Home » Rritet kostoja e jetesës në Maqedoni

Rritet kostoja e jetesës në Maqedoni

Shpenzimet e jetesës për muajin nëntor këtij viti krahasuar me nëntorin e vitit kaluar janë rritur për 1.2 për qind, dhe krahasuar me tetorin e këtij viti ato janë ulur për 0.2 për qind, njoftojnë nga Enti Shtetëror për Statistika.

Çmimet me pakicë nëntor këtij viti krahasuar me nëntor vitit kaluar ishin larta për 1.9 për qind, ndërsa krahasuar me muajin tetor, ato kanë rënie për 0.5 për qind.

Rënie Indeksit kostos jetesë muajin nëntor 2018, krahasuar me muajin e kaluar, është regjistruar frutat e freskëta dhe ftohta me 14.3 për qind, perimeve ngrira, përveç patateve dhe perimeve tjera 1.6 përqind, vaj dhe yndyrë, thata perime, perime tjera konservuar dhe përpunuara për 0.8 për qind, qumështi me 0.6 për qind, produkte tjera buke për 0.3 për qind, miell dhe drithëra tjera, jogurti për 0.2 për qind.

Një rënie e indeksit shpenzimeve është regjistruar transportin ajror udhëtarëve me 7.4 për qind, lëndëve djegëse për 4.2 për qind, gazit për familjet për 2.2 për qind, pajisjeve telefonike dhe telefaks për 0.4 për qind.

Nga ana tjetër, përqindja e papunësisë për tremujorin këtij viti është zvogëluar për 20.8 për qind, njoftojnë nga Enti Shtetëror për Statistika.

Reklama