Home » Glossary » Demi

Demi

DEM m.

1. Viç dy-tre vjeç; ka i ri dhe i patredhur, mbahet për ndërzim. Dem i fortë. Dem race (damazi). Demat e ndërzimit. Kokë demi. Ndeshje me dema. I fortë si dem. E ka qafën si demit.

2. Trari i trashë vendoset dyshemenë e një shtëpie. U thye demi. Demi zgjidhet i trashë.

3. fig. bised. Djalë i shëndoshë e i fortë. Është bërë dem.

  • Dem me brirë shih te BRI,~RI. Mori dem lopa shih te MARR 33. E kap (e zë) demin (kaun) për brirësh (nga brirët) shih te BRI,~RI. Demin e shtron zgjedha fj.u. shih te ZGJEDH/Ë,~A.
Reklama