Home » Kongresisti amerikan: Kosova e Serbia të bëjnë përpjekje për paqe

Kongresisti amerikan: Kosova e Serbia të bëjnë përpjekje për paqe

Kongresisti amerikan, Emanuel Cleaver ka komentuar sot zhvillimet e fundit mes dy shteteve Kosovë-Serbi.

Ai ka thënë se është interes i Shteteve Bashkuara Amerikës dialogu mes Prishtinës dhe Beogradit përfundojë me një marrëveshje paqeje, transmeton Indeksonline.

Sipas tij, po ashtu është e rëndësishme dialogu mos sjellë prapa konfliktin e viteve 90-ta.

AMERIKA Kongresisti amerikan: Kosova e Serbia të bëjnë përpjekje për paqe

“Përpjekjet për paqe janë nevojshme për dy vendet. dy shtetet duhet bëjnë shumë për përspektivën euroatlantike”, ka thënë ai, duke shprehur besimin Kosova dhe Serbia mund jetojnë paqe përhershme.

Cleaver ka theksuar se përveç me Kosovën, SHBA-të janë interesuar mbajnë raporte mira edhe me shtetin serb, dhe se këto marrëdhënie duhet intensifikohen bashkëpunim ekonomik.

Deklaratat e kongresistit amerikan vijnë një periudhe kur SHBA-të kanë dalur haptazi përkrahje formimit Ushtrisë Kosovës.

Reklama