisë Tokë. Yjet e tjera janë dukshme nga toka gjatë natës, kur ata nuk janë drejtim nga Dielli apo bllokuar nga fenomenet atmosferike. Historikisht, yjet shquar sferën qiellore janë grupuar bashku, dhe yjeve ndritshëm u janë vënë emra përveçëm. Katalogë shumtë mundshëm janë mbledhur nga astronomët, cilat japin emërtime standardizuar për yjet.

Reklama