Home » Ekskluzive: Përgatitet draft-ligji për amnisti, të akuzuarit do të deklarohen nëse pranojnë amnistinë

Ekskluzive: Përgatitet draft-ligji për amnisti, të akuzuarit do të deklarohen nëse pranojnë amnistinë

Alsat mëson se draft-ligji për amnisti do shqyrtohet hënën mbledhjen e nëngrupit për pajtim. draft është paraparë akuzuarit prononcohen veçmas nëse pranojnë amnistinë ose mbi parimin e prezumimit pafajësisë duan vazhdojnë procedurën gjyqësore. Nw rast se miratohet, Ligji pwr amnisti nuk do t’i përfshi personat për cilët ka dëshmi materiale për vepër penale dhunë. Gjithashtu nuk do përfshihen as organizatorët dhe veprat me cilat ngarkohen ata si rasti i ish drejtorit DSK, Vlladimir Atanasovski. Pas shqyrtimit draftit nga nëngrupi për pajtim, i njëjti kalon mbledhjen e trupit ku duhet merr mbështetjen e gjithëve pas niset për procedurë parlamentare.

Reklama