Home » Xhandarmëria serbe ndalon Petroviqin, reagon Kuvendi i Kosovës

Xhandarmëria serbe ndalon Petroviqin, reagon Kuvendi i Kosovës

Pas ndalimi sotëm deputetit serb Kuvendit Kosovës, Sllobodan Petroviq, nga ana e xhandarmërisë Serbisë pikën kufitare Merdare, ka reaguar Kuvendi i Republikës Kosovës me anë një komunikate për media.

“Deputeti Petroviq ishte duke udhëtuar një vizitë familjare Serbi (përkatësisht te motra e tij), momentin kur është ndaluar (rreth orës 11:30) dhe intervistuar nga ana e xhandarmërisë serbe. Deputeti i katër legjislaturave Kuvendit, njëherësh ish-nënkryetar i tij, Sllobodan Peptroviq, është liruar pas katër orë mbajtjeje dhe maltretimi nga ana e organeve serbe sigurisë”.

“Kuvendi i Republikës Kosovës dënon ashpër ndalimin e deputetit tij, duke e konsideruar atë akt ulët dhe papranueshëm, si dhe kërkon nga udhëheqja e Parlamentit Serbisë distancohet dhe dënojë rastin, i cili, si i tillë, paraqet shkelje flagrante drejtave njeriut e lëvizje​s lirë”, thuhet reagimin e Kuvendit.

Reklama