Home » Glossary » Ceremoni

Ceremoni

Ceremoni <i>f.sh. –

  1. Veprime kremtuese a përkujtimore kryhen me rastin e një ngjarjeje shënuat shoqërore, përvjetorë rëndësishëm etj.; festim, kremtim. <i>Ceremoni zyrtare (solemne, përkujtimore, fetare). Ceremonia e hapjes (e mbylljes). Ceremonia e martesës (e vdekjes). Ceremonia e dhënies çmimeve (e ndarjes diplomave, e nënshkrimit marrëveshjes). Me ceremoni. Shef ceremonie. Bëj ceremoninë. Zhvillohet një ceremoni. Marr pjesë një ceremoni.
  2. <i>kryes. sh. ~ra, ~rat bised. Mënyrë e përpunuar dhe e stërholluar e sjelljes, shoqërohet me etiketë tepruar. <i>Pa (shumë) ceremonira. Sillet (e priti) me ceremoni. Bën ceremonira.
Reklama