Home » Gjiknuri: Përgjigja amerikane për “Unazën”, vjen javën e ardhshme

Gjiknuri: Përgjigja amerikane për “Unazën”, vjen javën e ardhshme

Burime zyrtare pranë Ambasadës Amerikane i thanë Top Channel se premten ministri i Infrastrukturës, Damian Gjiknuri ka qenë kontakt me Ambasadën e Shteteve Bashkuara Tiranë.

Kjo ka ndodhur ndërsa ka dalë skenë një fakt sipas cilit kompania off shore amerikane, ka fituar tenderin për ndërtuar lotin e parë Unazës Re, ka falsifikuar dokumentet.

Burime i thanë Top Channel se takimi është kërkuar nga ministri për marrë informacion. Një ditë pas takimit me diplomatët amerikanë zyrën e tij, Gjiknuri tha se fillim-javën e ardhshme, presim përgjigjen e autoriteteve amerikane.

Nëse përgjigja do konfirmojë falsifikimin e dokumenteve nga kompania, atëherë padiskutim do reagojmë menjëherë me zgjidhjen e njëanshme kontratës dhe referimin e rastit pranë organeve drejtësisë.

ARRSH ndërkohë e ka pezulluar projektin për lotin nr.1 Gjiknuri thotë se si ministër i është drejtuar autoriteteve amerikane për verifikimin zyrtar shqetësimit bërë publik media.

Kompania fjalë nuk ka marrë asnjë qindarkë nga Buxheti i Shtetit dhe garancia e saj financiare do sekuestrohet, rast se dokumentet e paraqitura prej tyre garë nuk janë autentike.

Top Channel

The post Gjiknuri: Përgjigja amerikane për “Unazën”, vjen javën e ardhshme appeared first on Revista Monitor.

Reklama