Home » Glossary » Bricjapi

Bricjapi

bricjap

I <i>m.sh.zool.

  1. Larvë e madhe pa këmbë, me gjoks gjerë e si trekëndësh dhe me bark konik, bren drurin.

II <i>mb. –

  1. i ka brirët gjatë, drejtë e kthyer prapa si cjapit (për bagëtinë). <i>Dhi (dele) bricjape. Ka bricjap.
  2. Përd. em. sipas kuptimit mbiemrit.
Reklama