Home » Instituti i Tony Blair angazhohet nga Aleksandar Vuçiqi si lobiste

Instituti i Tony Blair angazhohet nga Aleksandar Vuçiqi si lobiste

Instituti i ish-kryeministrit Mbretërisë Bashkuar po kërkon punësojë një këshilltar lartë për një pozitë Beograd, për “punuar ngushtë dhe për këshilluar” zyrtarët e lartë mbi çështjet e qeverisjes.

Instituti Tony Blair për Ndryshimin Global (TBI), po kërkon një këshilltar lartë komunikimit, i cili do ofrojë këshilla strategjike komunikimit dhe mbështetje marrëdhënieve publike me qeverinë serbe.

Nën titullin “qeverisje” dhe nën lokacionin “Beograd”, Instituti ka publikuar një thirrje hapur përnjë konsulent me përvojë menaxhim i cili ka eksperiencë konsiderueshme reformën e sektorit publik dhe kush ka punuar ekonomitë zhvillim”.

Thirrja është publikuar faqen e internetit Institutit.

Këshilltari do ofrojë këshilla strategjike komunikimit dhe mbështetje për zyrtarët qeveritarë përkrahje ndërsjellë për zhvillimin e politikave, menaxhimin e projekteve dhe çështjet e jashtme për një shumëllojshmëri klientëve, “zakonisht (janë) agjencitë qeveritare ose ministrat/shefat e shtetit”.

Këshilltari gjithashtu do kryejë analiza shpejta dhe krahasime ndërkombëtare, cilatdo kontribuojnë strategjinë e përgjithshme reformës qeverisë fusha specifike politikave”.

Ai ose ajo gjithashtu do zhvillojë prezantime dhe informime, dhe do takohet me vendimmarrësit kryesorë qeveri duke përfshirë ministrat, zyrtarët e lartë agjencive dhe zyrtarët e organizatave shumëpalëshe dhe bilaterale”, janë relevante për punën e TBI rajon”.

“Instituti ka një projekt Serbi, i cili ndihmon ofrimin e shërbimeve publike. Kjo është pjesë e punës gjerë jo-fitimprurëse Institutit mbështet qeveritë mbarë botën dhe është ofruar pa asnjë kosto për qeverinë serbe”, i tha BIRN-it Instituti një përgjigje me shkrim.

Kjo nuk është hera e parë Blair ka qenë i lidhur me punën e konsulencës për qeverinë serbe.

Ish-kreu i Partisë Laburiste Mbretërisë Bashkuar dhe kryeministri, e shtoi Serbinë listën e vendeve ai ishte paguar për këshilluar vitin 2015.

Kryeministri i atëhershëm i Serbisë, tani president Aleksandar Vuçiq, bëri një kontratë me konsulencën e Blair-ut për ngritur një “njësi shpërndarjeje”, e cila u pagua, sipas burimeve zyrtare serbe, nga Emiratet e Bashkuara Arabe, siç zbuloi një hulumtim i përbashkët i BIRN dhe Guardian nga Britania e Madhe.

Operacionet për Ballkanin nga Blair përfshinë Shqipërinë deri vitin 2016, kur zyra e Blair i konfirmoi BIRN-it se kontratat e tij me Shqipërinë tashmë kishin janë përfunduar.

Emri i Blair erdhi qendër vëmendjes Ballkan përsëri shtator 2018, kur ish-ministri i Jashtëm serb Vuk Jeremiq, pretendoi se po negocionte emër Serbisë për Kosovën.

sallat e OKB-së, një person mund gjejë gjëra interesante, veçanërisht nëse ai ka informacione për shumicën e njerëzve pranishëm. Për shembull, fakti Tony Blair, me një mandat qeverisë Beograd, po bisedon me zyrtarë ndërkombëtarë rreth … kufijve Serbisë dhe anëtarësimit Kosovës OKB”,  thoshte Jeremiq përmes një postimi Twitter.

The post Instituti i Tony Blair angazhohet nga Aleksandar Vuçiqi si lobiste appeared first on Gazeta Online INSAJDERI.

Reklama