Home » Glossary » Dje

Dje

DJE ndajf.

1. ditën para sotmes, një ditë parë. (qysh, deri) dje. Dje mëngjes ( drekë, mbrëmje). Dje pasdite (paradite). Dje dhe sot.

2. një kaluar afërt, pak kohë përpara; kaluarën. Deri dje s’dinte gjë. Dje ishim shtypur, sot jemi lirë.

Reklama