Home » Deputeti ndalohet nga xhandarmëria e Serbisë – reagon Kuvendi i Kosovës

Deputeti ndalohet nga xhandarmëria e Serbisë – reagon Kuvendi i Kosovës

Deputeti Sllobodan Petroviq është ndaluar sot Merdare nga xhandarmëria e Serbisë, e për këtë ka reaguar Kuvendi i Kosovës përmes një komunikate për media, me ç’rast dënon ashpër këtë ndalim.

“Kuvendi i Republikës Kosovës me shqetësim thellë ka pranuar lajmin për ndalimin e sotëm deputetit tij, Sllobodan Petroviq, nga ana e xhandarmërisë Serbisë, pikën kufitare Merdare. Deputeti Petroviq ishte duke udhëtuar një vizitë familjare Serbi (përkatësisht te motra e tij), momentin kur është ndaluar (rreth orës 11:30) dhe intervistuar nga ana e xhandarmërisë serbe”, thuhet komunikatë.

Kuvendi tutje bën ditur se deputeti i katër legjislaturave Kuvendit, njëherësh ish-nënkryetar i tij, Sllobodan Peptroviq, është liruar pas katër orë mbajtjeje dhe maltretimi nga ana e organeve serbe sigurisë.

“Kuvendi i Republikës Kosovës dënon ashpër ndalimin e deputetit tij, duke e konsideruar atë akt ulët dhe papranueshëm. Kuvendi i Republikës Kosovës kërkon nga udhëheqja e Parlamentit Serbisë distancohet dhe dënojë rastin, i cili, si i tillë, paraqet shkelje flagrante drejtave njeriut e lëvizje​s lirë”, thuhet komunikatë.

The post Deputeti ndalohet nga xhandarmëria e Serbisë – reagon Kuvendi i Kosovës appeared first on Gazeta Online INSAJDERI.

Reklama