Home » Hoxhallarë kontraversë dhe të dëbuar nga Kosova thirren t’u ligjërojnë shqiptarëve në diasporë

Hoxhallarë kontraversë dhe të dëbuar nga Kosova thirren t’u ligjërojnë shqiptarëve në diasporë

Në një “tribunë islame” të organizuar në Munchen të Gjermanisë, do të marrin pjesë edhe disa imamë kontravers shqiptarë si Kastriot Duka e Muharrem Ismaili. Pjesë e kësaj ngjarje do të jenë edhe humoristët Sevdai Radogoshi, i njohur si Qumili dhe ‘Zemernija’, shkruan Gazeta Insajderi.

47575756_331171407470428_8257700038222807040_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_eui2=AeEysCmwz7kEyw5iGUlDJMdHsPET0Bpm3Cavcj-TJgGs4ZA9EXf40_Zdf98Ng-jcuXfkeRaxYyNBEUtpQz-Hjz7IKc7DfObiVJ1sua8zPDPqTA&_nc_ht=scontent-waw1-1 Hoxhallarë kontraversë dhe të dëbuar nga Kosova thirren t’u ligjërojnë shqiptarëve në diasporë

Imami i vetëshpallur nga Elbasani i Shqipërisë, Kastriot Duka, mars 2010-ës ishte arrestuar nga Policia e Kosovës e pas ishte deportuar për Shqipëri. Një ditë para arrestimit tij, autoritetet komunale Skenderajt kishin mbyllur xhaminë fshatin Marinë – ku Duka ushtronte detyrën e papërcaktuar imamit – për shkak dyshimeve për keqpërdorime xhamisë për aktivitete jofetare, mosfutjen e saj nën juridiksionin e Bashkësisë Islame dhe manipulime tjera, siç thuhej, me femra dhe fëmijë.

një komunikatë për media, lëshuar nga Ministria e Punëve Brendshme e Kosovës, thuhej se Dukës i ishte ndërprerë qëndrimi i përkohshëm territorin e Kosovës, pasi ai kishte shkelur legjislacionin fuqi, si dhe disa raste kishte cenuar rendin publik dhe kushtetues Kosovës.

Dukës gjithashtu i ishte ndaluar hyrja territorin e Republikës Kosovës, bazuar dispozitat ligjore fuqi (Ligji për huaj).

Kjo, pasi një javë herët, Kuvendi i atëhershëm Komunal i Skenderajt, kishte nisur një peticion nënshkruar nga 6 mijë qytetarë për mbylljen e përkohshme xhamisë dhe largimin e Kastriot Dukës.

47575756_331171407470428_8257700038222807040_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_eui2=AeEysCmwz7kEyw5iGUlDJMdHsPET0Bpm3Cavcj-TJgGs4ZA9EXf40_Zdf98Ng-jcuXfkeRaxYyNBEUtpQz-Hjz7IKc7DfObiVJ1sua8zPDPqTA&_nc_ht=scontent-waw1-1 Hoxhallarë kontraversë dhe të dëbuar nga Kosova thirren t’u ligjërojnë shqiptarëve në diasporë

Me hyrë Shqipëri, tre agjentë Shërbimit Informativ Shtetëror e kishin marrë pyetje menjëherë pas deportimit nga Kosova, imamin e xhamisë Marinës, Kastriot Duka, i cili është shpallur non grata nga autoritetet komunale Skenderaj dhe nga Ministria e Brendshme Prishtinë.

Përveç Kastriot Dukës, pjesë e tribunës organizuar është paralajmëruar jetë edhe Muarrem Ismaili, imam xhaminë Isa Beu Shkupit, i cili njihet për deklaratat e tij kontraverse.

një nga ligjëratat e tij, Ismaili mallkon internetin, duke kritikuar ashpër përdorimin e tij nga gratë.

Sipas këtij imami, përmes internetit “motrat myslimane” mashtrohen duke biseduar shumë me ‘friendsa’ nuk dihe  kush munden me qenë.

Megjithatë, vetë Imsaili e kishte përdorur internetin për ta publikuar këtë ligjëratë:

Ndërkaq kjo “tribunë islame” është organizuar mbahet Eventhalle Berisha. E njoftimin për këtë ngjarje e ka bërë publik instagram edhe humoristi Sevdai Radogoshi – Qumili.

47575756_331171407470428_8257700038222807040_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_eui2=AeEysCmwz7kEyw5iGUlDJMdHsPET0Bpm3Cavcj-TJgGs4ZA9EXf40_Zdf98Ng-jcuXfkeRaxYyNBEUtpQz-Hjz7IKc7DfObiVJ1sua8zPDPqTA&_nc_ht=scontent-waw1-1 Hoxhallarë kontraversë dhe të dëbuar nga Kosova thirren t’u ligjërojnë shqiptarëve në diasporë

Insajderi ka provuar të kontaktojë me organizatorët e kësaj ngjarje, por të njëjtit nuk kanë pasur qasje. /Insajderi.com

The post Hoxhallarë kontraversë dhe të dëbuar nga Kosova thirren t’u ligjërojnë shqiptarëve në diasporë appeared first on Gazeta Online INSAJDERI.

Reklama